Tää tulee varmaan liian myöhään, mutta laitetaan silti.
Itse jaksan hehkuttaa tämän reseptin puolesta, joka on mielestäni helppo valmistaa ja josta kaikki ovat pitäneet (edellyttäen, että pitävät kyseisistä raaka-aineista):
PEKONIIN KÄÄRITYT BROILERITASKUT AURAJUUSTO-PESTO –TÄYTTEELLÄ
Maustamattomia broilerin rintafileitä
Pekonisiivuja
Vihreää pestoa
Aurajuustoa (voi käyttää myös mozzarella- tai vuohenmaitojuustoa, auralla tulee mun mielestä parasta)
Mustapippuria myllystä
(Suolaa ja mausteita maun mukaan)
Voita
1. Viillä broilerin rintafileen sivun paksuimpaan kohtaan sivusuunnassa viilto, siten että fileeseen muodostuu tasku
2. Levitä fileen sisään pestoa sekä juustosiivu (suosittelen auraa)
3. Ripottele fileen päälle halutessasi hiukan suolaa (huomioi pekonin suolaisuus), muita mausteita (esim. paprikamauste) sekä mustapippuria
4. Kääri yksi tai kaksi pekonisiivua yhden fileen ympärille ja laita ne kiinni cocktail –tikulla
5. Ruskista fileet nopeasti pannulla voissa pinnastaan kauniin ruskeiksi ja laita uuniin noin 200 asteeseen noin 10-15 minuutiksi
***
VUOHENJUUSTO-RYPÄLERISOTTO (6 hengelle alkuruokana, 4 hengelle pääruokana, valmistusaika 35min.)
3 salottisipulia
100g voita
400g risottoriisiä (esim. Arborio, tavallinen riisi ei käy)
1dl kuivaa valkoviiniä
1l kuumaa kasvislientä
300g vuohenjuustoa (esim. Chèvrus)
400g vihreitä/tummia kivettömiä viinirypäleitä
2tl vastajauhettua mustapippuria
(1dl hienonnettua ruohosipulia)
Kuori ja hienonna sipulit. Sulata pannussa ruokalusikallinen voita, ja kuullota sipuleita voissa muutama minuutti. Lisää riisi pannuun ja kuullota, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Pidä riisi liikkeessä, että se ei saa väriä.
Kaada valkoviini pannuun ja sekoita, kunnes se on melkein haihtunut. Lisää riisin joukkoon kuumaa kasvislientä noin desi kerrallaan, koko ajan varovasti sekoittaen. Anna nesteen haihtua lähes kokonaan ennen kuin lisäät uudelleen nestettä. Risotto on valmista, kun rakenne on melko löysää ja jyvät vielä erillään. Risoton kypsyminen kestää 17-25 minuuttia riisilajista riippuen.
Lisää risottoon loput voista ja kuutioitu vuohenjuusto. Puolita rypäleet ja sekoita ne varovasti risoton joukkoon. Rouhi pinnalle mustapippuria ja lisää halutessasi hienonnettu ruohosipuli. Tarjoile risotto heti broilerifileiden kanssa.
***
Tee broilerin paksuimpaan kohtaa viilto ja levitä broilerifile auki. Levitä sisäpinnalle vihreää pestoa ja ripottele päälle aurajuustoa. Tämän jälkeen sulje file ja pyöritä ympärille 2-3 pekonisiivua ja kiinnitä ne cocktail-tikuilla. Ripottele fileen päälle esim. paprikajauhetta ja mustapippuria myllystä.
Paista fileitä paistinpannulla voissa niin pitkään, että pintaan tulee kaunis väri. Tämän jälkeen laita fileet uuniin 200 asteeseen noin 10-15 minuutiksi.
Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannulla voissa
Lisää joukkoon riisi. Kuullota riisiä niin pitkään, että siitä tulee läpikuultavaa. Varo ettei riisi ruskistu
Kaada pannulle valkoviini ja sekoita, kunnes se on melkein haihtunut
Kaada pannulle kuumaa kasvislientä desi kerrallaan
koko ajan sekoittaen. Anna nesteen haihtua ennen kuin lisäät uudelleen kasvislientä. Jos kasvisliemi loppuu kesken ennen riiisen kypsymistä, voit lisätä tarvittaessa joukkoon hiukan vettä.
Risotto on valmista, kun rakenne on melko löysää, mutta jyvät vielä erillään toisistaan
Lisää joukkoon voi ja kuutioitu vuohenjuusto. Anna juuston sulaa joukkoon
Lisää joukkoon ruohosipuli ja rouhi pinnalle mustapippuria myllystä
Ja lisää lopuksi joukkoon puoliksi viinirypäleet
Ja maiskis!