Kynttiläillallinen - mitä menuun?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja RJDIO
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
29.10.2007
Viestejä
202
Eli tarkoitus olis järjestää vaimokkeelle kynttiläillallinen ihan itse kokkaamalla, mutta en saa millään mieleen, että mikä olisi sopivan helppoa, mutta ei liian helppoa ruokaa valmistaa tuollaiselle illalliselle? voisko joku antaa vaihtoehtoja tai kertoo omia näkemyksiään ja vinkkejään asiasta.

eli minkälainen menu kotitekoiselle kynttiläillalliselle?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
No itse ainakin tykkäisin hyvin paistetusta pihvistä. Siihen vielä jotain sopivaa punaviiniä niin ei paljoa parane!
 
sama homma, pihvi on aina hyvää+ hyvä kastike, mut jos pannu on keskellä kämmentä, monet uuniruuatkin on hyviä, esim uunikana vuohenjuustolla ja joku hyvä lisuke siihen ja ruuasta riippuen ehdottomasti puna- tai valkoviini :)
 
sama homma, pihvi on aina hyvää+ hyvä kastike, mut jos pannu on keskellä kämmentä, monet uuniruuatkin on hyviä, esim uunikana vuohenjuustolla ja joku hyvä lisuke siihen ja ruuasta riippuen ehdottomasti puna- tai valkoviini :)

Pihveissä on aina vaarana se että:
1) liha sattuu huonolaatuista ja sitkeää
2) itse pilaa pihvit esim. kuivattavalla ne
3) et voi tietää tahtooko medium/kypsä vai mikä
4) kastikkeen tekeminen on ERITTÄIN haastavaa, valmiskastikkeet ovat kuvottavia

Itse duunaisin jonkin lihapadan ja perunaruukun. Kaveriksi vaikka uunijuureksia. Helppoa, vaivatonta ja ei ole niin tarkka aikatauluista.
Tässä yksi vaihtoehto, pääsiäinenkin lähestyy sopivasti:
http://www.pakkotoisto.com/showthread.php?66046-Kokkausketju&p=2450672&viewfull=1#post2450672
 
Eikö tuollainen pihvi nyt ole hieman liian brutaalia ja tosiaan tuon tekemisenkin nyt pystyy aika hyvin sössimään.
Joku hunajemeloni/ilmakuivattu kinkku setti alkupalaksi, näppärä pasta pääruaksi ja vaikka suklaaseen dippailtuja mansikoita jälkkäriksi.
 
Tai joku paisti? Ei niitä niin helpolla pilaa, tökkää vaan paistomittarin kylkeen. Naudan paahtopaisti ainakin on mielettömän hyvää. Eiköhän sisäpaistikin. Ja ei haittaa vaikka misu hieman myöhästyis ku voi jättää uuniinki muhimaan.

Hunajameloni/kinkku-jutuissa on kyl se paha, että siitä ei kyl tiiä, että tykkääkö toinen. Ei mikään kovin varma ratkaisu se sinänsä. Mut tosiaan kana ja vuohenjuusto, niin siinä ei voi mennä vikaan, jos niitä jotenkin yhdistää, namnam.
 
Tää tulee varmaan liian myöhään, mutta laitetaan silti.

Itse jaksan hehkuttaa tämän reseptin puolesta, joka on mielestäni helppo valmistaa ja josta kaikki ovat pitäneet (edellyttäen, että pitävät kyseisistä raaka-aineista):


PEKONIIN KÄÄRITYT BROILERITASKUT AURAJUUSTO-PESTO –TÄYTTEELLÄ

Maustamattomia broilerin rintafileitä
Pekonisiivuja
Vihreää pestoa
Aurajuustoa (voi käyttää myös mozzarella- tai vuohenmaitojuustoa, auralla tulee mun mielestä parasta)
Mustapippuria myllystä
(Suolaa ja mausteita maun mukaan)
Voita

1. Viillä broilerin rintafileen sivun paksuimpaan kohtaan sivusuunnassa viilto, siten että fileeseen muodostuu tasku
2. Levitä fileen sisään pestoa sekä juustosiivu (suosittelen auraa)
3. Ripottele fileen päälle halutessasi hiukan suolaa (huomioi pekonin suolaisuus), muita mausteita (esim. paprikamauste) sekä mustapippuria
4. Kääri yksi tai kaksi pekonisiivua yhden fileen ympärille ja laita ne kiinni cocktail –tikulla
5. Ruskista fileet nopeasti pannulla voissa pinnastaan kauniin ruskeiksi ja laita uuniin noin 200 asteeseen noin 10-15 minuutiksi

***


VUOHENJUUSTO-RYPÄLERISOTTO (6 hengelle alkuruokana, 4 hengelle pääruokana, valmistusaika 35min.)

3 salottisipulia
100g voita
400g risottoriisiä (esim. Arborio, tavallinen riisi ei käy)
1dl kuivaa valkoviiniä
1l kuumaa kasvislientä
300g vuohenjuustoa (esim. Chèvrus)
400g vihreitä/tummia kivettömiä viinirypäleitä
2tl vastajauhettua mustapippuria
(1dl hienonnettua ruohosipulia)

Kuori ja hienonna sipulit. Sulata pannussa ruokalusikallinen voita, ja kuullota sipuleita voissa muutama minuutti. Lisää riisi pannuun ja kuullota, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Pidä riisi liikkeessä, että se ei saa väriä.

Kaada valkoviini pannuun ja sekoita, kunnes se on melkein haihtunut. Lisää riisin joukkoon kuumaa kasvislientä noin desi kerrallaan, koko ajan varovasti sekoittaen. Anna nesteen haihtua lähes kokonaan ennen kuin lisäät uudelleen nestettä. Risotto on valmista, kun rakenne on melko löysää ja jyvät vielä erillään. Risoton kypsyminen kestää 17-25 minuuttia riisilajista riippuen.

Lisää risottoon loput voista ja kuutioitu vuohenjuusto. Puolita rypäleet ja sekoita ne varovasti risoton joukkoon. Rouhi pinnalle mustapippuria ja lisää halutessasi hienonnettu ruohosipuli. Tarjoile risotto heti broilerifileiden kanssa.



***

Tee broilerin paksuimpaan kohtaa viilto ja levitä broilerifile auki. Levitä sisäpinnalle vihreää pestoa ja ripottele päälle aurajuustoa. Tämän jälkeen sulje file ja pyöritä ympärille 2-3 pekonisiivua ja kiinnitä ne cocktail-tikuilla. Ripottele fileen päälle esim. paprikajauhetta ja mustapippuria myllystä.

Paista fileitä paistinpannulla voissa niin pitkään, että pintaan tulee kaunis väri. Tämän jälkeen laita fileet uuniin 200 asteeseen noin 10-15 minuutiksi.

BroiskufilettJaRisottoa020.jpg



Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannulla voissa

BroiskufilettJaRisottoa013.jpg
BroiskufilettJaRisottoa021-1.jpg


Lisää joukkoon riisi. Kuullota riisiä niin pitkään, että siitä tulee läpikuultavaa. Varo ettei riisi ruskistu

BroiskufilettJaRisottoa024-1.jpg
BroiskufilettJaRisottoa025.jpg



Kaada pannulle valkoviini ja sekoita, kunnes se on melkein haihtunut

BroiskufilettJaRisottoa026.jpg



Kaada pannulle kuumaa kasvislientä desi kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna nesteen haihtua ennen kuin lisäät uudelleen kasvislientä. Jos kasvisliemi loppuu kesken ennen riiisen kypsymistä, voit lisätä tarvittaessa joukkoon hiukan vettä.

BroiskufilettJaRisottoa027.jpg



Risotto on valmista, kun rakenne on melko löysää, mutta jyvät vielä erillään toisistaan

BroiskufilettJaRisottoa031.jpg



Lisää joukkoon voi ja kuutioitu vuohenjuusto. Anna juuston sulaa joukkoon

BroiskufilettJaRisottoa030.jpg
BroiskufilettJaRisottoa033.jpg



Lisää joukkoon ruohosipuli ja rouhi pinnalle mustapippuria myllystä

BroiskufilettJaRisottoa034.jpg



Ja lisää lopuksi joukkoon puoliksi viinirypäleet

BroiskufilettJaRisottoa022.jpg



Ja maiskis!

IMG_5155.jpg
 
Pataruokia on suhteellisen mahdoton sössiä. Karjalanpaistia ehdotan.
 
Tää tulee varmaan liian myöhään, mutta laitetaan silti.

Itse jaksan hehkuttaa tämän reseptin puolesta, joka on mielestäni helppo valmistaa ja josta kaikki ovat pitäneet (edellyttäen, että pitävät kyseisistä raaka-aineista):


PEKONIIN KÄÄRITYT BROILERITASKUT AURAJUUSTO-PESTO TÄYTTEELLÄ

pekoni ja aurajuusto mainittu. Ei voi mennä mäkeen :kuola:
 
^Aurajuuston, niinkuin muidenkin homejuustojen kanssa kannattaa olla varovainen. Jotkut kun ei vaan voi (jostain kumman syystä) sietää niitä!
 
Sain viime viikonloppuna herkutella tuolla Anonymityn reseptillä ja voin suositella. Sellanen modaus siihen tehtiin, että broileritaskuihin laitettiin sisälle tuoretta basilikaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja, nam.
 
Tä on kiva resepti:
http://www.cookitsimply.com/recipe-0010-0u14714.html

Kanaa, tomaattikastiketta ja paprikaa sörsseleineen. Toki tuota voi mukailla mielensä mukaan. Kanan kypsyydestä ei tarvitse huolehtia, koska se haudutetaan kastikkeessa eikä tomaattikastiketta voi oikein mokata tai polttaa. Patonkia on lisäksi kiva dippailla.
 
Sain viime viikonloppuna herkutella tuolla Anonymityn reseptillä ja voin suositella. Sellanen modaus siihen tehtiin, että broileritaskuihin laitettiin sisälle tuoretta basilikaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja, nam.



Tässä on toinen resepti, mutta itse tykkäsin enemmän tosta edellisestä kokonaisuudesta, vaikka tämäkin oli herkullista ja tuhtia (valitettavasti kuvat ovat vähän huonoja):


AURINKOKUIVATULLA TOMAATILLA TÄYTETTY VALKOSIPULINEN BROILERIN RINTAFILE


1 kpl /hlö broilerin rintafileitä
2-3 pekonisiivua /hlö
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Punaista pestoa
Valkosipulista tuorejuustoa, esim. Toves Gourment (suomalaista valkosipulista maalaisjuustoa) tai Pikku Sisko
Tuorebasilikaa
Paprikajauhetta ja mustapippuria myllystä
(Halutessa valkosipulimurskaa)


1. Tee pieneksi silputuista aurinkokuivatuista tomaateista, punaisesta pestosta ja valkosipulisesta tuorejuustosta tanha. Revi tuorebasilika pieneksi silpuksi. Halutessasi voi lisätä tahnan joukkoon valkosipulimurskaa, jos tuorejuustossa ei maistu tarpeeksi valkosipulille

IMG_5324.jpg
IMG_5325-1.jpg


IMG_5328-1.jpg
IMG_5329.jpg


2. Tee broilerin rintafileisiin veitsellä viilto niin, että fileiden kylkeen muodostuu tasku. Täytä taskut tahnalla ja ripottele päälle tuoretta basilikaa. Basilikan voi sekoittaa myös tahnan joukkoon. Halutessasi voit sulkea fileet cocktail-tikuilla, jotta täyte ei pursua ulos
IMG_5356.jpg


3. Kääri rintafileiden ympärille pekonisiivut ja ripottele päälle paprikajauhetta sekä mustapippuria myllystä. Paista broilerin rintafileitä paistinpannulla öljyssä nopeasti sen verran, että fileiden pinta saa kauniin värin. Laita tämän jälkeen fileet uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi. Tarjoile esimerkiksi neljän juuston risoton kera
IMG_5359.jpg
IMG_5360.jpg


Lähde: Tämä resepti on itse kehitelty netistä löytyneitä reseptejä mukaillen.




RISOTTO NELJÄN JUUSTON KERA (risotto ai quattro formanggi)
6 hengelle

1 litra kasvislientä (esim. 1 litra vettä ja 3 kasvisliemikuutiota)
40 g suolatonta voita
1 hienoksi pilkottu sipuli
350-400 g avorioriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
55 g murennettua gorgonzolajuustoa
55 g vastaraastettua taleggiojuustoa
55 g fontinajuustoa (vaihtoehtoisesti käy esim. appeneller)
55 g parmesaanijuustoa
mustapippurijauhetta tai mustapippuria myllystä
4 rkl persiljasilppua


1. Tee kasviliemi, pilko sipuli ja persilja pieneksi silpuksi, raasta ja murusta juustot

IMG_5367-1.jpg
IMG_5362.jpg


IMG_5361-1.jpg
IMG_5355.jpg


2. Sulata voi toisessa isossa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota miedolla lämmöllä ajoittain sekoittaen, kunnes se on pehmennyt. Lisää riisi ja keitä jatkuvasti sekoittaen 2-3 minuuttia, kunnes kaikki jyvät ovat rasvan peittämiä ja kiiltäviä
IMG_5364.jpg
IMG_5366.jpg


3. Lisää viini ja keitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes se on kokonaan haihtunut. Lisää kauhallinen kuumaa lientä ja keitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes kaikki liemi on haihtunut. Jatka keittämistä, sekoittamista ja liemen lisäämistä kauhallinen kerrallaan noin 20 minuuttia tai kunnes riisi on pehmeää ja neste on imeytynyt. tarvittaessa voit ohentaa risottoa löysemmäksi vedellä, jos kasvisliemi loppuu
IMG_5370.jpg
IMG_5373.jpg


IMG_5374.jpg


4. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon raastettu/murustettu gorgonzola, taleggio, fontina ja noin neljännes parmesaanista ja sulata ne. Mausta risotto oman maun mukaan mustapippurilla. Sekoita joukkoon persiljasilppu. Laita risotto lämmitetylle vadille, ripottele päälle loppu parmesaani-juusto/ persilja ja tarjoile heti
IMG_5377.jpg
IMG_5376.jpg


IMG_5378-1.jpg



*Kokin vihje: Italiassa sanotaan, että täydellisen kermaisen risoton tulisi hieman takertua kattilan pohjaan. On kuitenkin tärkeää käyttää paksupohjaista kattilaa, jotta riisi ei tartu kiinni ja pala

**Tämä on tuhti primo (= ensimmäinen), jonka voisi tarjoilla juhlatilanteissa päivällisellä tai vieraille. Taleggio ja fontina ovat maukkaita sulavia juustoja, jotka antavat ruualle kermaisen koostumuksen

Lähde: Maailman ruokia – Italia (Linda Doeser)



Nauti!
IMG_5384.jpg
 
taitaa lähtee kyllä toi eka kanafile resepti käyttöön! kiitos tästä, toivottavasti onnistuu! näyttä ainakun sun laittamana helvetin hyvältä ;D!
 
Eli tarkoitus olis järjestää vaimokkeelle kynttiläillallinen ihan itse kokkaamalla, mutta en saa millään mieleen, että mikä olisi sopivan helppoa, mutta ei liian helppoa ruokaa valmistaa tuollaiselle illalliselle? voisko joku antaa vaihtoehtoja tai kertoo omia näkemyksiään ja vinkkejään asiasta.

eli minkälainen menu kotitekoiselle kynttiläillalliselle?

Soppa. Vaikka kalasoppa. Helppo tehdä ja kädenjälki näkyy porkkanoiden, perunoiden ja sipulin paloittelussa. Ei tartte kummemmin maustaakkaan vaan raaka-aineet maistuvat ihan tarpeeksi. Jälkiruoaksi sitten vaikka jotain marjahässäkkää.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom