- Liittynyt
- 28.2.2009
- Viestejä
- 2 046
Onko täällä kenties yrittäjiä, kokkeja tai muita vastaavia henkilöitä, jotka olisivat erittäin paneutuneita siihen, miten Suomessa saadaan ruokaravintola kannattamaan. Aina kiroamani anti-yrittäjähenkinen ilmapiiri, verotus ja Kataisen hallitus eivät tee alaa varmasti helpoksi yrittäjille. Etenkin pienillä paikkakunnilla ravintoloita lopetetaan toisinaan koko ajan kannattamattomuuden takia.
Myönnän nyt heti, että olen välillä turhankin vastarannan kiiski, mutta pakko kertoa, kuinka minua on häirinnyt suosittujen paikkojen yksipuolisuus jo pitkään. Varsinkin Lahdessa, jossa asun, Santa Fe on se juttu "kaikilla" ja sillä siisti. Jos Santa Fe-fanin on pakko jostain syystä mennä jonnekin muualle, niin sitten se on kulman takana oleva Amarillo (mielikuvitusta!!). Ketjut jylläävät ja tarjoavat aikalailla samaa mättöä hiukan eri nimillä. On rehtejä roskaruokapaikkoja ja sitten enemmän tai vähemmän texmex-henkisiä paikkoja, jotka menevät melkein sinne roskaruokakategoriaan myös. Ympäri maan tämä tuntuu olevan trendinä, mutta toki esim. pk-seudulla kaupungilla syömässä käyvän väen suuri määrä antaa mahdollisuuksia toisenkin tyylistä ruokaa tarjoaville ravintoloille.
Kebab/pizza-paikoista voi olla montaa mieltä, mutta ainakin kiinalaiset, italialaiset, intialaiset ja thaimaalaiset ruokapaikat eivät ole sieltä kaikista epäterveellisemmästä päästä. Niiden määrä on toki iloisesti noussut 1990-luvun alusta pikkuhiljaa ja entistä useampi varautuneempikin kansalainen uskaltautuu etnisen ruoan pariin. Esim. oma isäni uskaltautui kokeilemaan aasialaista vasta vähän alle 50-vuotiaana; maalla ja pikkukaupungeissa etnisen ruoan kokeilu ei ole ollut välttämättä kovin yleistä back in the days.
Onko Suomi niin homogeeninen kansa, että vain tietyt muutamat jutut "rokkaa" ja vaihtoehtopaikat voivat pärjätä vain pk-seudulla jos sielläkään? Kokeeko joku nykykehityksen hyvänä? Onko joku syventynyt oikeen syvälle texmex-ruokaan; onko suomalaisten suosittujen texmex-tyylisten ruokapaikkojen ruoka sitä, mitä texmex TODELLA tarkoittaa? Onko suomalaiseen nykykulttuuriin "liikaa", jos laittaa parempaa päälle mennessään ulos syömään? Onko nykyinen politiikka niin kovaa myrkkyä ravintolayrittäjille, että tulemme vielä näkemään surkeita aikoja? Minne kannattaa mennä syömään?
Myönnän nyt heti, että olen välillä turhankin vastarannan kiiski, mutta pakko kertoa, kuinka minua on häirinnyt suosittujen paikkojen yksipuolisuus jo pitkään. Varsinkin Lahdessa, jossa asun, Santa Fe on se juttu "kaikilla" ja sillä siisti. Jos Santa Fe-fanin on pakko jostain syystä mennä jonnekin muualle, niin sitten se on kulman takana oleva Amarillo (mielikuvitusta!!). Ketjut jylläävät ja tarjoavat aikalailla samaa mättöä hiukan eri nimillä. On rehtejä roskaruokapaikkoja ja sitten enemmän tai vähemmän texmex-henkisiä paikkoja, jotka menevät melkein sinne roskaruokakategoriaan myös. Ympäri maan tämä tuntuu olevan trendinä, mutta toki esim. pk-seudulla kaupungilla syömässä käyvän väen suuri määrä antaa mahdollisuuksia toisenkin tyylistä ruokaa tarjoaville ravintoloille.
Kebab/pizza-paikoista voi olla montaa mieltä, mutta ainakin kiinalaiset, italialaiset, intialaiset ja thaimaalaiset ruokapaikat eivät ole sieltä kaikista epäterveellisemmästä päästä. Niiden määrä on toki iloisesti noussut 1990-luvun alusta pikkuhiljaa ja entistä useampi varautuneempikin kansalainen uskaltautuu etnisen ruoan pariin. Esim. oma isäni uskaltautui kokeilemaan aasialaista vasta vähän alle 50-vuotiaana; maalla ja pikkukaupungeissa etnisen ruoan kokeilu ei ole ollut välttämättä kovin yleistä back in the days.
Onko Suomi niin homogeeninen kansa, että vain tietyt muutamat jutut "rokkaa" ja vaihtoehtopaikat voivat pärjätä vain pk-seudulla jos sielläkään? Kokeeko joku nykykehityksen hyvänä? Onko joku syventynyt oikeen syvälle texmex-ruokaan; onko suomalaisten suosittujen texmex-tyylisten ruokapaikkojen ruoka sitä, mitä texmex TODELLA tarkoittaa? Onko suomalaiseen nykykulttuuriin "liikaa", jos laittaa parempaa päälle mennessään ulos syömään? Onko nykyinen politiikka niin kovaa myrkkyä ravintolayrittäjille, että tulemme vielä näkemään surkeita aikoja? Minne kannattaa mennä syömään?