Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Käytän ruisleipäainesta (ruisjauhoa, jossa on taikinajuuri valmiina) ja haluaisin tietää onnistunko, jos korvaan puolet siitä tavallisella ruisjauhollaEn haluaisi oppia sitä kantapään kautta (enkä viitsi tehdä PIENTÄ koe-erää - leivon parin viikon välein 6 kiloa kerralla).
Olen jopa havaitsevinani myönteisen makueron aiempaan verrattuna. Taidanpa piakkoin yrittää tehdä ruisleipää itse tehdystä juuresta ilman hiivaa ja vehnäjauhoja. Siitä onkin pitkä aika, kun olen viimeksi syönyt ihan oikeaa ruisleipää/hapanleipää - en enää edes muista, miltä se maistuu. Jos valmistus ei osoittaudu liian työlääksi ja maku todellakin on aiempaa parempi, tulkoon siitä käytäntö - ja tuotteen nimeksi habanleipä ;) Kiitos Ex-Tavikselle ohjeesta 
Hyvin onnistuuOlen jopa havaitsevinani myönteisen makueron aiempaan verrattuna. Taidanpa piakkoin yrittää tehdä ruisleipää itse tehdystä juuresta ilman hiivaa ja vehnäjauhoja. Siitä onkin pitkä aika, kun olen viimeksi syönyt ihan oikeaa ruisleipää/hapanleipää - en enää edes muista, miltä se maistuu. Jos valmistus ei osoittaudu liian työlääksi ja maku todellakin on aiempaa parempi, tulkoon siitä käytäntö - ja tuotteen nimeksi habanleipä ;) Kiitos Ex-Tavikselle ohjeesta
![]()

Täytyy kiittää Haba82:a tästä ketjusta. Tuo ruisleipäaineksesta tehtävä leipä on todella hyvää ja vaivatonta valmistaa.
! Osa ruisleipäaineksesta korvattiin tavallisella ruisjauholla. Siemeniä kannattaa muuten liottaa esim. yön yli ennen taikinaan lisäämistä, koska silloin ne pysyy mehevämpinä leivässä.Voisiko ruisleivän tehdä maitoon? *kuumehoureissa*

Juuri+vettä+ ruisjauhoja+suola, muuta ei tarvitse. 

ruisleivän sekaan voi laittaa vaikka mitä. Esim. kuivattua sipulia, puolukkaa..