Kannattaa syödä ennenkaikkea KEITETTYJÄ vihanneksia, keho saa niistä paremmin energiaa, ja suojaravinteita kuin tuoreista, tämmönen ihmeellisyys löytyi mikrobiologin haastattelusta taannoin Hesarissa. Vaikka tietyt vitamiinit hajoaakin, niin silti keholle on parempi saada esihajoitettua poltto/rakennusainetta kehoon. Ja me kaikkihan syödään kuitenkin lisävitamiinit purkista. Porkkanoiden betakaroteenikin muuttuu entistä paremmin hyödynnettävään muotoon keitettäessä. Kesäkeitto ja perinteinen suomalainen LIHAkeitto ( josta puolet siis keitettyjä vihanneksia ) kunniaan !
Tuon tutkimuksen jälkeen jätin itujen syönnin kokonaan pois, niitähän on tarjolla joskus salaattipöydissä esim. lounaspaikoissa. Ja vanhat idunpurija-kaverithan on aina väittäneet että "ne on kuule terveellisiä sun sisäiselle energialle.." käytännössä ne sekottaa suoliston toimintaa enemmän kuin mahdolliset hyödyt, ja valitettavasti ULKOLAISTEN vihannesten ja esim. itujen kohdalla on jatkuvasti suurempi salmonella-riski. Että senkin vuoksi on parempi keitää vihannekset niin ei tule vieraita pöpöjä suoleen. Vanha vitsihän oli se kun Ronald Reaganilta vaadittiin kasvisten määrän lisäämistä jenkkilasten ruokailuun. Se vastasi että onhan heillä tomaattiketsuppia. Siitähän tuli ihan vitsi, mutta Ronnie-vainaa olikin oikeassa ! Lusikallisessa tomaattiketsuppia ON paljon hyviä suojaravinteita, eli purkillisessa Heinzia/Felixiä on monen tomaattikilon "terveysvaikutukset".
Hedelmät ja maanpäällä kasvavat vihannekset tuoreena, juurekset keitettynä.