Korkeakalorinen, terveellinen hiilarilisä? (kaurajauhon tilalle)

Liittynyt
11.1.2007
Viestejä
605
Moro,

Osaisiko kukaan suositella jonkinalista yleistä hiilarilisää, jolla lisätä kaloreita/hiilareiden määrää pitkin päivää? Olen viimeiset 10 vuotta syönyt ahkerasti kaurahiutaleita, yleensä hienoksi jauhettuna, jonka sekoitan esim. rahkaan tai heraproteiinisheikkiin mukaan. Nyt tässä pitkästä aikaa kunnon bulkilla, mutta jatkuvasti on aika ikävä olo ylensyömisen takia: turvottaa, närästää helvetisti ja iljettää muutenkin syödä kun ruoka ei ole sulanut tarpeeksi nopeasti ennen seuraavaa annosta. Ongelmana tosiaan suuret määrät kaurahiutaleita ja riisiä, joita syön aterioiden yhteydessä. Treenin jälkeen syön 60g malto/dextro-sekoitusta, josta ei koidu ongelmia.

Etsisin siin jonkinlaista "terveellistä" hiilarilisää jauheena jonka voi sekoittaa veteen ilman keittämistä. En halua mitään suklaalla maustettua mutant massia tai muuta tököttiä, jotain puhdasta ja maustamatonta. En sokeria viitsi syödä, mutta jotain joka kuitenkin sulaa suhteellisen nopeasti, jotta seuraavan aterian voi syödä hyvin mielin.

Tarkoituksena se, että voin pitää perus ruokien annoskoot hieman pienempinä, ja lisätä kaloreita tällä keinolla pitkin päivää ruokien yhteydessä. Miten esim. joku Vitargo, olisiko se tällaiseen tarkoitukseen sopiva, vai ennemminkin palkkariksi?
 
Kaura aiheuttaa itsellekin oireita, niin on jo vuosia tullut bulkilla käytettyä muita jauhoja. Yllä mainittujen riisi ja durrajauhon lisäksi maissijauho toimii hyvin, itse tehnyt niin, että korvannut noista jauhoista 30-50% vehnäjauholla, noin pienissä määrissä suhteessa toiseen jauhoon sen maku ei juurikaan puske esille. Vaihtelen noiden riisi, durra ja maissijauhon käyttöä, kun niiden makuun kyllästyy muuten nopeasti, maustetut herat tietenkin peittävät makuja myös aika hyvin. Vaikka ei terveystuotteesta voidakaan puhua, niin hiilarimäärän nostoon osmo on myös helppo, hyvä ja toimiva ruoan kanssa otettuna.
 
Vedä mannapuuroo tai tee itse jotain hötömpää leipää.

Tää oli hyvä vinkki, vaihdoin kaurajauhon mannajauhoon ja huomattavasti parempi. Vielä vähän liikaa jää maha liian täyteen/närästystä kun tota vetää 100g kerrallaan.

Riisijauho sekoittuu hyvin herasheikin sekaan. Jättää hieman jauhoisen suutuntuman, mutta maku on lähes olematon.

Jees, kokeilen riisijauhoa seuraavaksi=) Onko sitä muuten ihan turvallista syödä raakana? Netistä mitä luin niin raa'an riisin syöminen näyttäsi olevan huono idea.
 
Laitetaampas tänne pieni päivitys: löysin loppuenlopuksi täydellisen tuotteen tähän tarkoitukseen: Maissisuurimot aka. corn grits. Gluteeniton eikä aiheuta mahaongelmia isoillakin annoksilla. Voi tehdä puuroa sekä syödä raakana jauheena proteiinipirtelön seassa. Raakana syödessä suosittelen kuitenkin heittämään veden kanssa ensin blenderiin, sillä muuten tuntuu aika hiekalta kurkussa ja sulaa hitaasti.

Tässä on mun täydellinen ateriankorvike jota käytän: corn grits, pakastemarjat, jogurtti, reilusti vettä ja blenderiin. Hera mukaan lopuksi vasta ettei tule vaahtoa. Yön yli jääkaapissa ja corn gritsit sulautuvat sekaan.
 
Miten olisi chia seeds, jos kerran yön yli olet valmis liottamaan. Paljon enemmän hyvää niissä, kuin joissain suurimoissa, ja energia rasvasta - ja saat lusikalla syötävää puddingia niistä helposti. Makukin on neutraali.
 
Back
Ylös Bottom