Kokolihamakkarat proteiinin lähteenä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu
Sääli ettei mistään löydy noiden Wotkinsin makkaroiden ravintosisältöjä. Jos joltain löytyy pakettia niin voisi tänne postailla. Nämä ainakin kuulostavat hyviltä (ja maistuvat): Hirvi-grilleri, Peura-grilleri, Lammasgrillimakkara ja villisikagrillimakkara.


"Mausteita lisäämme maun mukaan ja jauhoja emme käytä lainkaan.
Meidän mielestämme jauhot ovat oiva raaka-aine leipään, ei makkaraan.
Kaikki jalosteemme ovat laktoosittomia ja gluteenittomia." Chef Wotkins Oy Sörkässä myymälä.
Melki vois mennä poikkeen ja kysellä ravintoarvoja makkaroista.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kaveri teki 70-luvulla makkaraa "luujauhoa, kamaraa (sian nahkaa), rasvaa, jauhoa jne. ja vähän mausteeksi lihaa". Enpä oo sen jlk makkaraa syönyt. Senaikaisia makkaroita ei pystynyt viemään eurooppaan (pl. metwursti) kun sisältäneet lihaa. Olisi pitänyt myydä "makkaralta maistuvaa mössöä" nimikkeellä.
Lidli kun rantautui Suomeen taisi HK:n lihapitoisuus olla alle 30%! Liiteri myi 93% lenkkiä kuin häkää ja joutuivat makkaramaakarit täällä lisäämään makkaroiden lihapitoisuutta!
Tää mun makkaratekijä frendi sanoi "se on luonteen heikkoutta, jos ei pysty näitä syömään" kun veteli uunista tulleita makkaroita rasva suupielistä valuen.
 
Portti on muuttanu snadisti ukkopekka kalkkuna-makkaran reseptiä.Nyt on 17gr prodea 6gr rasvaa ja 4gr hiilareita per 100gr tuotetta.Ostin paketin 340gr hintaan 2,99 s-marketista,ihan hyvän makusta makkaraaa oli mun mielestä.Cittarissa pyysivät tosta paketista 3,49 eli s-marketin kautta taas ens kerralla grillaamaan.
 
Peukkua noille bratwursteille. Lihapitoisuus järjestään yli 90% ja maku on sata kertaa parempi, kuin perus makkarassa. Salin jälkeen tulee nykyään syötyä silloin tällöin yksi lidlin makkara pannulla paistettuna makean sinapin kanssa. Siinä menee broiskutkin ihan eri lailla alas riisin kanssa, kun on mukana herkkujakin. Varsinkin cokis zeron kanssa todella maistuvaa. :kuola:
 
Noita Wotkinin makkaroita on itsekin tullut syötyä, ja ainakin maku niissä on enemmän kuin kohdallaan. Aikanaan työn puolesta tuli kyseisen firman tuotteiden kanssa oltua hieman enemmänkin tekemisissä, ja silloin minullekin kyllä jäi sellainen kuva, että ei niihin juurikaan lihan ja mausteiden lisäksi muuta survota. Tekstuuri ja maku ainakin eroavat radikaalisti näistä perinteisistä "jauhomakkaroista".
 
Ainakin Prismoilla on Wotkinin makkaroita myös ollu myynnissä, kannattaa myös firman muihin tuotteisiin tutustua. Ei oo halvimpia mutta tietää ainakin mistä maksaa.
 
Portti on muuttanu snadisti ukkopekka kalkkuna-makkaran reseptiä.Nyt on 17gr prodea 6gr rasvaa ja 4gr hiilareita per 100gr tuotetta.Ostin paketin 340gr hintaan 2,99 s-marketista,ihan hyvän makusta makkaraaa oli mun mielestä.Cittarissa pyysivät tosta paketista 3,49 eli s-marketin kautta taas ens kerralla grillaamaan.

tämän postin jälkeen mä ostin 2 viimeistä pakettia cittarista ja tämän jälkeen en muuta makkaraa aio syödäkkään.suosittelen !kiitos :rock:
 
Kuntoilijan ja urheilijan kannalta on tärkeää huomata tutkimustulosten valossa se, että proteiinien laadulla on samoin merkitystä siinä missä hiilihydraattien ja rasvojenkin laatueroilla. Täydellisessä proteiinissa on kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Vastaavasti paljon epätäydellisiä proteiineja sisältävä ruokavalio voi johtaa aliravitsemukseen vaikka proteiinia saataisiinkin määrällisesti riittävästi. Lisäksi tämä tilanne voi johtaa lihasmassan menetykseen, kehityksen ja palautumisen hidastumiseen. Proteiinin laadun määrittämiseen käytetään PD-CAAS luokittelua (Protein-digestability-corrected amino acid score)

Eläinkunnasta peräisin olevat proteiinit ovat yleensä laadukkaampia kuin kasvikunnan proteiinit. Kasviskunnan proteiinilähteissä poikkeuksen laadussa tekee soijaproteiini. Eläinperäiset proteiinit ovat täydellisiä aminohappoprofiilinsa kautta. Virheellisesti ei kuitenkaan pitäisi alkaa välttämään toista ja rakentaa ravitsemustaan pelkästään esimerkiksi eläinkunnasta peräisin olevien proteiinien varaan. Parempi olisikin saada proteiineja monipuolisesti kaikista hyvistä lähteistä jolloin ne täydentävät toisiaan!

Kaikki eläinkunnasta saatavat proteiinit eivät kuitenkaan ole laadullisesti hyviä. Näitä ovat muun muassa edulliset jauhelihat ja makkarat, joissa sidekudosproteiinin, kollageenin osuus on melko suuri. Sidekudosproteiini heikentää proteiinin laatua oleellisesti.

Kijoittelin proteiineista viimekuussa blogiimme. Itse jättäisin makkarat kyllä tarkoituksella hyllyyn ihan edellämainituista syistä. Toki kesällä niilläkin on paikkansa jos ne maistuvat. Ei se pari makkaraa esim: Diettiä pilaa ;) Kevyesti kuntoon blogi: PROTEIINIT KUNTOON
 
Jos Tapolan Tulikukon reseptiä on joskus muutettu, niin ilmeisesti ovat palanneet takaisin vanhan suuntaan. Ainakin tossa paketissa, joka tälläkin hetkelllä jääkaapissani makoilee, on arvot kcal 115/P21HH>1R3 ja lihapitoisuus 72%. Ihan ok kamaa, en ole kyllä grillattuna koskaan kokeillut, mutta munakkaan seassa tai vihanneksien kanssa paistettuna toimii. Hinta vaan on aika suolainen, lähemmäs 4e/280g.
 
Jos Tapolan Tulikukon reseptiä on joskus muutettu, niin ilmeisesti ovat palanneet takaisin vanhan suuntaan. Ainakin tossa paketissa, joka tälläkin hetkelllä jääkaapissani makoilee, on arvot kcal 115/P21HH>1R3 ja lihapitoisuus 72%. Ihan ok kamaa, en ole kyllä grillattuna koskaan kokeillut, mutta munakkaan seassa tai vihanneksien kanssa paistettuna toimii. Hinta vaan on aika suolainen, lähemmäs 4e/280g.

Mistä sä tommosta löysit?Olen lähikaupat käyny läpi,eikä löydy.
 
Kuli, tuo nimenomainen paketti oli K-Supermarket Hertasta Herttoniemestä ja ainakin Kampin K-supparista löytyy myös 100% varmuudella. Tällä perusteella olettaisin, et pitäis olla tilattavissa mihin tahansa Keskon ruokakauppaan ainakin täällä pk-seudulla. Ei muuta ku toiveita esittämään. :)
 
Kiittii tiedosta!Hintahan tossa tosiaan on melko kova verrattuna ukko-pekkaan.
 
Mitäs mieltä ootte Kivikylän huiluntuhti -makkarasta?

Sitä on tullu syötyä, löytyy ainaki Prismoista, ihan hyvää makkaraa mielestäni.

Ravintoarvo / 100 g: rasvaa 22g, proteiini 11,3g; hiilihydraatti 0,5g, jossa laktoosia 0g ja sokereita 0,5g, energiaa 980 kJ.
Lihaa 87%, Rasvaa 22%

Liikaa kuitenkin lisäaineita?
Ainekset: suomalainen sianliha, vesi, suomalainen naudanliha, suola (1,7 %), stabilointiaine (E450, E451), tärkkelyssiirappi, hapettumisenestoaine (E316), mausteet ja aromit (mustapippuri, muskottipähkinä, inkivääri, maustepippuri), säilöntäaine (E250).
 
Onko täällä muita Kärkkärin syöjiä? Paremppaa on kuin Wilihelmit

Vuonna 1956 keksitty aito kärkkäri on saavuttanut Oulun seudun herkuttelijoiden keskuudessa legendaarisen maineen. Kärkkäriä syödään grilleillä niin varhaiseksi aamiaiseksi kuin tuhdiksi lounaaksi, ja kotosalla makkara löytää tiensä hyvin monenlaisiin herkkuresepteihin. Ja kärkkärin himon iskiessä kannattaa muistaa, että siinä on vain 9 % rasvaa.

Ravintosisältökään ei ihan sieltä huonnoimasta päästä ole:

100 g tuotetta sisältää keskimäärin energiaa 800 kJ (190 kcal), proteiinia 10,9 g, hiilihydraattia 18,9 g, josta sokereita 0 g, josta laktoosia 0 g, rasvaa 9 g, tyydyttyneitä rasvahappoja 3,5 g, ravintokuitua 1,2 g, natriumia 0,9 g.
 
Portti on muuttanu snadisti ukkopekka kalkkuna-makkaran reseptiä.Nyt on 17gr prodea 6gr rasvaa ja 4gr hiilareita per 100gr tuotetta.Ostin paketin 340gr hintaan 2,99 s-marketista,ihan hyvän makusta makkaraaa oli mun mielestä.Cittarissa pyysivät tosta paketista 3,49 eli s-marketin kautta taas ens kerralla grillaamaan.

Ostin tänään paketin Ukkopekkaa ja mitä vittua oli tapahtunut!Paketti ihan samanlainen,hinta sama mutta ravintoarvot muutettu.Nyt on rasvaa 17% ja protskua enää 11% ja hiilarit 5,5%,makukin huonompi.

Enpä osta enää.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom