- Liittynyt
- 7.10.2005
- Viestejä
- 292
Olut ruoanlaitossa
Jäikö viikonlopulta ylimääräistä olutta? Alla olevilla resepteillä pääset eroon kaapissa pyörivistä jämäkeimoista.
Sipulikeitto
750g sipulia viipaleina
2-3 valkosipulin kynttä pienittynä
2rkl öljyä
1 pkt pekonia ( palvikinkku/ savukylki käy myös)
- paista pekoni öljyssä. Kuullota viipaloituja sipuleita ainakin 10 min, kunnes todella pehmeitä. Saat käännellä sipuleita lähes koko ajan.
(Kannattaa suolata kevyesti, niin sipuleista irtoaa mehuja, jotka taas estävät pohjaan palamista)
Lisää
4 dl vettä + lihaliemikuutio
1 tlk vaaleaa lageria ( itse laitoin koffia)
2 laakerinlehteä
2tl kuivattua timjamia
Kiehauta ja anna kiehua ainakin 45 min.
leivo joutesssasi olutleipää:
5dl vehnäolutta huoneenlämpöisenä
50g tuorehiivaa
2tl hunaja
2tl suolaa
3-4 dl ohrajauhoja
8-9 dl hiivaleipäjauhoja
Leivo hiivaleipä tavalliseen tapaan. Kohota taikinaa n 25 min ja leivo 2 pyöreäksi limpuksi.
(Muotoile pyöreä taikinapallo, paina kämmenellä pöytää vasten keskelle monttu. Käännä taikinapala toisin päin ja muotoile reunat "alle" leipää pyöritellen.) Laita kohoamaan 25 min ja ripotttele jauhoja päälle.
Viilä leipään risti ennen uunin menoa. Paista 200 asteessa n. 35 min. Rapean kuoren saat laittamalla kipon vettä uuniin paiton ajaksi.
Reseptit uusimmassa glorian ruoka ja viini - lehdessä - testattu minimarin toimesta. Leivästä tuli kyllä hiton hyvän näköistä:
Jäikö viikonlopulta ylimääräistä olutta? Alla olevilla resepteillä pääset eroon kaapissa pyörivistä jämäkeimoista.
Sipulikeitto
750g sipulia viipaleina
2-3 valkosipulin kynttä pienittynä
2rkl öljyä
1 pkt pekonia ( palvikinkku/ savukylki käy myös)
- paista pekoni öljyssä. Kuullota viipaloituja sipuleita ainakin 10 min, kunnes todella pehmeitä. Saat käännellä sipuleita lähes koko ajan.
(Kannattaa suolata kevyesti, niin sipuleista irtoaa mehuja, jotka taas estävät pohjaan palamista)
Lisää
4 dl vettä + lihaliemikuutio
1 tlk vaaleaa lageria ( itse laitoin koffia)
2 laakerinlehteä
2tl kuivattua timjamia
Kiehauta ja anna kiehua ainakin 45 min.
leivo joutesssasi olutleipää:
5dl vehnäolutta huoneenlämpöisenä
50g tuorehiivaa
2tl hunaja
2tl suolaa
3-4 dl ohrajauhoja
8-9 dl hiivaleipäjauhoja
Leivo hiivaleipä tavalliseen tapaan. Kohota taikinaa n 25 min ja leivo 2 pyöreäksi limpuksi.
(Muotoile pyöreä taikinapallo, paina kämmenellä pöytää vasten keskelle monttu. Käännä taikinapala toisin päin ja muotoile reunat "alle" leipää pyöritellen.) Laita kohoamaan 25 min ja ripotttele jauhoja päälle.
Viilä leipään risti ennen uunin menoa. Paista 200 asteessa n. 35 min. Rapean kuoren saat laittamalla kipon vettä uuniin paiton ajaksi.
Reseptit uusimmassa glorian ruoka ja viini - lehdessä - testattu minimarin toimesta. Leivästä tuli kyllä hiton hyvän näköistä:
