Kofeiini - Tehokas piriste lisää keskittymistä, valppautta ja treenitehoa

Meta title: 💥⚡ Kofeiini ⚡💥

Meta description: Tehokas piriste lisää keskittymistä, valppautta ja treenitehoa. Löytyy kahvista, energiadrinkeistä ja pillereistä — toimii nopeasti ja edullisesti...


Mulla on paremmat testotasot ku sulla ku asun landella, vituttaako :D?
no ei koska just olin maalla ja ne helvetin hyttyset mitä teil on vituttaa koko ajan joten kortisoli tasot on koholla ja se kompensoi koko homman, eli periaatteessa oon rajumpi testosika ;) , eihän mee OT ? :D
 
Kaikkihan tietää, että muovista voi kuumennettaessa irrota ftalaatteja ja että ftalaatit ovat hyvin ikäviä aineita.
No rupesin tässä miettimään, että kahvinkeittimethän on yleensä muovisia ja siellä kuuma vesi joutuu kosketuksiin muovin kanssa. Mahtaako keittäessä liueta kahviin jotain.

Pikainen Googletus ja vastaus löytyi:
"The tests detected low levels of two semivolatile compounds—benzyl butyl phthalate (BBP), a plasticizer, and benzyl alcohol, a solvent commonly used in inks, paints, and epoxy resins—in water heated in six of the seven coffeemakers models. They also found very low levels of BPA in two of those six coffeemakers."
http://news.consumerreports.org/hom...dex=1&resultIndex=2&searchTerm=coffee%20maker

Kannattaa siis suosia perinteistä pannukahvia, niin pystyy välttämään ainakin yhden ftalaattilähteen.
Vähemmän muovia, vähemmän huolia;)
http://www.kaffeinformation.se/upload/tillredning/Moccamaster inside.jpg
 
Meitsiin kofeiini vaikuttaa silloin tällöin käytettäessä (muutaman kerran kuussa) juuri piristävällä tavalla, kuitenkin kofeiinin jokapäiväinen käyttö kumoaa sen virkistävän vaikutuksen. Syy tähän muutaman kerran kuussa tapaan on se että jollain tavalla mulle kofeiini (kahvi ja energiajuomat) aiheuttaa usein juotuna hengenahdistuksia paljon.:(
 
Mä en sais kyllä koskea light cokiksiin, koska suuremmalla annoksella saan ihan hypomanisia oireita. Joskus _harvoin_ ku tulee noita juotua niin tulee vedettyä ihan huvikseen överit niillä. :D Heti huomaa, ku juo jonku kokiksen niin alkaa kylmäämään, katse terävöityy ja pulssi nousee, eli sympaattinen hermosto aktivoituu. Nuo kokikset vie nälän tunteen kokonaan niin, saattaa huomata ettei oo koko päivänä syöny mitään, vaikka ois kuluttanu ihan järkysti energiaa ku liikkuu paikasta toiseen pää kolmantena jalkana. Sitten huomaan, että on melkein hullun kiilto silmissä ja tuhlailen rahojani johonkin turhaan, vaikka normaalisti pihinä en käyttäis rahaa sellaiseen. Eli kofeiini voi olla melkein myrkkyä joillekki...
 
Edit. tupla postaus.
 
Jos kahvissa on kofeiinia niin vaikutus ei ole lumetta. Toisilla on kovempi sietokyky kuin toisilla ja se varmaan selittää miks joku tärisee kolmen mukin jälkeen,mutta toinen juo pannullisen ilman oireita. Ite join töissä yli pannun kahvia per päivä,sit iski mahaoireita ja järkipoikana lopetin kerralla koko kahvin juonnin. Viikon oli ihan fyysisiäkin oireita. Esim. tunne,että toisessa silmässä olis tikku,vaikkei sielä mitään roskaa ollutkaan. Mahaoireidenkaan syy ei sit ollut kahvissa.
Kofeiinin vaikutus voi olla joillakin vähän omituinenkin. Olisi kiva kuulla selitys sille, että reagoin kofeiiniin herkästi alkamalla tärisemään jo pienestäkin määrästä ja siitä tulee huono olo, mutta piristysvaikutusta ei ole minkäänlaista. Aina välillä tulee kokeiltua, jos väsyttää oikein kunnolla, että josko se nyt vaikuttaisi, mutta ei ole tähän päivään mennessä apua ollut.

Joskus tuntuu vähän hankalalta olla kahvia käyttämätön näin kofeiiniriippuvaisessa kulttuurissa. Aina joskus saa ihmettelyjä siitä, kun en juo kahvia. Kysytään, että juotko sitten teetä? No en juo teetäkään, niin alkaa kummastelu, että mitä sitten juot kotona? No vittu kaljaa. Ihan kuin jokaisen olisi pidettävä joku seremoniallinen kahvi- tai teehetki pari kertaa päivässä. En tunne tarvetta sellaiselle.
 
Tämmösen muistan lukeneeni joskus liittyen siihen miksi ihmiset saavat kahvista erilaisia viboja. Nutrigenomiikka FTW!

Dr. El-Sohemy: Last year, we published a study in the Journal of the American Medical Association to demonstrate that in some individuals, caffeinated coffee intake lowered the risk of heart attacks. But in other individuals the same dose of caffeinated coffee increased the risk of heart attacks.

Berardi: Let me guess. It had to do with the genes.

Dr. El-Sohemy: That’s right. Individuals who had what we call a ‘slow’ version of the gene CYP1A2 (a gene that breaks down caffeine in the liver) have an increased risk of a heart attack when increasing consumption of caffeinated coffee.

However, those who have the ‘fast’ version of CYP1A2, have a lower risk of heart attacks with moderate intakes of caffeinated coffee (1-3 cups per day).

Berardi: How do people make sense of this dichotomy?

Dr. El-Sohemy: These findings suggest that caffeinated coffee only increases heart disease in those who have a limited capacity to break down caffeine.

The reason why those with the ‘fast’ version of the gene might benefit is because they can break down caffeine very rapidly, getting rid of the caffeine while preserving the “healthy” antioxidants in the coffee. It’s these antioxidants, not the caffeine, which might offer protection for the heart.

So, in the end, caffeine itself probably isn’t good for anyone in terms of heart disease. But, if you can get rid of it quickly because you’re a ‘fast’ metabolizer of caffeine, then you might benefit from the other compounds in either coffee or tea, both of which are pretty good sources of antioxidants.

By the way, being a ‘fast’ metabolizer for caffeine doesn’t necessarily make you a ‘fast’ metabolizer of any other dietary factor. The enzymes coded by each gene are quite specific to the compounds they metabolize.

Berardi: Unfortunately for me, I don’t know my CYP1A2 genotype, but I do love an occasional cup of espresso! How can I know if I’m playing Russian roulette with my health every time I brew up a pot of java?

Dr. El-Sohemy: Some people think they know they’re ‘slow’ metabolizers of caffeine because if they have a coffee in the afternoon, it’ll keep them up all night. But this just means that caffeine binds more effectively to a specific receptor in the nervous system, which is how caffeine acts as a stimulant.

It doesn’t tell you anything about how quickly caffeine is broken down by the liver, which is the main organ that’s responsible for metabolizing caffeine. The only way to know if you’re a’ fast’ or ‘slow’ caffeine metabolizer is by having a DNA test.

My lab routinely runs these genetic tests using cells that are easily obtained by swabbing the inside of your mouth. Although this is done primarily for research purposes and for health care practitioners, we’re also trying to develop a test that doesn’t require the use of elaborate equipment needed to process and analyze DNA.
 
Allekirjoittanut hikoilee kuin suihkusta tullut sonni, jos on juonut mukillisen-kaksi vahvempaa kahvia ennen salille menoa. Hiki suorastaan tippuu jo alkulämmittelyissä, mikähän lie siinäkin.. Lenkille lähtiessä kupillinen on aivan paikallaan.
 
Mä jos juon kupillisen kahvia tyhjään mahaan, olo muuttuu hermostuneeksi ja on vaikea keskittyä mihinkään. Jos taas olwn syönyt ennen kahvin juontia, ei kupillinen tai kaksi vaikuta oikeastaan mitenkään.
 
Mulla resistenssi kofeiiniin on jonkin verran jo kasvanut, mutta silti kupillinen kahvia (100mg kofeiinia) piristää kummasti. Ennen treeniä ladataan koneeseen tuplasti tuo määrä, niin johan svettaa!
 
Tämmösen muistan lukeneeni joskus liittyen siihen miksi ihmiset saavat kahvista erilaisia viboja. Nutrigenomiikka FTW!

Kofeiinia menee 200-300 mg/pv, ja erityisesti aamuisin siitä saa selvästi havaittavat kiksit. 23andMe-palvelun kautta tehdyn kartoituksen mukaan minun CYP1A2-geeni on hidasta mallia, mutta se vaikuttaa ilmeisesti lähinnä vain sydänsairauden riskiin, ei niinkään kofeiinin antamiin fyysisiin vaikutuksiin.
 
Mulla tuntuu olevan melko hyvä sietokyky kofeiiniin. En ole ikinä juonut kahvia muutamia kertoja vuodessa enempää, mutta teetä otan säännöllisesti noin kaksi kuppia päivässä. Netin mukaan se tekee ilmeisesti jotain 150mg kofeiinia. Teen tai energiajuomien juomisesta en oo koskaan huomannu mitään vaikutusta. Nyt kun olen testaillut niin 300-400mg kofeiinitabletteja saa aikaan sen, että hieman väsyneestä olosta tulee vähän skarpimpi eikä ole niin hidas olo. Muutos ei missään nimessä ole suuri ja aluksi epäilinkin placeboa. Nyt useammin raskaan työpäivän jälkeen kokeilleena vaikutus on olemassa. Mitään muuta erityistä en huomaa, ei hikoiluta yhtään enempää tai sellaista. Suurempia annoksia en viitti edes kokeilla. Tällä annoksella saa treenin kulkemaan miltei normaalisti, jos sattuu olemaan vähän väsyneempi olo.
 
Pahimpaan aamuväsymykseen se tehoaa mulla, mutta en koe päivän aikana juomista kupeista mitään todellista hyötyä. 3-4 kuppia menee päivässä, mutta luulempa että ihan turhaan edes sen verran. Liikajuonti taasen närästää.
 
Pahimpaan aamuväsymykseen se tehoaa mulla, mutta en koe päivän aikana juomista kupeista mitään todellista hyötyä. 3-4 kuppia menee päivässä, mutta luulempa että ihan turhaan edes sen verran. Liikajuonti taasen närästää.

Mul on ihan sama, jos meen esim. aamukuuteen duuniin niin pahin väsymys lähtee parilla kupilla kahvia, mutta koko päivän aikana tulee aina juotua yht. 4-5 kuppia kahvia. Kuitenkaan ei illalla ole mitään vaikutusta.
 
Eipä tuo tee enää mitään muuta kuin ehkäise päänsärkyä. Paitsi aamuisin pääsee sinne missä kuningatarkin käy yksin..
Liika käyttö tuo sitten vaan huonoa oloa mutta ei piristä elämää saati treeniä laisinkaan. Aamulla ja lounaan jälkeen melkeinpä pakko saada ainakin kuppi kahvia.
 
kyllähän tuo ahdistusta aiheuttaa, mutta toisaalta jaksaa valvoa :rolleyes:
 
Kahvia on lipitetty 2-5 kuppia päivässä n. 10v.

Nykyään en oikeestaan huomaa mitään mikäli juon kahvia paitsi toki sen ihanan maun.

Mikäli en juo kahvia niin en ole yleensä juuri sen väsyneempi, mutta hillitön hedari tulee ennen kello 15.
Hieman myös vannetta kiristää, mutta veikkaisin sen johtuvan vain siitä, että tiedän etten ole saanut kahvia.
 
Back
Ylös Bottom