Kodinkoneiden energian kulutus ja "säästö" uskomukset

Liittynyt
16.10.2007
Viestejä
1 268
Onhan tämä meno järjetöntä. Saapa nähdä milloin aika on kypsä "reilun kaupan kodinkoneille" eli sellaisille missä on jotain eettisiä hommia pohdittu myös. Ajattelis, että globaalisti olis niin paljon kysyntää, että vois vähän erilaisella ansaintamallilla pystyä pyörittämään firmaa. Esimerkiks huoltosopimukset Koneen tyyliin ja jos joku pelkää, että masiina ei ole enää 20 vuoden jälkeen tarpeeksi modernin näköinen, niin mikä estäis tekemästä faceliftin vaikka 5 vuoden välein. Minimoitais tuolla kuitenkin hukka ja varmaan koneen etukuoret olis kierrätettävää tavaraa hyvinkin. Ei tällainen firma varmaan mikään Aasian massatuotantofirma olis kokoluokaltaan, mutta uskon, että riittävät edellytykset ois kuitenkin ihan kestävälle liiketoiminnalle. Nyt vaan firmaa pystyyn, kuka lähtee mukaan? :)
 

Jm1

Liittynyt
27.4.2005
Viestejä
7 858
Juuri kattelin jääkaappia, kun huomasin että yhdestä reunasta tiiviste oli hieman vetäytyny. Onko kukaan vaihdellut tiivisteitä jääkaappiin vai saako edes varaosia enään kodinkoneisiin ?

Tuohan kuluttaa pikaseen sähköä aika paljonkin, kun vetää lämmintä huoneilmaa jatkuvalla syötöllä sisään.

Niin ja Husqvarna kyseessä eikä edes ole mikään vanha tapaus.
 
Liittynyt
30.4.2008
Viestejä
5 133
Onko se tiiviste prässätty kiinni oveen? Joissakin malleissa on ja se tarkoittaa että menee melkeinpä koko ovi sitten samalla. Jos se on vaan lyhyt pätkä niin ei kai sillä niin väliä ole minkälaisen tiivisteen sinne laittaa kunhan tiivistää. :D
Meinas meilläkn lähteä tiiviste irti kun oli jotain tahmaa valunu sinne alareunaan kaapin sisältä. Kannattaa pitää puhtaana. :)

Itse uskon että jo viisi vuotta sitten saavutettiin se taso mille järkevillä kustannuksilla päästään kodinkoneiden sähkönkulutuksessa. Fysiikan lakeja ei kumota, kyllä ne lämmittämiset, jäähdyttämiset ja pyörittämiset vaan vie sitä energiaa.
Toki jos haluaa tinkiä laadusta niin sit voi leikkiä A++++++++++++ eco-ohjelmilla ja muilla.

Mä en tiedä minkä ikäisiä jääkaappi ja pesukonet ovat, edellisen asukkaan jättämiä mutta tuossahan tuo hurisee ja pesukone toimii. Ei sitä kyllä ikinä ajeta kuin 40C pesulla. Jääkaappiin ajattelin laittaa mittarin, on muuten aika hankalassa syvennyksessä. Tosin kun kerrostalossa asutaan, uuden kaapin hinta on suurempi kuin koko vuoden sähkölasku että tuskin kannattaa vaihtaa...

E: Kuinka monella muuten on jääkaapista kahva paskana? Tuntuu että varmaan 50% kaapeista on kahva hajonnut, sellasia perkeleen muovikikkareita nykyään, joka helvetin laitteesta jokin muoviosa rikki. :curs: Pitää ite laittaa ruuveilla puinen kahva sivuun kiinni.

Viihde-elektroniikka on oma lukunsa, tuolla jossain ketjussa näkyy niitä kulutustaulukoita ja hyppäyksiä kun muksut tulee kotiin. :lol2:
 

Jm1

Liittynyt
27.4.2005
Viestejä
7 858
Onko se tiiviste prässätty kiinni oveen? Joissakin malleissa on ja se tarkoittaa että menee melkeinpä koko ovi sitten samalla. Jos se on vaan lyhyt pätkä niin ei kai sillä niin väliä ole minkälaisen tiivisteen sinne laittaa kunhan tiivistää. :D
Pitää paikkansa, mutta toisaalta en pysty elämään oikeen viritysten kanssa niin siinä mielessä pitäis saada koko tiiviste vaihdettua.

Onko tuota Husqvarna merkkiä edes olemassa enään, ei tunnu löytyvän mitään tietoa netistä, Husqvarna Smaragd siis kyseessä.
 
Ylös