Kevyeksi Antti Heikkilän ohjeilla

Pakko sanoa, että itekkin ollut skeptinen noihin Heikkilän juttuihin, mutta viimeistään nyt en ole.

Ton muijan tarina on kyllä sellainen silmienavaaja, että kyllä suosittelen tätä videota jokaiselle ylipainoiselle jonka tunnen!

http://www.katsomo.fi/?progId=95029


Luulis, että proffatkin tajuais, että on ihmiselle hyväksi jos pääsee lääkkeistä eroon ja arvot normalisoituu! Tajuaa sen vähemmälläkin koulutuksella.


Ns. roskaruoat perustuvat pääsääntöisesti hiilareihin ja ovat halpoja valmistaa ja suuri bisnes jota ei haluta lakkauttaa. Millä siat lihoitetaan nopeasti:syötetään runsaasti hiilareita.
Nykyihmiset saavat niitä liikaa, vähempi riittäisi useimmille.
Lääketeollisuus on myös valtava bisnes ja lääkärit ovat lääketehtaiden sponsoroimia ja mieluummin potilaille syötetään kalliita lääkkeeita kuin sanotaan että liiku enempi, syö vähemmän ja tervellisemmin, lopeta tupakointi ym.
Diabetes on varmasti osittain perinnöllistä mutta kyllähän se on myös elintasosairaus joka johtuu vääristä elintavoista.:(
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ns. roskaruoat perustuvat pääsääntöisesti hiilareihin ja ovat halpoja valmistaa ja suuri bisnes jota ei haluta lakkauttaa. Millä siat lihoitetaan nopeasti:syötetään runsaasti hiilareita.
Nykyihmiset saavat niitä liikaa, vähempi riittäisi useimmille.
Lääketeollisuus on myös valtava bisnes ja lääkärit ovat lääketehtaiden sponsoroimia ja mieluummin potilaille syötetään kalliita lääkkeeita kuin sanotaan että liiku enempi, syö vähemmän ja tervellisemmin, lopeta tupakointi ym.
Diabetes on varmasti osittain perinnöllistä mutta kyllähän se on myös elintasosairaus joka johtuu vääristä elintavoista.:(

Älkää nyt hyvät "tohtorit "sekoittako 1tyyppiä ja tuota 2tyyppiä keskenään!!
Tuo 2 tyyppi on ns elitasosairaus, mutta tuo 1tyyppi syntymekanismi on vielä hämärän peitossa.
Nykyään tiedetään sen verran, että esim enterovirus voi aiheuttaa juurikin tuota 1tyyppiä.
Toki sairaus on myös perinnöllistä.
Mika Kallion veljellä Vesa Kalliolla on 1tyypin diabetes ja se tuskin noita hampurilaisia tuolla varikolla kauheasti mussuttaa tai muutenkaan elää epäterveellisetin;)
Muistaakseni myös tennisammattiilainen Olli Rahnasto sairastaa 1tyyppiä ja on niitä paljon muitakin huippu-urheilijoita jolla on tuo 1tyypin tauti.
Tuossa MM tason-hiihtäjä joka sairastaa sitä vanhaa "sokeritautia"
http://blogs.fasterskier.com/krisfreeman/
Joten ei sekoiteta sitä 1tyyppiä näihin "pullukoiden" 2tyyppiin;)
 
Haluaisiko joku paremmin ymmärtävä vielä vähän avata tuota kuvaa?

En tiedä olenko paremmin ymmärtävä, mutta yritän avittaa. Tuossa kuvassa on siis summattu aineenvaihdunnallisia häiriöitä DMII sairastavilla henkilöillä. Hyperglycemia meinaa kohonnutta verensokeria ja (paastomitattu) verensokerin pitkäaikainen koholla oleminen riittää teoriassa DMII -diagnoosille, sille taustalta yleensä löytyy yksi, tai useampia kuvassa näkyvistä häiriöistä.

Kuvan nuolten mukaisesti seuraus on kohonnut verensokeri ja syyt ovat ympärillä, mutta näinhän asiaa ei voida käsitellä. Sairaudesta tiedetään todella paljon, mutta kausaliteetti on tietääkseni vielä hämärän peitossa. Elimistön säätelyjärjestelmät toimivat keskinäisten palautejärjestelmien avulla, joten käytännössä kierre lähtee jostain ja se vahvistaa itse itseään jokaisella "kierroksella", kun säätelymekanismeissa on häiriö, jota elimistö ei itse pysty poistamaan.

Listaamani asiat eivät ole missään kronologisessa järjestyksessä, vaan asiat tapahtuvat jokseenkin samanaikaisesti. Laitan ranskalaisilla viivoilla jotain tuosta kuvasta ympäripyöreesti, kysy jos tarvii tarkentaa;
-Haiman toiminta menee kuralle ja insuliinin eritys heikentyy. Näin käy siksi, että insuliini ei enää tehoa normaaleilla määrillä ja sen eritystä lisätään ja lisätään, kunnes sen eritys alkaa romahtaa. Elimistö "ei koe tarpeelliseksi" ylläpitää yhä enenevissä määrin energiankulutusta kasvattavaa toimintoa, joka ei kaikenlisäksi toimi.
-Sokeri ei päädy lihaksiin verenkierrosta heikentyneen insuliinivasteen takia. Rasvasolujen toimintamekanismi eroaa lihassolujen toiminnasta, joten sokeri muutetaan maksassa rasvaksi ja varastoidaan rasvasoluihin -> lihominen.
-Inkretiinin toiminta heikentyy. Tästä en sano mitään, sillä en oikeen edes muista mikä on inkretiinin funktio.
-Veri kiertää jatkuvasti munuaisten kautta ja verensokerin ollessa jatkuvasti koholla munuaiset eivät pysty tietyn viitearvokehyksen jälkeen enää poistamaan tarpeeksi sokeria virtsaan. Munuaisista imeytyy siis sokeria takaisin verenkiertoon -> verensokeri ei pääse laskemaan.
-En tiedä mikä on HGP :D oisko joku palautejärjestelmä haiman ja VIP/GIP -hormonien kesken?
-Glukagoni on insuliinin vastavaikuttaja, joten insuliinin erityksen kasvaessa glukagonin eritys kasvaa, kunnes tasapaino hormonien ja verensokeritason kanssa saavutetaan. Näin ei kuitenkaan käy insuliinin toiminnan heikentymisen takia ja sokeria pallotellaan edestakaisin maksassa rasvaksi rasvasoluihin ja sokeriksi vereen.
 
Ihan jo Wikistä löytyy,

Aikuistyypin diabeteksessä insuliinin eritys haiman endokriinisesta osasta on heikentynyt pitkittyneen insuliinin ylituotannon seurauksena.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Aikuistyypin_diabetes

Ja ennenkuin joku sanoo niin, proteiinit kyllä stimuloivat myös verensokeria ja tämähän on täysin järkeenkäypään. Jokainen voi vaan miettiä ravintoympyrää ja mitä miettiä kumpi on syypää insuliinin liikaeritykseen hiilarit vai prodet.

Wikipedian sitaatti pitää paikkansa, mutta sinun käsitys tuosta lauseesta on mielestäni virheellinen. Diabetes II on tämän hetkisen tiedon mukaisesti aineenvaihduntasairaus ja sen syntyyn vaikuttaa monta tekijää. Pääsääntöisesti diabeetikot (puhun tässä viestissä ainoastaan DMII -taudista) ovat lihavia. Lihavuus on yksittäisistä osatekijöistä suurin riski diabeteksen syntyyn, joskin siihen voi sairastua myös hoikat ihmiset. Ylenmääräinen rasvakertymä heikentää hormonitoimintaa ja hermoston vasteita. Lihoa voi myös VHH -ruokavaliolla.

Toki rasvalla on pienempi vaikutus insuliinin lyhytaikaiseen eritykseen, kuin sokerilla, mutta insuliinin pitkittynyt ylituotanto ei aiheudu yksinomaan makroravinteiden laadusta, vaan myös erittäin paljon niiden määrästä.

Ps. Selittäkääs nyt joku mulle tää heikkilän ideologia. Heikkilä sanoo, että tiedettiin jo satoja vuosia sitten, että diabetesta hoidetaan vähentämällä hiilihydraattien määrää ja nykyään tehdään asiat aivan väärin. Siis millä logiikalla satoja vuosia sitten homeopaattien kulta-aikoihin keksitty hoitomuoto on automaattisesti parempi tapa, kuin nykyisen tieteen keinoin muodostuneet hoitomuodot? Tiedettiinhän tuossa muutama sataa vuotta sitten esim. että taudit poistuu kun kupataan muutama litra verta ja jos potilas kuoli ni se tauti olikin vaan "jo liian pitkällä". En sano ettei VHH toimi, mielestäni on vain todella epämääräisiä argumentteja "Analla" mielipiteidensä tueksi.
 
En oo Heikkilän juttuja ennen kuullutkaan tai lukenut, mutta tuo videopätkä oli kyllä asiallisen ja ihan perusfiksun olonen ihminen. Etenkin se jäi mieleen kun korosti että asioita pitäisi lähteä hoitamaan siltä kannalta että kysyy oikeasti potilaalta miltä mikäkin hoito tuntuu, onko hyvä olla jne, eikä vedota johonkin haistavittu tutkimuksiin. Maailma on kaupallinen paikka ja KAIKKI pyörii rahan ympärillä. Kukaan ei tee mitään hyvää hyvyyttään toisten hyväksi, vaan siksi että voitot maksimoidaan. Lääketeollisuus on aivan samassa kastissa. Puhumattakaan viljateollisuudesta. Siinä meinaan tulee "muutamalle" iso lovi tilipussiin kun porukka lakkaa ostamasta viljatuotteita ja turhia lääkkeitä. Kyllä mäkin siinä vaiheessa palkkaisin muutaman lekurin ja "asiantuntijan" puhumaan nykyisten pilleri&leipätapojen puolesta :)
 
Mun mielestä on hirveän valitettavaa että nää keskustelut tuppaa aina menemään agrumenttien puutteessa tohon kaupallisuuden väittelyyn eikä siihen että puhuttaisiin itse asiasta. Enkä nyt tällä viestillä viittaa ephen viestiin.
 
Mun mielestä on hirveän valitettavaa että nää keskustelut tuppaa aina menemään agrumenttien puutteessa tohon kaupallisuuden väittelyyn eikä siihen että puhuttaisiin itse asiasta. Enkä nyt tällä viestillä viittaa ephen viestiin.

Kaupallisuutta ei vaan voi välttää oikeen mistään asiasta puhuttaessa kun se liittyy kaikessa "itse asiaan" niin merkittävästi. Enkä mä kuulu mihinkään "lahkoon" tän hiilariasian suhteen, vaan kunhan seurailen sivusta ja syön itse millon mitäkin. Mitä argumenttien puutteeseen tulee niin mulla tota "tietoa" on hyvin vähän näistä asioista koska ei mun mielestä maksa vaivaa tutkia nettiä tai lukea kirjoja jostain tutkimusta missä on melkein asiassa kun asiassa niin ristiriitaisia tuloksia ettei niistä tule hullua hurskaammaksi ja sit loppujen lopuksi kaikki voidaan käytännössä kumota sanomalla että: "Tämä on kuitenkin yksilöllistä" Sen takia toi Heikkilän höpöttely vaikutti mun mielestä fiksulta, koska oli sitä mieltä että asioita pitäisi käsitellä yksilötasolla ja kokemusperäisesti että mikä toimii ja mikä ei. Ohjelman naisella oli tollaset kuvioit toiminut enemmän kun hyvin niin sillä hyvä.
 
Listaamani asiat eivät ole missään kronologisessa järjestyksessä, vaan asiat tapahtuvat jokseenkin samanaikaisesti. Laitan ranskalaisilla viivoilla jotain tuosta kuvasta ympäripyöreesti, kysy jos tarvii tarkentaa;
...

Ihan hyvä selvennys! :thumbs: Vielä pari lisätarkennusta:

-Inkretiinin toiminta heikentyy. Tästä en sano mitään, sillä en oikeen edes muista mikä on inkretiinin funktio.

Inkretiinit ovat suoliston erittämiä hormoneja. Tässä tapauksessa viitataan siihen, että II-tyypin diabeteksessa tavataan usein GLP-1:n vajausta ja GIP-resistenssiä. Molemmat aiheuttavat sitä, ettei haima eritä normaalisti insuliinia => verensokeri nousee/pysyy koholla.

-En tiedä mikä on HGP :D oisko joku palautejärjestelmä haiman ja VIP/GIP -hormonien kesken?

Tässä tuolla lyhenteellä tarkoitetaan maksan glukoosituotantoa (Hepatic Glucose Production), mikä kiihtyy II-tyypin diabeetikolla. Terveellä ihmisellä insuliinineritys laskee sitä.
 
Tunnetusti viinalla käy niin, että maksa tehostaa toimintaansa ja alkoholi palaa entistä nopeammin. Sitten jossain vaiheessa tulee romahdus, joku maksasairaus jonka jälkeen känniin pääsee helposti ja känni pysyy pitkään.

Missä määrin tämä on analoginen haiman väsymiselle? Jos insuliini ei vaikuta, haima tuottaa lisää. Jonkin epämääräisen lähteen mukaan tulos on jossain vaiheessa ylikuormitus, joka verensokerilukemissa näkyy äkillisenä nousuna.

Minullahan on ilmeisesti "parantunut diabetes", vaikka ei tämä virallisesti koskaan paranekaan. Siis laihtumiseni jälkeen verensokeri pysyy aisoissa myös ison ja sokeripitoisen aterian jälkeenkin. (Paitsi nyt puoliflunssaisena ei, mutta se lienee eri juttu.)
 
En oo Heikkilän juttuja ennen kuullutkaan tai lukenut, mutta tuo videopätkä oli kyllä asiallisen ja ihan perusfiksun olonen ihminen.

Joo mutta älä mee tekemään hätäisiä johtopäätöksiä tuollaisen yksittäistapauksen perusteella :D Antti on aikaisemmin mm. epäillyt kalaöljykapseleiden sulattavan ihmisen suolistoa. Lisäksi hän on vakuuttunut siitä että mikroaaltouuni muuttaa veden koostumusta mystisesti haitalliseen suuntaan. Perusteeksi kelpaa niinkin tieteellinen lähde, kun erään 10-vuotiaan jenkkitytön koulutehtävä, jonka tytön äiti laittoi nettiin ja jota kukaan ei ole lukuisista yrityksistä huolimatta onnistunut toistamaan.

Tunnetusti viinalla käy niin, että maksa tehostaa toimintaansa ja alkoholi palaa entistä nopeammin. Sitten jossain vaiheessa tulee romahdus, joku maksasairaus jonka jälkeen känniin pääsee helposti ja känni pysyy pitkään.

Missä määrin tämä on analoginen haiman väsymiselle? Jos insuliini ei vaikuta, haima tuottaa lisää. Jonkin epämääräisen lähteen mukaan tulos on jossain vaiheessa ylikuormitus, joka verensokerilukemissa näkyy äkillisenä nousuna.

Riippuu varmaan siitä mihin haluaa vetää rajan. Ehkä noissa on samaa se, että kroppa on hyvä kompensoimaan melkeinpä mitä tahansa lyhytaikaisesti. Pidemmän päälle sitten alkaa ilmaantua ongelmia. Solu- ja molekyylitason mekanismit noissa ovat tietääkseni melko erilaiset. Ja onhan etanoli sentään kehon ulkopuolelta tuleva liuotin, kun taas insuliini on elintärkeä hormoni.

Minullahan on ilmeisesti "parantunut diabetes", vaikka ei tämä virallisesti koskaan paranekaan. Siis laihtumiseni jälkeen verensokeri pysyy aisoissa myös ison ja sokeripitoisen aterian jälkeenkin. (Paitsi nyt puoliflunssaisena ei, mutta se lienee eri juttu.)

Juu ja kun nykyään oot bodari niin massiiviset muskelit pystyy säätelemään glukoosin homeostasiaa paljon tehokkaammin ;)
 
Juu ja kun nykyään oot bodari niin massiiviset muskelit pystyy säätelemään glukoosin homeostasiaa paljon tehokkaammin ;)

Aijuu, unohdin itsekin. Tosiaan kahden kilon karkkipussi pitää vetää että saan glykogeenivarastot edes puolillleen. :)

Mutta vakavammin. Lienee kai mahdollista, että lihasmassa on kasvanut esim. 30 kg -> 33 kg. Muutos olisi 10%, ja jos jostain syystä on keikuttu rajoilla, niin se voisi olla ratkaiseva. Tämä siis olettaen, että sellainen raja on olemassa jonka jälkeen tilanne lähtee selvästi huonompaan suuntaan.
 
Inkretiinit ovat suoliston erittämiä hormoneja. Tässä tapauksessa viitataan siihen, että II-tyypin diabeteksessa tavataan usein GLP-1:n vajausta ja GIP-resistenssiä. Molemmat aiheuttavat sitä, ettei haima eritä normaalisti insuliinia => verensokeri nousee/pysyy koholla.


Tässä tuolla lyhenteellä tarkoitetaan maksan glukoosituotantoa (Hepatic Glucose Production), mikä kiihtyy II-tyypin diabeetikolla. Terveellä ihmisellä insuliinineritys laskee sitä.

Kiitos näistä tiedoista! Aina oppii uutta. :)
 
Anssilta mielenkiintoinen kirjotus,

Edit 30.11. 22:00: Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen dosentti Ursula Schwab kärähti taas totaaliseen hölynpölyyn pohjautuvasta propagandasta. Parista lehdestä lainattua:

"Asiantuntijat kummastelevat julkisuudessa esille noussutta tapausta, jossa vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavaa perhettä on uhattu lasten huostaanotolla.

Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtaja Seppo Sauro korostaa, että huostaanottoja ei Suomessa tehdä helposti. Hän ei ole kuullut, että lapsia olisi otettu huostaan tai huostaanotolla olisi uhattu karppaamisen takia.

- Huostaanotto on vakava asia, jossa pitää selvittää lapsen tilannetta monipuolisesti. Hän lisää, että jos lapsi on vakavasti aliravittu tai hänen kehityksenä on vakavassa vaarassa, voidaan miettiä lastensuojelun tarvetta.

- Useimmiten huostaanotossa on kyse monen murheen kasautumisesta. Puhutaan toimeentulo-ongelmista, köyhyydestä, päihteistä ja väkivallasta." (Iltalehti.fi)

"Neuvotteleva virkamies Lotta Hämeen-Anttila sosiaali- ja terveysministeriöstä painottaa, että huostaanotolle on laissa tiukat edellytykset.

– Kriteereinä on, että puutteet lapsen huolenpidossa tai muut kasvuolosuhteet uhkaavat vakavasti vaarantaa lapsen terveyttä tai kehitystä, tai lapsi vaarantaa niitä itse.

Myöskään erityisasiantuntija Aila Puustinen-Korhonen Kuntaliitosta ei ole kuullut huostaanotoista karppaamisen takia. Sen sijaan hän tietää tapauksia, joissa huostaanottoon on päädytty vakavan aliravitsemuksen takia tai silloin, kun lapsen hemoglobiini on laskenut vaarallisen alhaiseksi puutteellisen ruokavalion takia." (Aamulehti.fi)

Puolueettoman viranomaistahon (esim. Opetusministeriön) pitäisi arvioida perinpohjin Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen opetuksen tasoa. Opetusministeriön pitäisi myös selvittää levittävätkö eräät kliinisen ravitsemustieteen yksikön työntekijät tahalleen misinformaatiota valtalehdille.

Scwabin ei ainakaan pitäisi opettaa mitään yliopistotasolla, sillä hän ei tunnetusti ymmärrä edes ravintofysiologian ja -biokemian alkeita.

Alkuperäinen kirjoitus:

Ravitsemualan valtataistelu on jo mennyt niin pitkälle, että Uusitupa-Schwab -akselin uppoava laiva on ottanut jopa viattomat lapset pelinappuloiksi! Monet vanhemmat eivät enää halua antaa lapsilleen Schwabin markkinoimia kevytlevitteitä ja myös viljatuotteiden käyttöä halutaan rajoittaa. Sillon pitää ottaa lapset huostaan?!? Kaikkea sitä kuuleekin, kun riittävän vanhaksi elää.

Iltapäivälehden jutussa mainitun "karppiperheen" iltapala koostui tuoreista marjoista, maustamattomasta jogurtista, vihanneksista ja pähkinöistä. Kuulostaapa helvetin "epäterveelliseltä"! Tällainen koostumus on epäterveellistä ainoastaan Schwabin sponsoreiden pankkitileille!

Peli on mennyt jo niin likaiseksi, että Uusitupa-Schwab -akselin toiminta on syytä laittaa tutkintaan. Pyydänkin Itä-Suomen yliopiston hallitukselta selvitystä ko. henkilöihin liittyvästä rahavirrasta. Nämähän ovat julkista tietoa. Uskallan kuitenkin veikata, että valtaosa rahoista liikkuu täysin yliopiston ulkopuolella. Toki kyseessä voi olla myös puhtaasti valtataistelu, mutta valta ja raha kulkevat usein käsi kädessä.

Mistä Ursula muuten tietää, että huostaanottoja on harkittu? Sosiaali-työntekijöitä sitovat tiukat vaitiolosäännöt. Nähtävästi Ursula on itse tehnyt ilmoituksia sossun tädeille ja tulkinnut sen niin, että huostaanotot ovat nyt harkinnassa. Tai koko juttu on uppoavan laivan levittämää hevonpaska-propagandaa, joka ei perustu minkäänlaisiin tosiasioihin.

PS. Matti Uusituvan verotettava tulo vuonna 2010 oli yhteensä 151 384 euroa eli siis hulppeat 12 615 euroa kuukaudessa. Taloussanomien palkkavertailun mukaan professorin kuukausipalkka on yleensä n. 6 200 euroa. Mistä suoltaa se Masan toinen kuusi tonnia? Otetaan asiasta selvää niin ei tarvitse spekuloida.


Aina jaksaa huvittaa miten vaan Antti tunnutaan kritisoivan täällä tietämättömäksi.

Mut joo, eipä kannata ruveta hakkaamaan päätä seinään nettikeskusteluiden takia, kokeilkaa niin tiedätte parhaiten sopiiko vai ei. Simple as that, sanoi kuka mitä tahansa.
 
Insuliinintuotannon on havaittu korreloivan radikaalisti pohjukaissuolen toimintaan - kun jengille on ehty ohitusleikkauksia jossa mahalaukku on yhdistetty ohutsuoleen, on diabetes II todettu poistuneen jopa jo muutaman vuorokauden kuluessa. Vastaavasti 600kcal 6-8 viikon ajaksi altistetuista koehenkilöistä 80% parani diabeteksesta kokonaan. Näyttö siltä osin on siis yhä vahvempi siitä, että kyseessä on kroonisen tulehduksen kaltainen tila, jossa jatkuva insuliinintuotannon ärsytys saa aikaan tulehdustilan, jolloin sekä insuliinin laatu että määrä heikkenee, ja jos sille ei anneta aikaa parantua, se kroonistuu. Jos tämä pitää paikkansa, diabetes II:n voi välttää varmuudella syömällä harvoin mutta paljon, jolloin insuliinia tykitetään hirveä määrä suoneen kerralla, mutta sitten lagerhanssit saavatkin olla seuraavat 6 tuntia ihan kaikessa rauhassa levossa, jolloin tuotannon laatu ja määrä säilyvät hyvänä tai jopa paranevat. Vertaa lihaskuntoharjoitteluun - treenaa 7 kertaa viikossa, lihakset tulehtuvat, treenaa vielä lisää niin voi tulla vielä vakavampiakin ongelmia, kun ei ehdi palautua.

Jos tuo teoria pitää paikkansa, mulla on ongelmia edessä, koska tietokoneella istuessani lipitän tuntien mittaan pullollisen sokerilimua, jolloin insuliinintuotanto joutuu häirinnän alaiseksi jatkuvasti. :(

PS. Pohjukaissuolessa insuliinin kanssa korreloivan hormonin löytäjälle on varmuudella tiedossa nobelin lääketieteen palkinto, koska se tuli insuliininkin löytämisestä. Tuon hormonin löytäminen parantaa diabetes-II:n maailmasta kokonaan. :dance:
 
Insuliinintuotannon on havaittu korreloivan radikaalisti pohjukaissuolen toimintaan - kun jengille on ehty ohitusleikkauksia jossa mahalaukku on yhdistetty ohutsuoleen, on diabetes II todettu poistuneen jopa jo muutaman vuorokauden kuluessa. Vastaavasti 600kcal 6-8 viikon ajaksi altistetuista koehenkilöistä 80% parani diabeteksesta kokonaan. Näyttö siltä osin on siis yhä vahvempi siitä, että kyseessä on kroonisen tulehduksen kaltainen tila, jossa jatkuva insuliinintuotannon ärsytys saa aikaan tulehdustilan, jolloin sekä insuliinin laatu että määrä heikkenee, ja jos sille ei anneta aikaa parantua, se kroonistuu. Jos tämä pitää paikkansa, diabetes II:n voi välttää varmuudella syömällä harvoin mutta paljon, jolloin insuliinia tykitetään hirveä määrä suoneen kerralla, mutta sitten lagerhanssit saavatkin olla seuraavat 6 tuntia ihan kaikessa rauhassa levossa, jolloin tuotannon laatu ja määrä säilyvät hyvänä tai jopa paranevat. Vertaa lihaskuntoharjoitteluun - treenaa 7 kertaa viikossa, lihakset tulehtuvat, treenaa vielä lisää niin voi tulla vielä vakavampiakin ongelmia, kun ei ehdi palautua.

Jos tuo teoria pitää paikkansa, mulla on ongelmia edessä, koska tietokoneella istuessani lipitän tuntien mittaan pullollisen sokerilimua, jolloin insuliinintuotanto joutuu häirinnän alaiseksi jatkuvasti. :(

PS. Pohjukaissuolessa insuliinin kanssa korreloivan hormonin löytäjälle on varmuudella tiedossa nobelin lääketieteen palkinto, koska se tuli insuliininkin löytämisestä. Tuon hormonin löytäminen parantaa diabetes-II:n maailmasta kokonaan. :dance:


Nyt alkaa kuullostaa asialta... ;)

Muutenkin mun käsityksen mukaan natu treenaajan ja ammattilaisen ruokavalioiden pitäisi erota aika paljon toisistaan...

Ammattilaisen ei tarvitse huolehtia testotasoista eikä kasvuhormonitasoista...

Insuliini haittaa kasvuhormonin eritystä ja liian vähäinen rasva taas haittaa testotuotantoa.

Katoin tässä Animal Owner´s manualia ja siinä puhuttiin, että 20% on pienemmät testotasot kun 40% rasvoilla...
 
Omien tietojeni mukaan rasvakudos aiheuttaa sen, että osa testosteronista tai niiden yhteishormonista muunnetaan estrogeeniksi. En tiedä miten ja miksi, kiinnostaa kyllä sekä syy että seuraus. Fädillä jäbällä on pienempi saatavilla oleva testotaso kuin läskittömällä saman lihasmassan ja testotuotannon omaavalla. Itse olen tottunut pitämään periaatetta että rasva = aina paha, koska läski, koska ylimääräistä massaa, koska *tun ruma, koska estrogeenit nousee ja koska tulee gynot. :D

Mutta siis, jos insuliini häiritsee kasvuhormonia, eikö se tarkoittaisi sitä, että treenien jälkeen pitäisi vetää vain pelkkää prodea ja rasvaa? Tai oikeastaan prodekin pitäisi jättää veks, koska sekin aktivoi insuliinia.. :hyper:
 
Omien tietojeni mukaan rasvakudos aiheuttaa sen, että osa testosteronista tai niiden yhteishormonista muunnetaan estrogeeniksi. En tiedä miten ja miksi, kiinnostaa kyllä sekä syy että seuraus. Fädillä jäbällä on pienempi saatavilla oleva testotaso kuin läskittömällä saman lihasmassan ja testotuotannon omaavalla. Itse olen tottunut pitämään periaatetta että rasva = aina paha, koska läski, koska ylimääräistä massaa, koska *tun ruma, koska estrogeenit nousee ja koska tulee gynot. :D

Mutta siis, jos insuliini häiritsee kasvuhormonia, eikö se tarkoittaisi sitä, että treenien jälkeen pitäisi vetää vain pelkkää prodea ja rasvaa? Tai oikeastaan prodekin pitäisi jättää veks, koska sekin aktivoi insuliinia.. :hyper:

Rasvan syönti ja ja rasvakudos ovat kaksi täysin eri asiaa...Rasvakudos on nimenomaan yleensä liiallisten hiilareiden ansiota.

Kun sekä maksan että lihasten glykogeenivarastot ovat täynnä, ylimääräiset hiilihydraatit päätyvät rasvakudokseen. Vaikka hiilihydraatit ovat rasvattomia, ylimääräiset hiilihydraatit muuttuvat silti elimistössä ylimääräiseksi rasvaksi. Rasva varastoituu, jos veressä on rasvan varastointiin tarvittavaa insuliinia. Muussa tapauksessa rasva poistuu kehosta. Insuliinin läsnäolo myös estää rasvakudoksia vapauttamasta varastoitua rasvaa energialähteeksi.

Oletetaan, että syöt hiilihydraattipitoisen välipalan tai aterian - vaikka yhden "energiapatukan" heti liikuntasuorituksen jälkeen. Syömäsi hiilihydraatit ajavat sinut heti ulos ihannetilasta. Ne aiheuttavat insuliinierityksen verenkiertoon, ja koska insuliini puolestaan estää voimakkaasti kasvuhormonien vapautumista, liikunta ei tuonutkaan mukanaan odottamiasi positiivisia hormonaalisia vaikutuksia eli kasvuhormonin vapautumista.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom