Vastaa viestiketjuun

Eikä tilanne ole välttämättä sen parempi Suomessakaan. Vaikka tämän transfair-tutkimuksen mukaan tilanne ei ole paha, niin tuossa tutkimuksessa on kaksi ammottavaa aukkoa:

1. Tutkimukseen arvotuista vain.66% vastasi kyselyyn. Voisi luulla, että nuo 66% olivat muita terveystietoisempia.

2.Transrasvojen saantia ei laskettu kaupan tuotteista vaan KTL:n omista resepteistä. Jos esim. ihminen kertoi syövänsä 100g kaupan pipareita, niin KTL katsoo reseptistään, mitäs siihen pipariin nyt tulikaan. Jaahas, eihän siihen tule kuin siirappi, kananmunaa, voita ja sokeria. Noissahan ei ole transseja kuin voissa, todetaan. Hienosti syö Suomen kansa. Tai ranskalaiset perunat, eihän rypsiöljy, perunat tai suola sisällä transrasvoja. Mitäs väliä sillä, vaikka Suomalaiset pakastealtaassa myytävät ranskalaiset sisältävätkin transhappoja muita Euroopan maita enemmän  :rolleyes:


Alkaa oikeasti menemään hermo tuohon KTL:ään, mitkäköhän intressit siellä on taustalla? Diabetesliiton jäsenmäärä? Elintarviketeollisuus? Ja aina joka jutussa kerrotaan, kuinka nämä jutut pohjautuu tutkimuksiin. Miksiköhän näitä tutkimuksia ei kerrota yleisesti, esim. ktl.fi osoitteessa? Eikä muista ruokavalioista sitten ole tutkimuksia.  :) Kun sitten jostain tutkimuksesta kerrotaan, niin ei silti ole pitkäaikaistutkimuksia. Onneksi nyt tämä viisivuotinen Pensylvania tutkimus näyttää low-carbin osalta aika mukavalta  ;)


Kenen perseestä sataa vettä?
Back
Ylös Bottom