- Liittynyt
- 25.10.2004
- Viestejä
- 318
P.R.I.E.S.T sanoi:Eikös nykyään ole niitä omega 3 munia?
joissa ei ole hirveesti kolesterolia nostavia sydemeejä? voin olla myös väärässä???
tuolla oli juttua omega munista:
http://www.laitilamuna.fi/omegainfo.htm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
P.R.I.E.S.T sanoi:Eikös nykyään ole niitä omega 3 munia?
joissa ei ole hirveesti kolesterolia nostavia sydemeejä? voin olla myös väärässä???
hafanafa sanoi:Minä söin noin kuus kokonaista kananmunaa päiväs sen puol vuotta ainaki. en osaa sanoa nousiko kolesteroli mut ainaki rintakipuja tuli ja päätä särki. Voiko nuo johtua korkeasta kolesterolista? Nyt en oo syöny tota määrää ku VIHAAN kanamunien makua :curs:
Avilla sanoi:Olis varmaan kannattanu kuoria ne munat, eikä tunkea niitä kokonaisena kurkkuun.
:-)
"I can eat 50 eggs." ( lannistumaton Luke leffasta.)
kyllä ne pehmenee ku tarpeeksi keitteleeMisanthrop sanoi:B&K:ssa oli pari numeroa taaksepäin juttua eguista ja mm. niiden sisältämästä kolesterolista. Loppupäätelmä taisi olla suunnilleen että "syökää munia huoletta jos maistuu". En tiedä, minkälaista asiantuntemusta oli toimittajalla takana, mutta eiköhän sitä kannata keskittyä lähinnä valkuaisiin. Paska kolesteroli kun lienee juuri keltuaisissa.
Entä yhden munan valkuainen?nahjus sanoi:6,6g
stressiheikki sanoi:Entä yhden munan valkuainen?
ketee sanoi:Paljonko proteiinia on kananmunan valkuaisessa?
Yhdessä kananmunan valkuaisessa on Kansanterveyslaitoksen Fineli-tietokannan
(http://www.ktl.fi/fineli/c852.html) mukaan 9,8 grammaa proteiinia / 100 grammaa kananmunan valkuaista.
Yksi kokonainen kananmuna painaa keskimäärin 58 grammaa (kananmunapaketin kyljestä). Valkuaista painosta on 66 % (Finelin tietokannan mukaan), eli 38 grammaa. Proteiinia tästä on 9,8% eli protskua on 3,8 grammaa / yksi kananmunan valkuainen.
Yhtä 200 gramman raejuustopurkkia vastaavan annoksen proteiinia saa siis popsimalla 8 kananmunan valkuaista.
kekexx sanoi:Noista kolesteroliarvoista järkeviä ovat ilmeisesti HDL ja TG, muut ovat liian ylimalkaisia. Kun syödään kolesterolia, maksan oma kolesterolin tuotto vähenee. Kolesteroli on elintärkeää ihmiselle ja sitä tarvitaan mm. solukalvoihin ja sukuhormoonien lähtöaineiksi. Normaalisti maksa tuottaa n. 80% kehon kolesteroleista, joten ravinnosta saatavan kolesterolin merkitys on vähäinen, ellei älyttömyyksiin mennä.