Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Toi on wanha tornari että munista saa kuoret irti kun laittaa ne heti kylmään veteen. No, ei todellakaan saa ja siihen ei ole oikeasti olemassa mitään taikatemppua ja tuntuu olevan tuurista kiinni millaisia munia saa. Mä olen niin paljon munia keitellyt ja kokeillut vaikka mitä keinoja ja sellaista en ole vielä keksinyt mikä toimii aina. Mulla on täälläkin hetkellä kaapissa sellaisia munia mistä ei kuoret irtoa vaikka pistelee ennen keittämistä reikiä kuoreen, laittaa keitinveteen ruokasoodaa ja laittaa ne keittämisen jälkeen kylmään veteen. On kuoret niin lujassa ettei lähde edes puhaltamalla vaan kuori halkeilee. Ainoa minkä olen huomannut on että vanhoista munista lähtee kuori helpommin kuin tuoreista. Ja oikea keittoaika on muuten 6 minuuttia siitä kun vesi alkaa kiehua. Silloin on keltuainen nipin napin kiinteä mutta ei vielä kova ja siitä saa siivuja leivän päälle.Sun pitäis vaihtaa se kuuma vesi heti kylmään veteen, niin irtoavat hyvin. 8 minsaa on myöskin ihan tarpeettoman kauan kananmunille, ainakin mun mielestä siinä on puolet liikaa.
Toi on wanha tornari että munista saa kuoret irti kun laittaa ne heti kylmään veteen. No, ei todellakaan saa ja siihen ei ole oikeasti olemassa mitään taikatemppua ja tuntuu olevan tuurista kiinni millaisia munia saa. Mä olen niin paljon munia keitellyt ja kokeillut vaikka mitä keinoja ja sellaista en ole vielä keksinyt mikä toimii aina. Mulla on täälläkin hetkellä kaapissa sellaisia munia mistä ei kuoret irtoa vaikka pistelee ennen keittämistä reikiä kuoreen, laittaa keitinveteen ruokasoodaa ja laittaa ne keittämisen jälkeen kylmään veteen. On kuoret niin lujassa ettei lähde edes puhaltamalla vaan kuori halkeilee. Ainoa minkä olen huomannut on että vanhoista munista lähtee kuori helpommin kuin tuoreista. Ja oikea keittoaika on muuten 6 minuuttia siitä kun vesi alkaa kiehua. Silloin on keltuainen nipin napin kiinteä mutta ei vielä kova ja siitä saa siivuja leivän päälle.
Toi on wanha tornari että munista saa kuoret irti kun laittaa ne heti kylmään veteen. No, ei todellakaan saa ja siihen ei ole oikeasti olemassa mitään taikatemppua ja tuntuu olevan tuurista kiinni millaisia munia saa. Mä olen niin paljon munia keitellyt ja kokeillut vaikka mitä keinoja ja sellaista en ole vielä keksinyt mikä toimii aina. Mulla on täälläkin hetkellä kaapissa sellaisia munia mistä ei kuoret irtoa vaikka pistelee ennen keittämistä reikiä kuoreen, laittaa keitinveteen ruokasoodaa ja laittaa ne keittämisen jälkeen kylmään veteen. On kuoret niin lujassa ettei lähde edes puhaltamalla vaan kuori halkeilee. Ainoa minkä olen huomannut on että vanhoista munista lähtee kuori helpommin kuin tuoreista. Ja oikea keittoaika on muuten 6 minuuttia siitä kun vesi alkaa kiehua. Silloin on keltuainen nipin napin kiinteä mutta ei vielä kova ja siitä saa siivuja leivän päälle.
Kiinassa asuva ja siellä kokkina toimiva kaverini kertoi aikas pro tipin munien keittoon. Laita munat kylmään veteen kattilaan ja napsauta hella täysille, kun vesi alkaa kiehua niin siitä hetkestä pidät munat 1minuutin kiehuvassa vedessä ja tämän jälkeen otat kattilan pois kuumalta levyltä. Anna munien olla kattilassa ja kuumassa vedessä tasan 10min. Tulee muuten aikas perskatin hyviä ja maukkaita. Ei kuitenkaan mitään löysiä todellakaan. Säästäähän tuo energiaakin mutta en olisi uskonut tuon keittotavan muuttavan niin paljoa kananmunan makua. Näin mä valmistan nykyisin munat kun niitä innostun keitteleen.