Kebab riisillä...mässyruokaako?

Liittynyt
1.12.2003
Viestejä
900
Tuli vaan mieleen, että onkohan tuo mässyruuaksi luokiteltu kebab sittenkään niin paha sudenkuoppa, kuin yleinen käsitys on.
Liha on yleensä melko vähärasvaista riippuen paahtoajasta vartaassa ja riisi nyt muutenkin kuuluu ainakin meikäläisen viikottaiseen murkinaan. Rehuina sivussa kaalia, tomaattia, suolakurkkua ja pepperooneja. Nämä eivät mielestäni ole ongelma vaan majoneesi, joka tulee salaatin päälle ja itse kebabkastike. Majoneesin voi jättää pois ja kepukastike on meikäläisen vakipaikassa tehty rypsiöljyyn ja veteen. Kastikkeen mausteista en tiedä. Kommentoikaa ja pudottakaa maan pinnalle:wall:
 
Kebab on paras vaihtoehto jos on kaupungilla tai jossain riekkumassa. Eikös tuo Kebab liha ole jotain puristelihaa, joten mistä sen rasva määrää tietää:(
 
Originally posted by HooEee
Kebab on paras vaihtoehto jos on kaupungilla tai jossain riekkumassa.
Noniinno, ehkä keittiömestarin salaatti Mäkkärissä tai Subwayn täysjyväpatonki kuumalla kananrinnalla jytää hieman enemmän ainakin ravintoarvojen suhteen. :)
 
Originally posted by Tomi
Noniinno, ehkä keittiömestarin salaatti Mäkkärissä tai Subwayn täysjyväpatonki kuumalla kananrinnalla jytää hieman enemmän ainakin ravintoarvojen suhteen. :)

Subway on kyllä asiallinen patonkipaikka. Hieman tosin mietityttää niiden soossien koostumus. Pakkohan ei ole tietysti ottaa mitään kastikkeita..
 
Originally posted by uga
Subway on kyllä asiallinen patonkipaikka. Hieman tosin mietityttää niiden soossien koostumus. Pakkohan ei ole tietysti ottaa mitään kastikkeita..
Mä otan viinietikkaa pienen lirauksen ja oliiviöljyä reilusti. :kuola:
 
Juuri näin

Originally posted by HooEee
Kebab on paras vaihtoehto jos on kaupungilla tai jossain riekkumassa. Eikös tuo Kebab liha ole jotain puristelihaa, joten mistä sen rasva määrää tietää:(

Kepuliha todellakin on puristettu paakku sisältäen nautaa ja possua. Rasvaprosentti ei voi olla kovinkaan suuri, koska se kuitenkin valuu paahdettaessa pois. Moni kebabravintola ottaa muuten tuon lihakönttinsä esim. hookoolta nykyisin. Rasvaprossan saisi ehkä tarkistettua HK:n sivuilta, mutta eipä se kai kovastikkaan eroa jauhelihan vastaavasta. Mulla muuten tippuu tuo kebab parhaiten nykyään, jos puhutaan pikaruuasta. Kuitenkin vain kerran viikossa max.
 
Re: Juuri näin

Originally posted by Penneck
...Rasvaprosentti ei voi olla kovinkaan suuri, koska se kuitenkin valuu paahdettaessa pois....

Uskotko tohon itekkään, mitä kamaa se sitten on joka valuu siitä kebula lihaksesta pitkin sun leukapieltä ja muistuttaa aika kovasti rasvaa :D
 
Originally posted by Tomi
Noniinno, ehkä keittiömestarin salaatti Mäkkärissä tai Subwayn täysjyväpatonki kuumalla kananrinnalla jytää hieman enemmän ainakin ravintoarvojen suhteen. :)

Tota tulikin vedettyä ihan asenteella, sitten saatiin kaverin kaa ruokamyrkytys tosta Itiksen Subwaysta ja sen jälkeen en ole niihin koskenut..
 
Re: Re: Juuri näin

Originally posted by nikke1
Uskotko tohon itekkään, mitä kamaa se sitten on joka valuu siitä kebula lihaksesta pitkin sun leukapieltä ja muistuttaa aika kovasti rasvaa :D

Kuolaa :kuola: :joulu6:
 
Re: Juuri näin

Originally posted by Penneck
Rasvaprossan saisi ehkä tarkistettua HK:n sivuilta, mutta eipä se kai kovastikkaan eroa jauhelihan vastaavasta.

Tätä en osta kovin helpolla :)

Sehän ui rasvassa se kebuliha vaikka puolet laardista valuttaisi pois ja jättäisi kastikkeet laittamatta.

edit: puhumattakaan siitä että mun vakkarikebupaikassa se annos on niin eläimellisen iso että siitä tulee jo määränsä takia mässyruokaa. Hitto, nyt tuli nälkä :kuola:
 
Originally posted by Ron Moss
Tota tulikin vedettyä ihan asenteella, sitten saatiin kaverin kaa ruokamyrkytys tosta Itiksen Subwaysta ja sen jälkeen en ole niihin koskenut..

Pitää kuitenkin muistaa, ruokamyrkytys voi tulla mistä vaan. Ei minulla kyl mitään faktaa ole heittää, mutta kyl mä Subin patonkiravintoloit pidän siistinpänä kuin jotain epämääräistä kebab-ravintolaa jossa myyjän paitakin on niin sotkussa ettei ilkeis ite päällään pitää.
 
Re: Re: Juuri näin

Originally posted by nikke1
Uskotko tohon itekkään, mitä kamaa se sitten on joka valuu siitä kebula lihaksesta pitkin sun leukapieltä ja muistuttaa aika kovasti rasvaa :D

Pakko se on uskoa, kun on itse nähnyt. Kepuravintoloiden lihoissa on varmasti eroja ja mielestäni saa käyttä tervettä järkeä, jos huomaa suupielistään jotain muuta valuvan, kuin ylettömiä määriä kuolaa.
 
Se on ainakin plussaa jos ottaa riisiä ranskalaisten, tai kermaperunoiden sijaan! Kebab-lihasta oli just juttua jossain että siinä on kovat riskit ruokamyrkytykselle ja se on todellakin yksi epäterveellisimmistä lihoista. ruokamyrkytys sen takia että samaa lihapötköä lämmitetään moneen otteeseen.eli se jäähtyy ja taas lämpenee varsinkin kun niillä on tapana leikata lihaa valmiiksi kun on kiire jolloin se lämmitetään mikrossa.
 
Tu on taivaan tosi.

Originally posted by Ehk
Se on ainakin plussaa jos ottaa riisiä ranskalaisten, tai kermaperunoiden sijaan! Kebab-lihasta oli just juttua jossain että siinä on kovat riskit ruokamyrkytykselle ja se on todellakin yksi epäterveellisimmistä lihoista. ruokamyrkytys sen takia että samaa lihapötköä lämmitetään moneen otteeseen.eli se jäähtyy ja taas lämpenee varsinkin kun niillä on tapana leikata lihaa valmiiksi kun on kiire jolloin se lämmitetään mikrossa.

Turussa syön yleensä Eerikinkadulla sijaitsevassa Milanissa, jossa on mielestäni laadukas liha. Tämä ravintola tilaa HK:lta lihakönttinsä. Olen kepua vetänyt huiviin noin 20 vuotta eikä koskaan ole ollut mitään vatsavaivoja tms. Uran aloitin Turun Woti-kebabista, joka taitaa olla yksi maamme vanhimmista. Nykyisin nimeltään Wotis. Ei tuosta turkkilaisvaikutteisesta mössöstä koskaan eroo pääse. Hesen tai mäkin hampurilaisaterioita en puolla missään nimessä.
 
Originally posted by Heavy-rock
Pitää kuitenkin muistaa, ruokamyrkytys voi tulla mistä vaan.

Jos on oikeen kypsennetty, säilytetty ja lämmitetty niin ei voi tulla mistään vaan :)
Keitetyssä riisissä jota säilytetään muhii parhaiten bakteerit. Siinä on just sopiva olot niille. Aika harvassa paikassa riisi on juuri keitettyä kun asiakas sen saa. Jossain Erikin pippurissakin ne riisit on johonkin purkkiin tungettu ja ties missä huoneenlämmössä säilytetty ja ei todellakaan lämmitetty +70 asteeseen kun tuodaan asiakkaalle. Oon itte saanut ruokamyrkytyksen Chillissä :urjo:
 
Jesh, näiden tietojen valossa tilaan kebabbini tästä lähin aina ranskalaisilla. "Noq riisist voi saada ruokamyrkytyksen" :kippis1:
 
Originally posted by Ehk
Se on ainakin plussaa jos ottaa riisiä ranskalaisten, tai kermaperunoiden sijaan! Kebab-lihasta oli just juttua jossain että siinä on kovat riskit ruokamyrkytykselle ja se on todellakin yksi epäterveellisimmistä lihoista. ruokamyrkytys sen takia että samaa lihapötköä lämmitetään moneen otteeseen.eli se jäähtyy ja taas lämpenee varsinkin kun niillä on tapana leikata lihaa valmiiksi kun on kiire jolloin se lämmitetään mikrossa.

No ainakin kepappi ranskalaisilla on dokausaamyö/darrapäivä ruoka 1 :haart:
 
On muinoin tullut oltua tukussa töissä, ja siellä nää kebab-paikkojen ihmiset toivoi suht rasvasta lihaa, ettei se kuivu liikaa. Eli rasvaprosentti lihassa oli väh. 20 %. Ja se HK:n valmis pötköliha on muuten todella epämääräisen näköstä, joten sitä erityisesti välttelen, jos vaan tiedän, että joku kebab-ravintola sitä käyttää. Tosin kebabilla tulee ainoostaan käytyä 1-2 krt/vuodessa. Ja eikös se riisikin ole valkosta skeidariisiä?

Että se siitä "terveellisyydestä"...:) Vaan eihän toi kebab varmaan oo pikaruuista pahimmasta päästä..
 
Kepab salaatilla ei liene mistään pahimmasta päästä. Silti mässyruoka no. 1 on tortillat tai <font size=-2>McDonald´sin</font>:nolo: Chicken Flatbread. :kuola: I´m lovin´it.
 
Back
Ylös Bottom