- Liittynyt
- 7.9.2010
- Viestejä
- 904
Kasvisruokailu alkoi ihan todenteolla kiinnostamaan tuon Fork Over Knivesin jälkeen ja äsken tuli vilkuiltua toisella silmällä dokumentti Fat, Sick & Nearly Dead, jossa Joe aloittaa 60 päivää kestävän mehupaaston ja laihduttaa 30 kiloa siinä sivussa. Varsin hyvä dokumentti kannustamaan elämäntapamuutokseen eikä niinkään mitään "liha ja maito on saatanasta"-paasausta ja tutkimusten selvittämistä. Suosittelen.
Nyt olen jättänyt punaisen lihan kokonaisuudessaan pois ruokavaliosta, kanaa syön satunnaisesti ja kalaa senkin edestä. Munat ja maitotuotteetkin vielä toistaiseksi mukana. Eli ei siis vielä mitään kasvisruokavaliota nähnytkään. Mieleen vain hiipii aina ensimmäisenä kysymys, että miten paljon päivittäisistä proteiineistä voi karsia ilman isompaa kehityksen pysähymistä ja viimeistenkin lihasten häviämistä? Onko se 2g/kg absoluuttinen raja, joka on saavutettava vai riittääkö vähempikin jos vaan ruokaa ja kaloreita saadaan muuten tarpeeksi? Mitä ravinnollisia asioita (vitamiinien vajaukset ym.) pitää ottaa huomioon, jos tästä vielä nuo viimeisetkin eläinkunnan tuotteet jättää pois?
Nyt olen jättänyt punaisen lihan kokonaisuudessaan pois ruokavaliosta, kanaa syön satunnaisesti ja kalaa senkin edestä. Munat ja maitotuotteetkin vielä toistaiseksi mukana. Eli ei siis vielä mitään kasvisruokavaliota nähnytkään. Mieleen vain hiipii aina ensimmäisenä kysymys, että miten paljon päivittäisistä proteiineistä voi karsia ilman isompaa kehityksen pysähymistä ja viimeistenkin lihasten häviämistä? Onko se 2g/kg absoluuttinen raja, joka on saavutettava vai riittääkö vähempikin jos vaan ruokaa ja kaloreita saadaan muuten tarpeeksi? Mitä ravinnollisia asioita (vitamiinien vajaukset ym.) pitää ottaa huomioon, jos tästä vielä nuo viimeisetkin eläinkunnan tuotteet jättää pois?