- Liittynyt
- 6.11.2013
- Viestejä
- 11
Tervehdys kaikille.
Olen 48-vuotias entinen voimanostaja. Taustaa sen verran, että kilpailtua tuli viimeksi 1995 ja viimeinen treeni (ennen joulukuun 1. tänä vuonna) oli 1996 eli ei ainakaan paikat "krinnaa" ja ylikunto on vältetty...taso tuolloin 1996 oli mm. penkki +200 kg.
Asiaan: pikkuhiljaa aloittelen taas kuntoilun, lenkkeilyä ja punttia, aluksi kuntopiirimäisesti, pikkuhiljaa bodailuksi siirtyen.Muutama kilo tarkoitus ottaa pois vyötäröltä ja siirtää kinttuihin/yläkroppaan. Old Shool-miehenä aion ottaa valkuaiset eläinkunnan tuotteista. Ei kummemmin lisäravinteita, ehkä D:tä ja multivitamiinia (suosituksia?)
Kananmunista kyselen: mikä on nykyään tietämys kananmunista valkuaislähteenä? Aion alkaa syömään raakoja kananmunia vanhaan malliin, kuitenkin vähemmän, ehkä noin 6 valkuaista ja 2-3 keltuaista/vrk. (lisäksi runsaasti maitoa, broilerinlihaa jne. Muutenkin monipuolista ravintoa...) Joskus aikanaan käytiin kovaakin vääntöä siitä, onko kananmunat vaaraksi terveydelle -lähinnä keltuaiset- vai ei, jopa johtavien alan ammattilaislääkärien kesken. Mm. eräs ruotsalainen johtava sydän- ja verisuonitautien specialisti kertoi, että runsaskaan keltuaisten syöminen ei ole riski, koska keltuaisissa oleva myosiini (?) pilkkoo kolesterolin niin tehokkaasti ettei kolesteroitumisesta ole pelkoa.
Saisinko päivitettyä tietoa kananmunista/hyödystä proteiinilähteenä/riskeistä? Kiitos etukäteen!
Terv. Puuha-Pete
Olen 48-vuotias entinen voimanostaja. Taustaa sen verran, että kilpailtua tuli viimeksi 1995 ja viimeinen treeni (ennen joulukuun 1. tänä vuonna) oli 1996 eli ei ainakaan paikat "krinnaa" ja ylikunto on vältetty...taso tuolloin 1996 oli mm. penkki +200 kg.
Asiaan: pikkuhiljaa aloittelen taas kuntoilun, lenkkeilyä ja punttia, aluksi kuntopiirimäisesti, pikkuhiljaa bodailuksi siirtyen.Muutama kilo tarkoitus ottaa pois vyötäröltä ja siirtää kinttuihin/yläkroppaan. Old Shool-miehenä aion ottaa valkuaiset eläinkunnan tuotteista. Ei kummemmin lisäravinteita, ehkä D:tä ja multivitamiinia (suosituksia?)
Kananmunista kyselen: mikä on nykyään tietämys kananmunista valkuaislähteenä? Aion alkaa syömään raakoja kananmunia vanhaan malliin, kuitenkin vähemmän, ehkä noin 6 valkuaista ja 2-3 keltuaista/vrk. (lisäksi runsaasti maitoa, broilerinlihaa jne. Muutenkin monipuolista ravintoa...) Joskus aikanaan käytiin kovaakin vääntöä siitä, onko kananmunat vaaraksi terveydelle -lähinnä keltuaiset- vai ei, jopa johtavien alan ammattilaislääkärien kesken. Mm. eräs ruotsalainen johtava sydän- ja verisuonitautien specialisti kertoi, että runsaskaan keltuaisten syöminen ei ole riski, koska keltuaisissa oleva myosiini (?) pilkkoo kolesterolin niin tehokkaasti ettei kolesteroitumisesta ole pelkoa.
Saisinko päivitettyä tietoa kananmunista/hyödystä proteiinilähteenä/riskeistä? Kiitos etukäteen!
Terv. Puuha-Pete