Ketjussa tuotu jo monta hyvää vinkkiä ja pointtia esille. Siitä se lähtee, tsemppiä ruokaremonttiin...
Tahtoisin kuitenkin vielä tuoda esiin oman näkemykseni kaloreiden laskemisesta. Ensinnäkin, syömisestä hankittua kalorimäärää on todella helppo huijata, niin suuntaan kuin toiseenkin. Itselläni auttoi painonhallinnassa jo se että kirjasin kaiken syömisen ja etenkin että kirjasin sen OIKEIN. Se "vaiva" että avaan koneelta Exel-taulukon ja lisään sinne juustosiivun jonka meinaan kohta napasta jääkaapista, saattoi joissain tapauksissa aiheuttaa sen että tarkemmin ajatellen en tahtonutkaan koko juustosiivua. Jos huomaa lipsuvansa tuollaisissa asioissa, todennäköisesti lipsuu monessa muussakin kalorimerkinnässä. Aluksi en laskenut leivän päällä käytettyä margariinia, koska "sitä on niin hankala laskea". Eipäs ole! Samaa ajattelin kahvissa käytettävästä maidosta. Nyt merkkaan senkin... Asia voi kuulostaa vähäpätöiseltä mutta monesta pienestä laskuvirheestä syntyy yksi suuri laskuvirhe. Myöskin kalorilaskurin sivuilta voit aina valita useasta eri vaihtoehdosta. Ei välttämättä kannata valita sitä vaihtoehtoa missä on vähiten kaloreita...
Huijaan omaa ravintopäiväkirjaani, eli huijaan itseäni, siihen suuntaan että teen laskuvirheen kaloreiden osalta aina yläkanttiin ja proteiinien osalta alakanttiin. Näin ollen, illalla kun summaan koko päivän syömisen, voin olla varma siitä etten ole saanut enempää kaloreita kun taulukko näyttää ja myöskin siitä että proteiiniä on tullut riittävästi.
Toiseksi, omalla kohdallani on parhaiten toiminut se että päätin etukäteen mihin tiettyyn kalorimäärään pyrin päivässä. Pyrin säilyttämään tämän saman rajan joka päivä, sisältää päivä sitten kolme tuntia liikuntaa tai ei yhtään liikuntaa. Tämä on siis henk.koht. osoittautunut parhaaksi tavaksi.
Vielä tuosta herkuttelupäivästä... Itse pidän aina yhden päivän viikosta laskuvapaapäivänä. Tarkoittaa sitä etten laske kaloreita ja syön tod.näk. hieman enemmän. Auttaa huomattavasti paremmin selviämään viikon muista päivistä.
Pyrin kuitenkin siihen että söisin samoja juttuja kun viikollakin ja varsinkin
samoja määriä. Kun riittävän pitkään pitää päiväkirjaa ja oppii eri ruokalajien ravintoarvot ulkoa, huomaa laskevansa päässä kaikki vapaapäivienkin kalorit. Mutta se on pelkästään positiivinen asia.
...ja vielä jatkuu. Sorry!
Nykyään naistenlehdet on täynnä kaiken maailman vinkkejä että paljonko mikäkin tekeminen kuluttaa kaloreita. Parhaimpana (lue:pahimpana) vinkkinä pidin sitä kun joku toimittaja oli eritellyt paljonko energiaa kuluu kun leipoo ja paistaa kaksi pellillistä pullaa. Voitte kaikki kuvitella ettei se kalorimäärä ole kovin suuri ja pelkästään taikinanökäreen maistaminen riittää kumoamaan juuri "kulutetut" kalorit. Tällaiset puuhastelut, samoin kun työmatkat ja puutarhanhoidotkin pitäisi mielestäni laskea suoraan peruskulutukseen.
Menee pahasti mönkään jos laskee jokaisen päivän aikana kävellyn rappusen ja yrittää lisätä sen verran ruokailua. Pääasia on että kulkee niitä rappusia hissin sijasta.