Kalkkunapekoni

Liittynyt
26.9.2006
Viestejä
656
Kaupunki
Åland
Onko joku teistä maistanut kalkkunapekonia? Itse kuulun siitä ensi kerran kun katsoin svt:lta jotain superlaihdutusohjelmaa ja siinä laihduttajalle sanottiin että pitää syödä sitä matalan rasvapitoisuuden ja korkean proteiininsaannin takia. Minä sitte kyselemään meidän kaupoista sitä mutta eivät olleet kuulleetkaan. Sitten otin yhteyttä paikalliseen lihafirmaan (Dahlman) mutta ne sanoi että täällä sitä ei saa koska he saa jatkojalostukseen lihat manner-Suomesta mutta kalkkunaa ei tule. Googlaamalla löytyi jokin saksalaisen Tulip-firman tuote, että ainakin jossain vaiheessa sitä on myyty mantereella.
Ihan vaan uteliaana kyselen että jos joku on maistanut niin onko kehumisen tai edes syömisen arvoinen?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Pouttu, Atria ja Tulip tuotemerkkien alta löytyy ainakin. Tais Atria olla broileria kylläkin, mutta vähän on rasvaa siinäkin.

Ainut ongelma noissa pekonivalmisteissa on, että suolamäärä paukuttaa 3grammaa satasta kohden - eli todella suolaista. Maku sinänsä on ihan rapsakan hyvä, jos nyt rapsakka makua mitenkään kuvastaa.
 
Jyväbroilerin broileripekoni ainakin todettu oivalliseksi. 11% rasvaa, eli ei pääse Poutun kalkkunapekonin kanssa ihan samoille, siinä 4.5%.
 
Tulipin kalkkunapekoni oli ainakin hiton hyvää, harmi vaan et Wiklundin S-market meni vaihtaa sen johonkin kauheannäköiseen Atrian broileripekoniin. Tunsin jo jänteiden roikkuvan hammasväleissäni ku katoinki sitä pekonia.
 
Kalkkunapekonl on Erinomaista grillissä pyöräytettynä esim. Hampurilaisen välissä. Tavallinen pekonikin toki toimii, sikäli kun omat ruokahommat keskittyvät makupuolen seikkoihin. Mutta s-marketista ostettu kalkkunapekonl on ollut erinomaisen hyvää. Pekonissa sen sijaa oli hieman moitittavaa. Yllä olleissa viesteissä tilattiin rasvaa, mutta...

image.jpeg
 
Olihan tuo kalkkunapekoni ihan syötävää, mutta en huomannut mitään eroa tavallisiin kalkkunaleikkeleisiin. En siis niin minkäänlaista, eli taitaa tulla halvemmaksi perus kalkkunaleikkeen paistaminen pannulla.
 
Tulipin kalkkunapekonia tullu maistettua. Ei kyllä sytyttänyt ja todella suolan makuista. HK file pekonissa (possua) on 9% rasvaa 100g ja se on todella hyvää niin mieluiten sitä.
 
Pouttun uusi kalkkunapekoni testattu ja korvaa ainakin omalla kohdalla normipekonin heti. Paistaminenkin on mukavampaa kun ei tarvi katsella sitä rasvan lainehtimista pitkin pannua. Maun suhteen normipekoniin on vähän eroa, mutta ei paljon eikä omasta mielestä ainakaan huonompaan suuntaan. Toimii munakkaan kanssa loistavasti.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom