Kakku ilman uunia?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja tomo
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
2.5.2006
Viestejä
125
Mimmosen kakun voi tehdä ilman uunia?
Jos on käytössä vain pieni mikro, niin miten onnistuu kakku, pulla tai joku muu herkku?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Vastaus - juustokakku.
 
Jep jep, eli juustokakkua väsäämään :thumbs:

Keksinmuruista pohja. Täytteeseen tuorejuustoa / rahkaa + kermaa + makuaineita, jotka hyydytät liivatteen kanssa. IMO, helpompaa kuin perinteisen täytekakun tekeminen.
 
Vaikuttaa tosi helpolta. Mutta jos ei tykkää juustokakusta?
Jos siitä tekisi rahkakakun...sama pohja, mutta rahkaa, liivatetta ja mustaviinimarjoja tai mansikoita. Jep kuulostaa hyvältä :kippis1:
 
tomo sanoi:
Vaikuttaa tosi helpolta. Mutta jos ei tykkää juustokakusta?
Kaikki tykkää juustokakusta. Kannattaa lisätä rahkan joukkoon vielä kermavaahtoa, muuten tulee tinttaa.
[mod]Sori, sohlasin tätä vahingossa... :nolo: :perjantai: -Emmah[/mod]
 
Minäkin suosittelisin testamaan juustokakkua ja seuraksi tekemään vaikka mansikkasurvosta. Namia on.:kuola:

Jos keittiöhommat vähänkin tuntuvat tökkivän, niin Dr.Oetkerin kylmäkakkupakkaukset kannattaa myös katsastaa.
 
Hommaa valmiita kakunpohjia, niin täytekakkukin onnistunee aika hyvin. Ei kai sitä uunia tarvita kuin ainesten sulatukseen tai paistoon.

Yksinkertaisin kakku, ja ainoa kakku, mitä olen tehnyt aikanaan köksässä, oli valmispohja kakkua, ananasmehua kostukkeeksi, rouhittua suklaata ja kermavaahtoa. Nykyään laittaisin kai maitorahkaa sokerilla ja Funlighitilla makeutettuna. Päälle mansikoita, kiiviä, mandariinia, purkkiherneitä tms.
 
Purkkiherneitä?!? Tai tekee samantien pohjan ruisleivästä, laittaa väliin ehermania sellasenaan ja päälle kans.. koristelee sit pavuilla ja vähärasvasella kalkkuna leikkeillä. kostuttaa tietty rasvattomal maidol tai prodedrinksul :D

... jos nyt aletaa iha hifistelee :D
 
Tämmöinen tuli heti mieleen lapsuuteni leipomus-kirjasta! En ole tehnyt enkä maistanut, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta:

CORN FLAKES-TORTTU ILMAN UUNIA

1 litra maissihiutaleita
2 rkl sokeria
1dl voisulaa

Täytteeksi ja päälle:
1 litra tuoreita marjoja tai 1 iso tölkki (n. 800g) aprikooseja tai muita säilykehedelmiä
1 pkt vaniljavanukasjauhetta tai 2 dl kuohukermaa

1. Murskaa maissihiutaleet käsin kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri ja voisula.
2. Valmista vaniljavanukas pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Kokoa torttu esim. matalareunaiseen torttuvuokaan. Levitä vuoan pohjalle puolet maissihiutaleseoksesta, marjoista ja vaniljavanukkaasta. Tee toinen kerros samalla tavalla. Jos käytät aprikooseja, soseuta puolet niistä ja käytä loput palasina tortun pinnalle.

Ja eikun tortulle :D !
 
Kaupasta saa helpommalla ja yhtä hyviä. :) Eikä budjettikaan moiseen kaadu jos muutaman kerran vuodessa moisen ostaa.
 
4 purkkia ehrmannia,
pikkasen jauhoja joiden sekaan 4 munankeltuaista, vanilliinisokeria ja reilustensa kaakaotötinää
munanvalkuaiset vaahdoksi myös

Temmo ehramin sekaan kaakaota ja makeutusjauhetta
Sekota ehramiin keltuaistökkö
Veivaa varovasti sekaan valkuaistahna

Pohja onkin oveluutta. tempase tusinan verrna digestive-keksejä pillun päreiksi vuoan pohjalle (vuoan pohjaan leivinpaperia, minkä päälle siis kaikki) ja kaada koko helapaska siihen. Muista laittaa aikalailla kaakaota kokonaisuudessaan, noin 3-4dl ja vanilliinia sopivasti, jauhoja joku 1-2 dl.

Sitten miksroon pitkäksi aikaa kevyelle lämmölle (Aluksi joku 20 minsaa 750 w ja sitten joku 400 w ja 30 minsaa)

Kun otat pois, temmo 500g mansikoita pintaan, tunge ne massan sisään oikein. pakastee ok, ne sulaa sinne sisään sitten.

Annan vetäytyä vähintään 5 tuntia, muuten maistuu pahalle. Parempi että syöt vasta seuraavana päivänä, niin mansikoitten mehukin on anatanut makua koko kaakkuun. Ja jääkaapissa anna olla koko ajan.


en tiedä oliko selvä ohje, mutta ei sen tarviikaan olla, improaminen on ruoanlaiton a ja o.

Oheisessa kakussa siis hiilarit/prode suhde n. 50-50. Voi heittää kaakaon makuista prodejauhoa vielä sekaan niin saa maailman parasarvoisinta kaakkua.

Kirjotin nopeasti joten kirjotusvirheet saatte pitää itsellänne jos löydätte :piis:
 
Eikä tuu ku tekee sen ehramista.

Sitten se lässähtää, ehrmannissahan on seassa jogurttia. Semmoista jäykkää rahkaa ja kuohkeata kermavahtoa nii avot. :thumbs:
 
Jamie Oliver teki kerran telkkarissa kakun, joka näytti todella herkulliselta. Itse en ole vielä tehnyt. Jos joku tekee niin kerro ihmeessä oliko hyvää.
Tässä ohje:

Paistamatta valmis suklaakakku

150 g digestive-keksejä
100 g pekaanipähkinöitä
100 g pistaasipähkinöitä
10 kandeerattua kirsikkaa
2 valmista marenkipikkuleipää
150 g voita paloina
1 rkl vaaleaa siirappia
200 g tummaa suklaata
kaakaojauhetta

Murskaa keksit suuressa kulhossa. Lisää pekaani- ja pistaasipähkinät sekä kirsikat. Lisää muut ainekset ja pane kulho vesihauteeseen, jossa voi ja suklaa sulavat.

Sekoita ainekset kunnolla ja levitä seos muottiin. Kakun kääntämisessä on avuksi, jos vuoraat muotin ensin tuorekelmulla. Muista leikata riittävän iso pala kelmua niin että sen reunat ulottuvat muotin laitojen yli. Anna kakun kovettua jääkaapissa. Kumoa se alustalle ja leikkaa paksuiksi paloiksi.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom