Onkohan nuo ravintoarvot nyt oikeasti ihan kohdallaan? tuo vähän ihmetyttää kovasti, eilen kävin jokusen pizzan hakemassa ja ihan hyväähän se oli. Makueroa muihin vastaaviin (ötke jne) ei juurikaan.
Ravintoselosteen mukaan suurin osa pizzasta on vehnäjauhoa (ensimmäisenä listalla). Hydrolysoitu soijaproteiini on 2. viimeisenä. Ja sitäpaitsi;
Tuo soijaproteiini on siis AROMINVAHVENNE, eikä proteiinipommi.
Jotenkin epäilen, että ko. pizzassa on mennyt hh/p suhteet väärin päin, pitänee soittaa Lidlin asiakaspalveluun ja pyytää varmistusta asiasta.
edit:
Soitin Lidlin asiakaspalveluun, eivät suoraan pystyneet varmistamaan noita ravintoarvoja, mutta lupasivat laittaa kyselyn eteenpäin valmistajalle. Vastaus tulee (jos tulee) sähköpostitse minulle sitten joskus. Raportoin tänne lisäinfot.
Ravintoselosteen mukaan suurin osa pizzasta on vehnäjauhoa (ensimmäisenä listalla). Hydrolysoitu soijaproteiini on 2. viimeisenä. Ja sitäpaitsi;
http://www.luonnonlapsi.fi/lehti/ruoan_lisaaineet.shtml sanoi:Glutamiinihappoa esiintyy nisäkkään ja myös ihmisen keskushermostossa ja se on aminohappo. Sillä on hermosolujen toimintaa kiihdyttävä vaikutus. Natriumglutamaatti E621 on yksi glutamiinihapon suoloista ja on yksi yleisimmistä aromivahventeista. Sen ainoa tehtävä on vahvistaa elintarvikkeen makua ja hajua. Siihen se onkin helppo ja halpa keino. Se valmistetaan mikrobiologisen käymisen avulla. Se on yksi eniten allergisia reaktioita aiheuttavista aineista ja voi synnyttää kiinalaisen ravintolan-oireyhtymän, jonka oireita ovat sydämen tykytys, päänsärky, huimaus, kasvojen punoitus, lihas- ja nivelkivut, niskasäryt ja migreenin tapaiset oireet. Erityisesti lapsilla on raportoitu kasvojen turvotusta. Vauvojen ja pikkulasten ruuissa natriumglutamaatin käyttö on kielletty.
Natriumglutamaatti on vaikea tunnistaa tuoteselosteissa, koska se esiintyy monilla eri nimillä, esimerkiksi hydrolysoitu kasviproteiini (HVP), aromivahvenne, natural flavor tai E 621. Erilaiset liemikuutiot ovat natriumglutamaatin suurin lähde, niissä ainetta saattaa olla 40 ö 60%.
Tuo soijaproteiini on siis AROMINVAHVENNE, eikä proteiinipommi.
Jotenkin epäilen, että ko. pizzassa on mennyt hh/p suhteet väärin päin, pitänee soittaa Lidlin asiakaspalveluun ja pyytää varmistusta asiasta.
edit:
Soitin Lidlin asiakaspalveluun, eivät suoraan pystyneet varmistamaan noita ravintoarvoja, mutta lupasivat laittaa kyselyn eteenpäin valmistajalle. Vastaus tulee (jos tulee) sähköpostitse minulle sitten joskus. Raportoin tänne lisäinfot.