Jos pizzaa mieli tekee

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Fermatti
  • Aloitettu Aloitettu
Onkohan nuo ravintoarvot nyt oikeasti ihan kohdallaan? tuo vähän ihmetyttää kovasti, eilen kävin jokusen pizzan hakemassa ja ihan hyväähän se oli. Makueroa muihin vastaaviin (ötke jne) ei juurikaan.

Ravintoselosteen mukaan suurin osa pizzasta on vehnäjauhoa (ensimmäisenä listalla). Hydrolysoitu soijaproteiini on 2. viimeisenä. Ja sitäpaitsi;

http://www.luonnonlapsi.fi/lehti/ruoan_lisaaineet.shtml sanoi:
Glutamiinihappoa esiintyy nisäkkään ja myös ihmisen keskushermostossa ja se on aminohappo. Sillä on hermosolujen toimintaa kiihdyttävä vaikutus. Natriumglutamaatti E621 on yksi glutamiinihapon suoloista ja on yksi yleisimmistä aromivahventeista. Sen ainoa tehtävä on vahvistaa elintarvikkeen makua ja hajua. Siihen se onkin helppo ja halpa keino. Se valmistetaan mikrobiologisen käymisen avulla. Se on yksi eniten allergisia reaktioita aiheuttavista aineista ja voi synnyttää kiinalaisen ravintolan-oireyhtymän, jonka oireita ovat sydämen tykytys, päänsärky, huimaus, kasvojen punoitus, lihas- ja nivelkivut, niskasäryt ja migreenin tapaiset oireet. Erityisesti lapsilla on raportoitu kasvojen turvotusta. Vauvojen ja pikkulasten ruuissa natriumglutamaatin käyttö on kielletty.

Natriumglutamaatti on vaikea tunnistaa tuoteselosteissa, koska se esiintyy monilla eri nimillä, esimerkiksi hydrolysoitu kasviproteiini (HVP), aromivahvenne, natural flavor tai E 621. Erilaiset liemikuutiot ovat natriumglutamaatin suurin lähde, niissä ainetta saattaa olla 40 ö 60%.

Tuo soijaproteiini on siis AROMINVAHVENNE, eikä proteiinipommi.
Jotenkin epäilen, että ko. pizzassa on mennyt hh/p suhteet väärin päin, pitänee soittaa Lidlin asiakaspalveluun ja pyytää varmistusta asiasta.

edit:
Soitin Lidlin asiakaspalveluun, eivät suoraan pystyneet varmistamaan noita ravintoarvoja, mutta lupasivat laittaa kyselyn eteenpäin valmistajalle. Vastaus tulee (jos tulee) sähköpostitse minulle sitten joskus. Raportoin tänne lisäinfot.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
jonkin aikaa saksassa majailleena voin sanoa, ettei täällä toi ruoka mitenkään "parempaa" ole mitä suomessa, noin yleisesti.

Työmaaruokalassa saattaa olla kalaa leivitettynä perunamuusin kera ja kastikkeena pieni kauhallinen voisulaa. Muutenkin työmaaruokalat joita olen kolunnut on ruoka ollut aika proteiiniköyhää.

Erilaiset makkarat on täällä kova sana, eikä ne tosiaan ole mitään kevytmakkaroita. Vähä rasvaista hyvää maitoa on aika vaikea löytää myös. Kahviin laitetaan aina rasvamaitoa. Leikkeleitä on myös vähärasvaisia, mutta ei mitenkään silmiinpistävästi. Kevytjuusto, mitä se on??? No jotain on löytynyt ja aivan karmeaa..

joten kyllä täällä suomalaiset geenit omaavana saa pelätä kolestroolinsa puolesta.

Sitten niitä positiivisia asioita. Ruoka on halpaa, joten on myös halpaa tehdä itse hyvää ruokaa. Hedelmät ja vihannekset ovat myös sen hintaisia että niitä ilkee ostaa. Joku varmaan miettii laatua. Mistään torjunta-aineista on minun turha miettiä/arvailla, mutta esim tomaatit on täällä kypsiä, eikä raakoja niinkuin suomessa usein. Makukin on ollut aina kohdallaan.

Sitten ymmärrän sen ns "kurkkudirektiivin" jossa annettiin kurkulle jotain maksimi käyryysarvoja jne. Täällä ne myydään kappalehinnalla, eikä kilohinnalla niinkuin suomessa :-)
 
setae: Enpä jaksa uskoa että ne väärinpäin ois menny, tuota soijaproteiinia (~90g/100) ei kovin paljoa tarvi laittaa pizzapohjaan, että saadaan ~24g/100. Saas ny nähä, hyvä että tulee tarkisttua.
 
Fermatti sanoi:
Joop, mutta joka tapauksessa ihan hyvää kamaa varmaan silloin tällöin jos ei ite jaksa ruveta tekemään ja on ihan pakko saada pitsaa. Maussa häviää kyllä jollekin ählämpizzeriallekin, mutta on varmaan terveellisempää.

Pakko sanoa ettei kyllä mikään pizza häviä ählämiukkojen virityksille. Öljy on kaiken a ja o. Litra öljyä pohjalle ja loppu onkin yhdentekevää. NAMI! Aivan tasan yks lysti mitä lisukkeita siinä pizzapohjan päällä on, ei niitä makuja erota kuitenkaan sen öljyn takia. Hyi helevetti sentään. :curs:

Tota Lidlin pizzaa tarviikin kokeilla.
 
Ei tuo proteiinin määrä olisi mitenkään ihmeellinen, mutta hiilihydraattien määrän vähyys oli se syy miksi otin Lidlin asiakaspalveluun yhteyttä ja pyysin varmistusta asiasta. Muissa pizzoissa mitä Kontulan Lidlin pakastimesta löytyi oli hiilihydraattien määrä luokkaa 25-50, ja proteiinia sitten <10 (kinkku, pepperoni, tonnikala).

Soijaproteiinista; kyseessä on siis edelleen hydrolysoitu soijaproteiini, eli arominvahvenne. Ei sitä tungeta kilokaupalla sinne taikinaan - oikeastaan sitä laitetaan varsin vähän. Ko. pizzassa on sokeria ja suolaakin enemmän kuin tuota soijaproteiinia.


Mozzarella-pizza, pakaste, uunivalmis

Ainesosat: vehnäjauho, tomaattimurska, mozzarella-juusto (16%), vesi, edam-juusto (7,1%)(väri E160a), tomaatti (5,7%), kasvisöljy, basilika, suola, sokeri, hiiva, muunneltu perunatärkkelys, pinaatti, kasvirasva, emulgointiaineet (E471, E322), vehnämallasjauho, mausteet, valkosipuli, nostatusaineet (E450, E500), mausteyrtit, hydrolysoitu soijaproteiini, hapot (E270,E330).

EU-säännösten mukaanhan nuo ravintoaineet tulee ilmoittaa järjestyksessä eniten käytetystä vähäisimpään.

Jos nuo arvot pitävät paikkaansa, ja vaikka olisikin huonoa rasvaa ja hiilaritkin nopeita, niin ei tuo pizza hullumpi pikaruoka ole.
 
Setae: jooh, toivottavasti nuo sun epäilykset osottautuu vääriksi, on nimittäin pakkasessa semmonen torni noita mozzarella pizzoi. :lol2:
 
Jos pitsaa tekee mieli niin kotipizzan mexikana kotzone on kans ihan hyvä vaihtoehto vaikkei se nyt ihan pizzaa olekkaan rasvat on ainakin saatu alas prot.8,35 hh.17,09 r.5,78 kcal.156/100g hinta kyllä sitte onkin jotain ihan muuta kuin noissa liiterin lätyissä.
 
Kyllä minä arvasin heti jo threadin alkaessa, että suhteet on menny vahingossa väärinpäin. Silloin vastaisi juuri keskiverto kaupan pizzan arvoja.

No odotellaan sitä vastausta, jos sitä ikinä sattuu tulemaan...
 
Wondadog sanoi:
Tai sitten teet itse.. :)
Teen itse. Pari motillista jauhoja, rasia kinkkua, pari purkkia tunaa, 75g katkarapuja, purkillinen ananasta. Ja spesiaalina: pohjaan 3 valkosipulin kynttä ja tomaattisoseeseen 2.
:kuola:
 

Liitteet

  • pizza.jpg
    pizza.jpg
    20,7 KB · Katsottu: 917
Ankka sanoi:
Teen itse. Pari motillista jauhoja, rasia kinkkua, pari purkkia tunaa, 75g katkarapuja, purkillinen ananasta. Ja spesiaalina: pohjaan 3 valkosipulin kynttä ja tomaattisoseeseen 2.
:kuola:

Jeeps.. Tänään tein erilaisella ohjeella, sain pudotettua taikinasta öljyn määrä 25%, ja jauhot 5dl -> 3 dl... Mutta sain silti saman kokoisen, pohja vain ohuempi, vähemmän hiilaria...
Enää kun raatsis jättää ton pepperonin pois, mutta kun se on niin hyvää.. :kuola:

Tän päivän arvoilla koko pellin pizza 2580kcal, proteiinit 180gr ilman durumjauhoista laskettuja.. Tosin, tiedä sitten meneekö toi leipähomma tässäkin hifistelyksi, 26gr on noissa 3dl jauhoissa prodea, lasketaan ne toisaalta makaronista ja lasagnestakin vaikka vehnästä tehdään...?!?
No, tää on ikuinen kädenvääntö..
 
Pahasti näyttää siltä ettei tämäkään pizza mikään kehomiehen lätty ole. Kun tuoteselostetta vilkuilee ja laskee finelin arvoilla ravintoarvot pelkille vehnäjauhoille (>16%), tomaattimurskalle(>16%), mozzarellalle (16%), edamille (7,1%) ja tomaatille (5,1%). Tulee ravintoarvoiksi jo seuraavaa:

116,567 kcal, prot 6,8, hh 13,2, r 4,8 /100g

Ja tuo on tosiaankin laskettu sillä oletuksella että vehnäjauhon ja tomaattimurskan osuus olisi vain 16%, todellisuudessa kun osuudet ovat luultavasti hieman suurempia.

Elleivät saksalaiset raaka-aineet eroa merkittävästi kotimaisista ei voi päätyä kuin siihen, että sakemanni on sotkenut proteiinien ja hiilihydraattien arvot. Harmittaa itseäkin kun kerkesin ostamaan pizzoja tornin pakastimeen :itku:
 
HC76 sanoi:
Pakko sanoa ettei kyllä mikään pizza häviä ählämiukkojen virityksille. Öljy on kaiken a ja o. Litra öljyä pohjalle ja loppu onkin yhdentekevää. NAMI! Aivan tasan yks lysti mitä lisukkeita siinä pizzapohjan päällä on, ei niitä makuja erota kuitenkaan sen öljyn takia. Hyi helevetti sentään. :curs:

Pyh, yleistystä :jahas:
 
Itse kävin juuri eilen hommaamassa 6 pitsaa ja aika ikävä homma jos ravintoarvot ei pitäisikään paikkaansa :( mutta on kyllä hyviä pitzoja jos vaikka saarioisten kumipitzoihin vertaa.
Hyvän makuisia vielä jääkaapista otettuina ja mikrossa lämmitettyinä kun paiston useamman kerralla...
 
Wondadog sanoi:
Jeeps.. Tänään tein erilaisella ohjeella, sain pudotettua taikinasta öljyn määrä 25%, ja jauhot 5dl -> 3 dl... Mutta sain silti saman kokoisen, pohja vain ohuempi, vähemmän hiilaria...
Enää kun raatsis jättää ton pepperonin pois, mutta kun se on niin hyvää.. :kuola:

Tän päivän arvoilla koko pellin pizza 2580kcal, proteiinit 180gr ilman durumjauhoista laskettuja.. Tosin, tiedä sitten meneekö toi leipähomma tässäkin hifistelyksi, 26gr on noissa 3dl jauhoissa prodea, lasketaan ne toisaalta makaronista ja lasagnestakin vaikka vehnästä tehdään...?!?
No, tää on ikuinen kädenvääntö..
Jos korvaisi 1-2 dl jauhoista soijaproteiinilla, se parantaisi ravintoarvoja kummasti... Tiedä sitten leivontaominaisuuksista...
 
Kontulan Lidlissä käyn minäkin.
Kuule Setae, satutko tietämään onko niillä rasvaton maito lopussa nykyään koko ajan vai vain iltaisin?
 
Itsekin katselin jo kauan sitten noita ravintoarvojen eroja mozzarella/muut lidlin pizzat ja kyllä siinä lienee painovirhepaholainen. Protskut ja hiilarit taitaa olla väärinpäin.
Ikävä kyllä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom