Itselläkin on ollut jotenkin nihkeää tuo diettaaminen kesän aikana, vaikka aina kaikki tuli laskettua liiankin tarkasti vaa'an kautta, joten kolme viikkoa sitten tein seuraavanlaisia muutoksia ja tällä hetkellä paino putoaa taas todella nopeasti.
Ensinnäkin lopetin laskemasta rehuja, eli jääsalaatit, kurkut, parsakaalit, kaalit ja kesäkurpitsat eivät näy enää ruokapäiväkirjassa, vaikka niitä jonkin verran päivän aikana meneekin naamaan. Törmäsin aiheeseen
Negative calorie foods ja vaikka tieteellistä näyttöä tuolle ei taidakaan olla, niin ajattelin, että kokeillaan nyt kuitenkin jättää tuollaiset ruoat huomiotta ja katsotaan mitä tapahtuu. Hyvin tuntuu toimivan.
Toiseksi, jätin lihoista paistorasvat pois, kun niiden mittailu kypsästä ruoasta muutenkin on hankalahkoa ja kypsennän kanat nyt uunissa kuivilteen leivinpaperin päällä. Rasvan lähteinä nyt enimmäkseen kananmunat ja MCT-öljy. Paistorasvoista pois jääneet kalorit on korvattu hiilareilla. Olo on silti edelleen hyvä ja kylläinen.
Kolmanneksi, jätin maitotuotteet määrittämättömän pituiselle tauolle ja korvasin mm. rahkan munanvalkuaisilla. En tiedä onko tällä varsinaisesti ollut vaikutusta painonpudotukseen muuten, kuin mahan turvotus ja piereskely tuntuu hieman vähentyneen, mutta mainittakoon nyt sekin tässä samassa yhteydessä.
Tällä halusin lähinnä herättää vaan keskustelua siitä, että vaikka diettaaminen perustuukin loppujen lopuksi kalorivajeeseen, niin jumitilanteessa siihen on mahdollista kokeilla muitakin muutoksia, kuin pelkkä kalorien tai aktiviteetin laskeminen tai nostaminen.