Jauheliha

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja naksu
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥🥩 Jauheliha 💥

Meta description: Monipuolinen ja edullinen proteiinilähde arkeen: sopii paistoksiin, kastikkeisiin, burgereihin ja treenaajan makroystävällisiin aterioihin.


itse suosin paikallista, kymen lihatukku oy:n naudan paistijauheliha.

etiketissä näyttää lukevan näin:

ainesosat: naudan paisti

rasvaa enintään 10%

sidekudosproteiinin osuus kokonaisproteiinista enintään 12%

hinta oli noussu paikalliskaupassa 10,80€/kg. omasta mielestä parasta jauhelihaa mitä täst kyläst saa.

Sama homma. Ellei sitten lihatiskiltä mee hakemaan. Siellä 15€/kg hujakoilla.
 
Tätä tarkoitin kun esitin aikasemmin kysymyksen tuosta rasvanmäärästä, jos valmistajien mukaan paistin määrä paistijauhelihassa vaihtelee 0-40% välillä niin miten rasvamäärä on sitten kontrolloitu?

Niin no aikalailla samat määrät ne rasvaa on lihoissa jos on kunnolla siivottu. Joissakin sitä rasvaa on tietty enemmän ja joissakin vähemmän.

Jos sekoitat huonosti blenderissä palkkarin, niin sinne pohjalle saattaa jäädä stydimpää kamaa. Eikö. Samalla systeemillä nuo isot ruokatalotkin toimii. Makkaroissa sama, aina silloin tällöin siellä on jotain mikä ei sinne kuulu ja täten tuottaa makkaralle eri ravintoarvot kuin mitä paketissa lukee.
Kuitenkin lähemmäs 100% on jokaisessa suomalaisessa tuotteessa "sitä ihteensä" ja vain osa ei pidä paikkaansa.
 
Vakuumipakatuista jauhelihoista lemppariksi on noussut luomujauheliha, ostin kun sai -30 % läheisessä S-Marketissa.
 
Joskus harvoin saadaan metsästäjiltä hirven paistia ja jauhelihaa jos ovat sattuneet kaatamaan hirven meidän metsästä. On muuten parasta lihaa ikinä :kuola: Jotkut sanoo että on liian kuivaa ja oudon "metsäisen" makuista, mut mä tykkään.

Heppaa vois olla jänskä maistella joskus.
 
Niin no aikalailla samat määrät ne rasvaa on lihoissa jos on kunnolla siivottu. Joissakin sitä rasvaa on tietty enemmän ja joissakin vähemmän.

Jos sekoitat huonosti blenderissä palkkarin, niin sinne pohjalle saattaa jäädä stydimpää kamaa. Eikö. Samalla systeemillä nuo isot ruokatalotkin toimii. Makkaroissa sama, aina silloin tällöin siellä on jotain mikä ei sinne kuulu ja täten tuottaa makkaralle eri ravintoarvot kuin mitä paketissa lukee.
Kuitenkin lähemmäs 100% on jokaisessa suomalaisessa tuotteessa "sitä ihteensä" ja vain osa ei pidä paikkaansa.

Eiköhän sieltä ajeta sitä massaa ulos sen verran, että laatu tasaantuu ja tää sekoittumaton tavara käydään heittämässä takaisin pyttyyn.
 
Eiköhän sieltä ajeta sitä massaa ulos sen verran, että laatu tasaantuu ja tää sekoittumaton tavara käydään heittämässä takaisin pyttyyn.

Joo kyllä se ajetaan useaan otteeseen jauhimesta aina. Mutta tuo olikin vain omaa mutuilua miksi tuo rasvanmäärä ja ravintoarvot muutenkin saattaa jonniverta heitellä. Mutta kuten totesin on nuo tehdaskamat enivei lähes 100%:sti sitä aitoa ja oikeaa mitä paketissa lukee.

Ja tuohon termiin paistijauhenliha, niin luulen ettei niitä ole pitkään aikaan jostain puhtaasta paistista jauhettu. Eli se ei ole jauheliha paistista vaan paistijauhenliha. tms. (Tämäkin mutuilua, ettei jää epäselväksi)
 
Hain juuri OIKEAA paistijauhelihaa tiskiltä, sanoi että alle 5% on rasvaa, Todella kuivaa kyllä pöperössä :D:wtf:! kilohinta taisi olla 11.85e/1kg. Eli ei etes paljon kalliimpaa kuin kaupan huijaus paistijauheliha.

Oli myös hevos/sika jauhelihaa sen kilohinta alle 5e/kg jos oikein muistan, kehui että rasvaa alle 10% siinäkin


Mavultaan mun suosiossa on perus 10% kaupan huijaus paistijauheliha.

Joo kyllä se ajetaan useaan otteeseen jauhimesta aina. Mutta tuo olikin vain omaa mutuilua miksi tuo rasvanmäärä ja ravintoarvot muutenkin saattaa jonniverta heitellä. Mutta kuten totesin on nuo tehdaskamat enivei lähes 100%:sti sitä aitoa ja oikeaa mitä paketissa lukee.

Ja tuohon termiin paistijauhenliha, niin luulen ettei niitä ole pitkään aikaan jostain puhtaasta paistista jauhettu. Eli se ei ole jauheliha paistista vaan paistijauhenliha. tms. (Tämäkin mutuilua, ettei jää epäselväksi)
Oleelliset alleviivattu. Jos se kaupan paistijauheliha jauhettaisiin 100% pelkästä paistista, niin ei se rasvaprossa olis missään kympin hujakoilla vaan lähempänä tota vitosta. Iteki oon tän todennu, ku oon ostanu paistia ja sen jauhanu niin kyllä siitä aika kuivaa tulee.
 
Tulipa maistettua nauta-lammas-jauhelihaa. 15-20% rasvaa. Ei kovin hyvää, yllätyin. Pitää palata pelkkään nautaan.
 
Aiemmin naudan paistijauhelihaa, sitten naudan jauhelihaa luomuna, nyt pihvinaudan jauhelihaa (vapaana kasvanut). Hintaerojahan noilla nyt loppupeleissä hirveesti oo, mutta tulee syötyä paremmalla omalla tunnolla. Ja hyvää on! Tosin vaan yhtenä päivänä viikossa, loppuina sitte pääosin kanaa, sillon tällön kalaa.
 
Eli,

Millä tavoin maustatte perus riisin ja jauhelihan "yhdistelmää" ?

Itse käyttänyt vain suolaa ja makeaa soijakastiketta tai makeaa thaichili-kastiketta. Kiinnostaisi kokeilla jotain muutakin.

Kokeilemalla tietysti oppii, mutta jos joku on jo jonkin hyväksi havainnut, olisi kiva kokeilla.
 
Sipuli valkosipuli suola chili paprikamauste ja valmiiseen pöperöön chili ketsuppia sillointällöin
 
sriracha.webp tuolla maustuu kaikki nykyään :D
 
Kannattaa kokeilla näinkin hullua systeemiä, että valmistaa riisin ja jauhelihan samaan aikaan pannulla, ja laittaa vettä sen verran että kaikki peittyy. Sinne sitten vaikka yrttejä ja tuoreita chilejä + tomaattikastiketta, tai vaikka pelekkä lihaliemikuutio. Siivilän kautta lautaselle ja ääntä kohti. :)
 
Suolaa vähän riisiin sitä keittäessä.

Jauhelihaan jauhelihamaustetta, grillausmaustetta, paprikaa (jauhetta), sitruunapippuria ja välillä yllärinä vähän pizzamaustetta :5:
 
katso liitettä 111656 tuolla maustuu kaikki nykyään :D

Tätä todellakin, sit siihen soijakastiketta kaveriks ni avot. Yleensä menee myös perus lihaliemikuutio, jauheliha, grillimaustetta ja paprikamaustetta.
Kanaruokiin vastaavasti kanaliemikuutio, broilerimaustetta, currya.

Santamarialta löytyy hyviä sekotuksia esim chili explosion ja sit sellanen pippurisekoitus mis on valkosipulia jne.

Noilla saa kaikesta ruoasta todella hyvää :D
 
Mulla on riisin osalta aina tämä sama maustaminen: Knorr lihaliemi kuutio + merisuolaa ehkä 1 teelusikka.

Jauhelihaan menee aika normi setti: merisuolaa, pippuria reilusti, sipulijauhetta (jos ei jaksa sipuli leikellä), yleensä sweet chili soosia.
Ehkä vois vähän monipuolistaa tuota maustamista, mutta ainaki vielä menee. Tai no joskus hyvin ja joskus tosi huonosti :D
 
Kermaa. Paljon.
 
Back
Ylös Bottom