- Liittynyt
- 7.9.2007
- Viestejä
- 2 867
Ketjun ensimmäinen järkevä postaus. :hyvä:
Kypsennetty liha siis perjaatteessa imeytyis paremmin, mutta käytännössä kypsennyksellä ei oo noitten ruuansulatusentsyymien toiminnan takia hirveesti merkitystä. Kuumennuksessahan proteiinit denaturoituu, eli aminohappoketjut tosiaan pilkkoontuu aminohappotähteiks, jotka imeytetään suolen epiteelissä sellaisenaan.
Kuitenkin kaikki syöty ruoka käy saman prosessin läpi kehossa, oli se jauhelihaa tai mandariinia. Aminohappojen tapauksessa nimenomaan pepsiini pilkkoo ketjut aminohappotähteiksi, huolimatta siitä millainen proteiini on kyseessä. Voidaan kuitenkin ajatella, että aktiivista pepsiiniä on mahalaukussa ylimäärin. Keho ottaa aminohapot ja hiilarit kuitenkin pääosin samanlaisina molekyyleinä, olit sitten syönyt well done -pihviä, tai koppakuoriaista, sillä ei oo ohutsuolessa enää väliä muuten kuin sen osalta, millainen ravintoainejakauma syödyssä ruuassa on ollut.
Noi bakteerit on sit asia erikseen, niitähän kaikki kypsentämätön on pullollaan ja on erittäin yksilöllistä miten kroppa suhtatuu mahdollisiin uusiin bakteereihin. Suomessa tuskin raa'asta jauhelihasta silti mitään turistiripulia pahempaa saa, jos sitäkään.
Kiits. Tämä selventää ihan hyvin.
Tuo matohomma on vaan niin paskaa, kun sitä ei tiiä periaatteessa vasta ku on liian myöhäistä. Mutta ehkä vedän raakaa lihaa jatkossakin ihan sen takia kun en vielä tiedä parempaa palkkariruokaa kuin paketti raakaa lihaa ja kourallinen manteleita


