Jauheliha

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja naksu
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥🥩 Jauheliha 💥

Meta description: Monipuolinen ja edullinen proteiinilähde arkeen: sopii paistoksiin, kastikkeisiin, burgereihin ja treenaajan makroystävällisiin aterioihin.


Onko tuo mitattu paistetusta lihasta vai raa´asta. Eikö nuo arvot saa vähän turpaan jos paistaa. Tai voihan sitä raakana vetää:urjo:
 
Mitäs "osaa" porsaasta se herkullinen suikaleliha mahtaa olla?

Finelissä kun on esim. keskiverto sianlihan kokonaisrasva
16,3%, vähärasvaisen sianpaistin 4,1% ja ulkofileen 4,5%

Että jotta saisi laskeskeltua paremmin.
 
Paistijauhelihaa kannattaa ostaa tai jos on rahasta tiukkaa niin sitten nautaa. Sikanauta on liian rasvaista bodarille, koirille syötän sitä kyllä. Possussa on juuri sitä huonoa rasvaa. Joskus hifistelin niin että imin turhat rasvat paistijauhelihaa paistettaessa pannulta talouspaperitupolla.
 
Originally posted by treenaisko
Sikanauta on liian rasvaista bodarille

Eiköhän toiki riipu vähän tapauksesta. Joillakin sitä rasvaa kerääntyy helposti ja joillakin ei. Naudan jauheliha kyllä maistuu paremmalle, ja sen takia ostan sitä.
 
Originally posted by treenaisko
Paistijauhelihaa kannattaa ostaa tai jos on rahasta tiukkaa niin sitten nautaa. Sikanauta on liian rasvaista bodarille, koirille syötän sitä kyllä. Possussa on juuri sitä huonoa rasvaa. Joskus hifistelin niin että imin turhat rasvat paistijauhelihaa paistettaessa pannulta talouspaperitupolla.

Perusnautajauheliha on yhtä rasvaista kuin sikanauta. Eikä se naudan tyydyttynyt rasva sen parempaa ole kuin possun tyydyttynyt rasva.

Paistijauhelihaa tai Pirkan 7% nautajauhelihaa.
 
Imee se liha sitä rasvaa jonkin verran, mutta tollasesta saa aika uskomattoman paljon vedettyä sitä talia pois. Ite kauhoin viimeks 800 g norm. jauhelihasta (18% rasvaa luki tuoteselosteessa) n. 150 g sellasta talia, ja kaasin siitä veden pois kun se oli jäähtyny. Siis 150 g valkosta mönjää läskiä kuraa.

Sitä alko miettimään, että miten toi 18% alunperin on mitattu? Kun tuo abouttiarallaa 150 g on tollasen 18% verran siitä alkuperäsestä jauhelihan määrästä. "Lähes" rasvaton siis tuon toimenpiteen jälkeen.
 
Suomessa kaikki tietää mitä on sika-nauta ja paistijauheliha mutta mites tuolla rapakon toisella puolella amerikassa: syödäänkö siellä vain pihvilihaa ja hampurilaisia? Sanakirjasta ei edes löytynyt sanaa "jauheliha". Jos joku on ollut jenkeissä vaihto-oppilaana niin kertokaas millaiset lihavalikoimat siellä on supermarketin lihatiskillä ja mitä porukat ostaa kotiin ruuaksi!

Ja tosiaan, mitä on jauheliha englanniksi? Entä paistijauheliha?

:offtopic:
 
Jauheliha: ground meat/beef/pork/round, (ark) hamburger..:D
(Varmaan toi ground meat yleensä..)

Pelkkä paisti on roast.. Paistijauhelihaa ei löytynyt omasta taskusanakirjasta..
 
Originally posted by protsku
Jos joku on ollut jenkeissä vaihto-oppilaana niin kertokaas millaiset lihavalikoimat siellä on supermarketin lihatiskillä
Jenkeissä lihavalikoimat ovat bodarille melkein täydelliset: todella laajat valikoimat (esim. rasvattomia fileitä, silvittyjä broilereita / kalkkunoita) ja halvat hinnat. Tämä on etenkin totta, jos sattuu omistamaan Sam's Clubin (eräänlainen perhetukku) jäsenkortin.

Jauhelihasta ainakin Texasissa käytettiin nimitystä "hamburger meat".
 
Myös Kanukeissa kaikki jauheliha on nimellä hamburger (meat), roast beefiä syödään kans aika paljon, mutta kaiken maaaaliman pihvit on se liha mitä kyllä eniten syödään. Itse täällä olen aivan taivaissa kaikenmaailman kana- ja kalkkunajuttujen kanssa, siis kun niitä on missä muodossa tahansa...PAITSI ei valmiiksi marinoituna juuri ollenkaan, arrrrgh!!! Mutta totta puhuen en ole kovin ammattilainen lihansyönnissä, vaan syön lähinnä tofua ja miljaaardia erilaista soija"lihaa" mitä täältä löytyy pilvin pimein...
 
Back
Ylös Bottom