Intermittent Fasting - Pätkäpaasto

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Miten hoidatte rasvojen saannin lepopäivinä?

Mä alottelen nyt kesäloman jälkeen hommaa uudelleen ja vihdoinkin kunnolla. Tällä hetkellä lepopäivän safkat on:

400g kevyt jauhelihaa + rehuja, yleensä pussi hernemaissipaprikaa

3 kananmunaa + 70g pekonia

500g rahkaa + 200g marjoja

En nyt muista tarkalleen, mutta tosta tulee rasvoja joku 100g pintaan. Jauhelihan vielä jos vaihtaa sikanautaan niin tulee 40g enemmän. Ja mä en hifistele millään seesamöljyillä, enkä halua kuulla yhtäkään hippiaatetta hyvistä ja huonoista rasvoista kiitos :D
 
Mä käytän seesamiöljyä lähinnä sen takia, että se maistuu paremmalta. Ei muakaan kiinnosta mikään muu siinä. :D

Jauhelihaa en oikeen tykkää syödä, mut kai se pitää sit sitä alkaa vetää vaikka vähän pakolla joutuuki tiputtaa alas. :(
 
Mä käytän seesamiöljyä lähinnä sen takia, että se maistuu paremmalta. Ei muakaan kiinnosta mikään muu siinä. :D

Jauhelihaa en oikeen tykkää syödä, mut kai se pitää sit sitä alkaa vetää vaikka vähän pakolla joutuuki tiputtaa alas. :(

Kyllähän jossain hunajamarinoiduissa suikaleissa on yleensä about 10g/100g rasvaa, eli samat kun kevyt jauhelihassa. kananmunista ja pekonista saa kerättyä aika hyvin.
 
Miten hoidatte rasvojen saannin lepopäivinä? Tuntuu, että on vaikea ympätä tarpeeks ruokavalioon rasvaa. Ruokailut itellä koostuu lepopäivinä pääasiassa kanasuikaleista + kasviksista reilussa seesamiöljyssä paistettuna (ja tietenki perus muut protskut eli rahkaa, raejuustoo ym fiiliksen mukaan), mut en tiiä tuleeko tosta sitte riittävästi rasvaa.

Jauhelihaa, kananmunia ja juustoa lepopäivinä.

Toinen, että onko kukaan vedelly 2-jakosella ohjelmalla IF:n tyylisen ruokailun kera? Tällä hetkellä teen 1-jakosta 3 kertaa viikossa ja isoissa liikkeissä eli kyykyssä, mavessa ja penassa RPT:t käytössä. Tarkotus ois kuitenki alotella 2-jakosella 2on1off tyyliin ja mietin, että onko kellään kokemuksia tälläsestä. Tarkotus ois kuitenki 2-jakosenki kanssa jatkaa ainakin isoissa liikkeissä RPT:tä, koska toi tuntuu olevan hyvin toimiva.

2-jakoisella neljä treeniä viikossa jaolla yläkroppa/alakroppa+vatsat. Ma, ti kerran, keskiviikkona lepoa ja mahdollisesti aerobista ja sitten uudestaan to, pe eri liikkeillä. Yleensä venyttelen myös koko kropan vähintään kolmena päivänä viikossa ja aerobinen treeni voi osua myös punttipäivälle, niiden määrät vaihtelee.
 
Miten hoidatte rasvojen saannin lepopäivinä?

Öljyä paljon ruuanlaitossa, kananmunia, juustoa (juustoleipää), kalaa, punaista lihaa, pähkinöitä, rasvaisten tuotteiden valitseminen rasvattomien sijasta (perustuotteissa kuten maitorahkassa ja raejuustossa on yleensä rasvaton ja rasvainen vaihtoehto) yms.
 
Miten hoidatte rasvojen saannin lepopäivinä? Tuntuu, että on vaikea ympätä tarpeeks ruokavalioon rasvaa. Ruokailut itellä koostuu lepopäivinä pääasiassa kanasuikaleista + kasviksista reilussa seesamiöljyssä paistettuna (ja tietenki perus muut protskut eli rahkaa, raejuustoo ym fiiliksen mukaan), mut en tiiä tuleeko tosta sitte riittävästi rasvaa.

Vaihdat vaan rasvattomat proteiinit rasvaisempiin, ei siinä sen kummempaa. Itse syön jauhelihaa, kananmunia ja kanaa kookoskermassa tai -maidossa.
 
Onko ruokailutiheys kaksiteräinen miekka diabeteksen suhteen? Esimerkiksi hiilarin jatkuva mättäminen ja verensokerin koholla pitäminen saattavat ajansaatossa johtaa insuliiniresistenssiin. Mutta miten käy jos paastotaan se 16-24h ja katkaistaan paasto jättimäisellä annoksella hiilaria? Tässä kohtaa luulisi verensokerit ja sen myötä insuliinitkin olevan taivaissa, säännöllisesti. Olen koittanut leangainssista etsiä juttua tästä samalla kun selailen vanhoja artikkeleja läpi, mutta vielä ei ole osunut kohdalle. Myöskään pubmed seikkailut eivät tuottaneet tulosta etsiessäni tietoa paastosta ja diabeteksesta.
 
Onko ruokailutiheys kaksiteräinen miekka diabeteksen suhteen? Esimerkiksi hiilarin jatkuva mättäminen ja verensokerin koholla pitäminen saattavat ajansaatossa johtaa insuliiniresistenssiin. Mutta miten käy jos paastotaan se 16-24h ja katkaistaan paasto jättimäisellä annoksella hiilaria? Tässä kohtaa luulisi verensokerit ja sen myötä insuliinitkin olevan taivaissa, säännöllisesti. Olen koittanut leangainssista etsiä juttua tästä samalla kun selailen vanhoja artikkeleja läpi, mutta vielä ei ole osunut kohdalle. Myöskään pubmed seikkailut eivät tuottaneet tulosta etsiessäni tietoa paastosta ja diabeteksesta.

Lainauksen lainaus:

The present study is one of the first to investigate glucose and insulin excursions in response to altered meal frequency and macronutrient composition in healthy young adults over a 12 h period. Our primary finding is that consumption of 6 frequent meals in 12 h resulted in higher blood glucose levels over the course of the day than the consumption of 3 meals, although there was no difference in the insulin response between these two conditions.

Koko artikkeli
 
Käsi ylös jos joku on treenaillut aamuisin ja jatkanut paastoa vielä treenin jälkeen... Eli esimerkiksi treeni aamulla klo 8.00 ja syömiset vasta klo 14.00 alkaen. Tuntuu niin hullulta että treenin jälkeen ottais pelkät aminohapot... Kokemuksia?

Käsi ylhäällä!:D


Ite treenaan klo 8-10 välissä, aminot klo 8, 10 ja 12.
Eka safka klo 14-15 aikoihin.

Työpäivinä kun aamuvuoro(12h) niin syön vaan kerran n. klo 20 ja yövuoron aikana n. klo 17-18.

Hyvin toimii!:rock:
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
En ole oikein älynnyt tän funktiota. Kaikki kyselee ja hakee tapoja kiertää sitä että pitäs 16h olla oikeasti syömättä. Maistuuko vesi oikeasti niin pahalle vai? :)

Emmäkää oo koskaa juonu ruokajuomana vettä. Sillo ku join maitoa ni sitä, silloin kun kaljaa ni sitä. Nykyää lähinnä lightijuomia ja mehua. En esim suostus syömää kebabbia veden kanssa, koska puolet nautintoa olisi poissa. Kokis ny vaa sopii ruuan ku ruuan kanssa.

Samaa mieltä molemmista, vaikka ovatki vähä eriäviä mielipiteitä. Eli ruokajuomana vesi ei joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta vaan toimi (CC Zero tai Pepsi Max, yleensä vähintään ruokailun päätteeks), mutta ruokailuiden välissä lähinnä vettä ja sitä meneeki sitte muutama litra ilman treenaamistakin. Sitä kuitenki tarvitaan, että kroppa skulaa niin ku sen pitääki. Perusjuttui.

Talvella ei ees pahemmin tee mitää hiilihapollista mieli, mutta kylhä sitä kesähelteellä hyvin usein kylmä Zero-tölkki on hiuka houkuttelampi vaihtoehto ku vesi, oli se kuinka jäävettä tahansa, joten kesällä kyllä tulee em. käytäntöön aika usein poikkeuksia. Tähän luulis monen olevan helppo yhtyä.

Tässä ketjua lukiessa koin ahaa-elämyksen. Alan taas juoda maitoa niin ei tarvi tunkemalla tunkea kaikkia kaloreita kiinteässä muodossa neljän tunnin syömisikkunan aikana.

Miks yrität syödä ruoat 4 tunnissa jos se tuottaa ongelmaa?


Ja sitten yleiskomentti tän sivun viestien perusteella tehtyjen huomioiden jälkeen: kiinnostaako jengiä pätkääkään ruoan terveellisyys? :D Rasvalähteiden valinnat on ainaki sitä luokkaa, että alta pois.
 
Ja sitten yleiskomentti tän sivun viestien perusteella tehtyjen huomioiden jälkeen: kiinnostaako jengiä pätkääkään ruoan terveellisyys? :D Rasvalähteiden valinnat on ainaki sitä luokkaa, että alta pois.

Koska ne eivät ole jonkun superfoodgurun narniapavuista väännetystä öljystä? Mitähän vikaa kananmunassa tai lihassa on rasvan lähteenä?
 
Kananmunista ja lihasta rasvat tulee luonnollisista lähteistä ja kovaa rasvaahan tarvitaan energiaksi ja hormonien tuotantoon. Kolesterolikaan ei ole paha asia nykyään.
 
Ja sitten yleiskomentti tän sivun viestien perusteella tehtyjen huomioiden jälkeen: kiinnostaako jengiä pätkääkään ruoan terveellisyys? :D Rasvalähteiden valinnat on ainaki sitä luokkaa, että alta pois.

Mitkä on sitten ne terveellisest rasvat?
 
Kuinka helppo tällä on tiputtaa rasvaprosenttia alaspäin? Rasvat tällä hetkellä noin 13% luokkaa.
Ymmärsinkö oikein että jos esimerkiksi syön 12.00-20.00 välisen ajan, niin voin tässä välissä tehdä vaikka kaksi reeniä? Esim 12.30 pyöräily ja 18.00 puntti?
 
Koska ne eivät ole jonkun superfoodgurun narniapavuista väännetystä öljystä? Mitähän vikaa kananmunassa tai lihassa on rasvan lähteenä?

Kananmunista ja lihasta rasvat tulee luonnollisista lähteistä ja kovaa rasvaahan tarvitaan energiaksi ja hormonien tuotantoon. Kolesterolikaan ei ole paha asia nykyään.

Mitkä on sitten ne terveellisest rasvat?

Superfoodhurun narniapapujen rasvahappokoostumuksesta en oo tietoinen, mutta kuullostaa mielenkiintoselta. Kananmunien ja lihan kolestrolia ja tyydyttynyttä rasvaa tarvitaan hormonituotannon polttoaineeks, kyllä, eli niissä ei ole mitään vikaa. Sitten tulee se mutta. Jengin kommenttien perusteella rasvat tulee pelkästään niistä (ja muusta kovan rasvan lähteet, joita tuola mainittiin). Ja se ei tietenkään ole se optimaalisin tilanne. Vai väittääkö joku, että on?

En nyt listaa terveellisiä rasvoja vaan niitä tyydyttymättömiä: suurin osa pähkinöistä, siemenistä ja kasviöljyistä. Pakko lisätä tähän yks öljyn lähde, jonka oon ite vastikään ottanu dieettiini - ja joka saa kaikki superfoodfobiaatikot, Pandakarhu etunenässä, näkemään punasta -, nimittäin hamppuöljy.

Ja Daiinalta olisin vielä halunnu tarkennuksen noihin tummennettuihin kohtiin. Kovaa rasvaa tarvitaan energiaksi? Pehmeää ei? Miks kolestroli ei ole nykyään paha asia?
 
Pakko lisätä tähän yks öljyn lähde, jonka oon ite vastikään ottanu dieettiini - ja joka saa kaikki superfoodfobiaatikot, Pandakarhu etunenässä, näkemään punasta -, nimittäin hamppuöljy.

Jes, alan heti vetämään öljyä jolla kärähdän huumetestissä!

http://jat.oxfordjournals.org/content/21/4/283.abstract?sid=ba3b9f22-92ff-4dad-818a-2312b81852b0
http://jat.oxfordjournals.org/content/21/5/373.abstract?sid=ba3b9f22-92ff-4dad-818a-2312b81852b0
http://jat.oxfordjournals.org/content/21/6/482.abstract?sid=ba3b9f22-92ff-4dad-818a-2312b81852b0
 
En nyt listaa terveellisiä rasvoja vaan niitä tyydyttymättömiä: suurin osa pähkinöistä, siemenistä ja kasviöljyistä. Pakko lisätä tähän yks öljyn lähde, jonka oon ite vastikään ottanu dieettiini - ja joka saa kaikki superfoodfobiaatikot, Pandakarhu etunenässä, näkemään punasta -, nimittäin hamppuöljy.

Muistaakseni hamppuöljyä ei voi käyttää paistaessa? Muuten olisi kyllä varteenotettava vaihtoehto.
 
Superfoodhurun narniapapujen rasvahappokoostumuksesta en oo tietoinen, mutta kuullostaa mielenkiintoselta. Kananmunien ja lihan kolestrolia ja tyydyttynyttä rasvaa tarvitaan hormonituotannon polttoaineeks, kyllä, eli niissä ei ole mitään vikaa. Sitten tulee se mutta. Jengin kommenttien perusteella rasvat tulee pelkästään niistä (ja muusta kovan rasvan lähteet, joita tuola mainittiin). Ja se ei tietenkään ole se optimaalisin tilanne. Vai väittääkö joku, että on?

En nyt listaa terveellisiä rasvoja vaan niitä tyydyttymättömiä: suurin osa pähkinöistä, siemenistä ja kasviöljyistä. Pakko lisätä tähän yks öljyn lähde, jonka oon ite vastikään ottanu dieettiini - ja joka saa kaikki superfoodfobiaatikot, Pandakarhu etunenässä, näkemään punasta -, nimittäin hamppuöljy.

Ja Daiinalta olisin vielä halunnu tarkennuksen noihin tummennettuihin kohtiin. Kovaa rasvaa tarvitaan energiaksi? Pehmeää ei? Miks kolestroli ei ole nykyään paha asia?

Sulle tulee varmaan yllätyksenä että esimerkiksi naudanjauhelihahan ei sisällä pelkästään tyydyttyneitä rasvoja vaan se sisältää tyydyttyneitä ja tyydyttymättömiä suurinpiirtein puolet. Ja itse asiassa sama pätee myös kananmuniin. Ainoat sanat jotka pätee ihmisiin tuntuu olevan punainen liha ja kolesteroli.

Uskoisin myös että aika moni täällä syö kalaöljyä ja jos ei syö niin se korjaa suurinpiirtein kaiken vaadittavan omega kolmosten ja kutosten osalta.
 

Mun ostoksen kyljessä mainitaan ainakin, että "ei sisällä huumaavia ainesosia". Voihan noissa varmaan poikkeuksiakin olla ja en mee takuuseen, etten mäkin "kärähtäis" vaikka tuoteseloste muuta väittää, mutta eipä tuu mieleen mitään syytä miks mua testattais. Värin perusteella (myrkynvihree) en ois kyllä yhtään yllättyny jos siitä isommalla satsilla pilviin pääsiski :D

Muistaakseni hamppuöljyä ei voi käyttää paistaessa? Muuten olisi kyllä varteenotettava vaihtoehto.

http://www.pakkotoisto.com/ravinto/104937-ruokaoeljyistae-ja-niiden-kaeytoestae-ja-vaikka-mistae/
Toi tuli paistolämpötiloista ekana mieleen. Vaikka T. Kettunen on hamppuöljystä tuola kirjottanu ni paistolämpötilaa ei oo laittanu, mutta eiköhän tuo googlella löydy. Luultavasti oot oikeessa. Ite oonki vaan valmiiseen ruokaa lorautellu.

Sulle tulee varmaan yllätyksenä että esimerkiksi naudanjauhelihahan ei sisällä pelkästään tyydyttyneitä rasvoja vaan se sisältää tyydyttyneitä ja tyydyttymättömiä suurinpiirtein puolet. Ja itse asiassa sama pätee myös kananmuniin. Ainoat sanat jotka pätee ihmisiin tuntuu olevan punainen liha ja kolesteroli.

Uskoisin myös että aika moni täällä syö kalaöljyä ja jos ei syö niin se korjaa suurinpiirtein kaiken vaadittavan omega kolmosten ja kutosten osalta.

Ei itseasiassa tule :) Vaikka näin onki ni liikaa sitä tyydyttynyttä rasvaa tulee jos pelkästään kananmunia ja punasta lihaa PLUS lähes pelkästään kovaa raasvaa sisältäviä tuotteita päivittäin vetää. Mutta ehkä kukaan täysjärkinen ei niin teekään. Muutenki menee jo aihe aika kauas IF:stä, mutta itepähän alotin...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom