- Liittynyt
- 15.1.2004
- Viestejä
- 310
Etsiskelin tietoa insuliiniherkkyydestä ja satuin tämmöiselle saitille
http://www.svision.net/zone/vertailu.htm
Vanhin veriryhmä on O. Siihen kuuluvien henkilöiden insuliiniherkkyys hiilihydraattien vaikutukselle on suuri, joten runsaasti hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio (erityisesti paljon gluteenia sisältävät viljat, esim. vehnä) saattaa aiheuttaa näille ihmisille hormonikatastrofin. (Sears2, s.59)
Veriryhmät AB ja B ovat myöhemmin kehittyneitä veriryhmiä ja sen vuoksi näiden yksilöiden insuliinireaktio hiilihydraattien nauttimisen jälkeen saattaa olla hieman pienempi. Ryhmä A edustanee niitä geneettisesti onnekkaita, jotka voivat nauttia suuriakin hiilihydraattimääriä ilman huomattavaa insuliinin ylituotantoa. (Sears2, s.60)
Mitähän tämä mahtaa käytännössä tarkoittaa ja onko tuossa mukamas jotain perää????
Alun perin halusin tietää sen, että jos on herkkä insuliinille (mikä siis on hyvä asia, eikö?) niin mitä aiheuttaa jos vetäisee hiilihydraattipitoisen aterian. Itselläni nimittäin esiintyy usein etovaa oloa niiden aterioiden jälkeen, joilla olen syönyt leipää tai perunaa.
Ruokavalioni on siisti ja puhdasoppinen, sillä tarkoituksenani on kisadieetin jälkeen kerätä lihaa ilman läskiä (kenelläpä ei?) ts. olen edelleen aika tiukassa kunnossa. PAV:n mukaan hiilarintarpeeni on noin 220g päivässä, vaihtelen kaloreita ja hiilihydraattimääriä välillä 1800kcal-2500kcal ja 170g-300g.
Aikaisemmin jo kyselin selitystä huonolle ololle tällä palstalla. Ja yllätys yllätys, veriryhmäni on O ;)
Laittakaahan tulemaan Mielipiteitä ja/tai Faktaa...
http://www.svision.net/zone/vertailu.htm
Vanhin veriryhmä on O. Siihen kuuluvien henkilöiden insuliiniherkkyys hiilihydraattien vaikutukselle on suuri, joten runsaasti hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio (erityisesti paljon gluteenia sisältävät viljat, esim. vehnä) saattaa aiheuttaa näille ihmisille hormonikatastrofin. (Sears2, s.59)
Veriryhmät AB ja B ovat myöhemmin kehittyneitä veriryhmiä ja sen vuoksi näiden yksilöiden insuliinireaktio hiilihydraattien nauttimisen jälkeen saattaa olla hieman pienempi. Ryhmä A edustanee niitä geneettisesti onnekkaita, jotka voivat nauttia suuriakin hiilihydraattimääriä ilman huomattavaa insuliinin ylituotantoa. (Sears2, s.60)
Mitähän tämä mahtaa käytännössä tarkoittaa ja onko tuossa mukamas jotain perää????
Alun perin halusin tietää sen, että jos on herkkä insuliinille (mikä siis on hyvä asia, eikö?) niin mitä aiheuttaa jos vetäisee hiilihydraattipitoisen aterian. Itselläni nimittäin esiintyy usein etovaa oloa niiden aterioiden jälkeen, joilla olen syönyt leipää tai perunaa.
Ruokavalioni on siisti ja puhdasoppinen, sillä tarkoituksenani on kisadieetin jälkeen kerätä lihaa ilman läskiä (kenelläpä ei?) ts. olen edelleen aika tiukassa kunnossa. PAV:n mukaan hiilarintarpeeni on noin 220g päivässä, vaihtelen kaloreita ja hiilihydraattimääriä välillä 1800kcal-2500kcal ja 170g-300g.
Aikaisemmin jo kyselin selitystä huonolle ololle tällä palstalla. Ja yllätys yllätys, veriryhmäni on O ;)
Laittakaahan tulemaan Mielipiteitä ja/tai Faktaa...
saa tästä arvosanaksi:
Luin jostain tuosta veriryhmähommelista ja järkeenkäypää oli ainoastaan se, että evoluutio voi tosiaan muokata ihmisen(kin) sietämään paremmin runsaasti saatavilla olevia ruoka-aineita, esim. hedelmät ja muut hiilihydraattipitoiset ruuat etelässä ja runsaasti proteiinia (liha, kala) sisältävät ruuat pohjoisessa. Se ei ensijaan käynyt järkeen, kun väitettiin näin tapahtuneen tuhansissa tai edes kymmenissä tuhansissa vuosissa. Ainakaan mun käsityksen mukaan evoluutio ei noin nopeesti toimi. Luulen, että useimmille ihmisille sopii rajoitetusti hiilihydraattia sisältävä ruokavalio. Ja nekin mielellään hedelmistä ja vihanneksista.