Hunaja palautuksessa

Mielenkiintoista, hunaja on kyllä sen verran hyvää että sitä vois kyllä palkkarin jälkeen lusikallisen ottaa, jos siitä nyt ei ole hyötyä ja vaikka olisikin niin saa ainakin makuhermot tyydytettyä! :worship:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
astro sanoi:
Epätieteelliset lähteet mutta faktaa kunnes toisin todistetaan :)
Ajatuksia?

Mitä yritit tällä todistaa? :) Palkkarin ekaan vaiheeseen protskua ja hunajaa (vähän), jotta saadaan insuliinit ylös, proteiinit aminohappokiertoon ja nestetasapaino ylös. 30min sisällä tästä lyödään koneeseen toinen palkkari, jossa niinikään protskua, sekä maltoa energiavarastoja täyttämään + gluta + krea.

Simple, yeah? :D

EDIT:
Ja jottei kukaan nyt jäänyt epäselvyyteen, niin hiilareita koneeseen sen jälkeen vasta kun nestetasapaino on saatu jo ylemmäs. Iso määrä hiilareita luo vatsalaukkuun kalvon, ja imee ohutsuolesta nestettä.
 
Off topiccina (ei viitsinyt uutta topiccia rakentaa), miten toimii 1l maitoa + malto palkkarina? Siis ravintoaineiden puolesta? Pääsi eilen protskujauhe loppuun, joten vetäsin raskaan jalkareenin jälkeen ton litran ja malton siihen, eikä nyt ole yhtään paikat kipeänä :O
 
CMFlesh sanoi:
Off topiccina (ei viitsinyt uutta topiccia rakentaa), miten toimii 1l maitoa + malto palkkarina? Siis ravintoaineiden puolesta? Pääsi eilen protskujauhe loppuun, joten vetäsin raskaan jalkareenin jälkeen ton litran ja malton siihen, eikä nyt ole yhtään paikat kipeänä :O

Vaikka paikat ei olis nyt kipeenä niin tuskin se tuosta palkkarista johtuu. Ihan ok palautusjuomalta kuulostaa. Maito tietty hidastaa imeytymistä, mutta ei sillä varmasti käytännön merkitystä ole.
 
Malton GI näyttäisi olevan korkeampi kuin glukoosin, onko joku eri mieltä? On se muuten perkele kun pitää olla eri referenssejä GI-taulukkoja varten (valkoinen leipä=100 wtf!). Dextroosista ei siis muuta hyötyä kuin tuo Berardin väittämä nesteen nopeutunut imeytyminen?
Jossain päin nettiä (joku panimosivu) luki että dextroosi olisi sama kuin glukoosi mutta molekyylirakenne peilikuvana. Muualla väitettiin samaksi. Stereokemiasta voi lukea täällä:
http://www.scientificpsychic.com/fitness/carbohydrates.html

Tämmönen läppä löytyi:
Dextrose has a GI of <B>approximately 100</B>. This is very high. For those that desire a sports drink with a kick, we provide the option of making the sports drink from pure dextrose. This sugar is rapidly absorbed into the bloodstream and will provide an almost instant source of energy for those feeling a “bonk”. <B>It is digested even faster than glucose</B>

http://www.custom-sports-drinks.com/ingredients/Dextrose.html

Ensinäkin tuossa taulukossa on vertailuarvona varmasti glukoosi=100 joten dextroosilla on GI tasan 100. Ollakseen nopeampaa kuin glukoosi se pitäisi olla selvästi yli 100.

Hunajalla on GI 55 ja sisältää sukroosia ja fruktoosia. Jotta hunaja kuitenkin yllättäisi insuliininerittäjänä, siinä on oltava jotain mystisiä aineita kuten maidossa.

Tahvo Tohveli:

"maltodextrin, which takes a fraction longer to reach the ambush cite"

veikkaan että tuo on väärää tietoa.

Juffe:
"imee ohutsuolesta nestettä."

Voisko sitä vettä laittaa palariin enemmän?
 
Eikös dekstroosi ole D-(+)-glukoosia noin stereokemiallisesti? Ei sillä stereokemialla ole tietääkseni vaikutusta imeytymiseen tai muuten käyttäytymiseen ruoansulatuskanavassa, veressä jne., joten kun glukoosin GI on 100, niin eiköhän sitten dekstroosinkin. Maltodekstriini on maissitärkkelystä => polysakkaridi => hitaampi imeytymään kuin glukoosi ynnä muut monosakkaridit sillä pitää ensin pilkkoa palasiksi (kahdeksi glukoosiksi => suurempi osmolaliteetti, eikö siitä jostain puhuttukin?).

Oli muuten hyvä linkki, Astro. Kattelin tässä äsken ja perusteellisesti ja selkeästi näyttää asiat käsittelevän.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom