Malton GI näyttäisi olevan korkeampi kuin glukoosin, onko joku eri mieltä? On se muuten perkele kun pitää olla eri referenssejä GI-taulukkoja varten (valkoinen leipä=100 wtf!). Dextroosista ei siis muuta hyötyä kuin tuo Berardin väittämä nesteen nopeutunut imeytyminen?
Jossain päin nettiä (joku panimosivu) luki että dextroosi olisi sama kuin glukoosi mutta molekyylirakenne peilikuvana. Muualla väitettiin samaksi. Stereokemiasta voi lukea täällä:
http://www.scientificpsychic.com/fitness/carbohydrates.html
Tämmönen läppä löytyi:
Dextrose has a GI of <B>approximately 100</B>. This is very high. For those that desire a sports drink with a kick, we provide the option of making the sports drink from pure dextrose. This sugar is rapidly absorbed into the bloodstream and will provide an almost instant source of energy for those feeling a “bonk”. <B>It is digested even faster than glucose</B>
http://www.custom-sports-drinks.com/ingredients/Dextrose.html
Ensinäkin tuossa taulukossa on vertailuarvona varmasti glukoosi=100 joten dextroosilla on GI tasan 100. Ollakseen nopeampaa kuin glukoosi se pitäisi olla selvästi yli 100.
Hunajalla on GI 55 ja sisältää sukroosia ja fruktoosia. Jotta hunaja kuitenkin yllättäisi insuliininerittäjänä, siinä on oltava jotain mystisiä aineita kuten maidossa.
Tahvo Tohveli:
"maltodextrin, which takes a fraction longer to reach the ambush cite"
veikkaan että tuo on väärää tietoa.
Juffe:
"imee ohutsuolesta nestettä."
Voisko sitä vettä laittaa palariin enemmän?