• Käy heittämässä ääni Pakkotoistolle vuoden Podcast äänestyksessä.KIITOS!
  • Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Home-epäily

Liittynyt
27.6.2004
Viestejä
1 135
Heh, mietin tässä yks päivä että miten meidän tietämys näistä asioista voi olla näin huono. En oikeastaan puhu rakentamisesta, vaan mikrobeista ja niiden haittavaikutuksista. Tuntuu että ne ovat terveysalalle jotain mystistä; ehkä sitä on, ehkä ei, voiko olla, emme tiedä. Lääkäritkin lähinnä pyörittelevät silmiään ja katsovat kattoon. Eihän mikään niin pieni asia voi olla vaarallista... ja mikrobien havainnointi ja mittaaminenkin on jonkinasteisella keskiajan tasolla. Outoa ihan siitäkin syystä että ihmisillä on irtaimistoissa kiinnin niin paljon omaisuudestaan, ja PK seudulla velkaa se 30v tulevaisuuteen. Luulisi että näistä syistä luotettavat rekisterit, mittausmenetelmät, ja käytännöt, olisivat jo arkipäivää.
 
Liittynyt
16.2.2014
Viestejä
1 793
Niin, ja kumma kun sisäilmaóngelmat työpaikoilla lakkaa, kun ilmoitetaan YT-neuvotteluista..

Muutamissa kohteissa on 300 käyttäjän joukossa samat 5, jotka valittaa talossa kuin talossa, siirtelee mihin vaan. Taisi joku vakavampi lääkärikin tässä jo pohtia, että josko ne ovatkin vain pään sisäisiä juttuja.

Kaipa se tästä selviää 5-10v sisällä.
 
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
14 704
Kaupunki
Pirkanmaa
Samaan kastiin menee sähköallergian kanssa. Nykyään se taidetaan jo tunnistaan ja uskoa että sellaistakin voi olla, eikä se ole pelkästään pään sisällä. Ei kauaa ole, kun sai hullun leiman, jos sanoi että sähkölaitteiden säteily saa voimaan pahoin.

Tosin, ihmisen pää on niin monimutkainen vehje, että siitä ei tiedetä kyllä yhtään mitään vielä. En ihmettele yhtään, jos joku saa itsensä sairaaksi ekassa hometoimistossa ja sen jälkeen mieli vetää korpan hajalle jatkossa, vaikk olisikin puhdasta.
 
Liittynyt
14.11.2006
Viestejä
3 948
Kuinka nopeaa muilla hävinny oireet? Nyt reilun viikon asunu muualla(tosin joka pvä hakenut tavaroita vanhasta) eikä oo alkanu helpottamaan.
Ei kannata pois sulkea mahdollisuutta että oireet voi johtua myös jostain muusta kuin siitä "homeesta". Tai ainakin jonkun muun asian yhteis vaikutuksesta.

Tällä hetkellä eletään sellasta vuodenaikaa että ilma on tosi kuivaa ja pelkästään se aiheuttaa todella monille oireita. Oireiden helpottamiseksi voisi suositella sisäilman kostuttamista siellä missä vietät yösi. Yleensä pelkästään se että nukkuu tilassa jossa sisäilma on kosteampaa riittää helpottamaan oireita.
 
Liittynyt
16.2.2014
Viestejä
1 793
Kuivuuden lisäksi myös korkeat (olikohan se 23..25 nurkilta) lämpötilat nostavat oireiden määrää, etenkin yhdessä kuivuuden (ja huonepölyn) kanssa.
 

Super5

VIP
Liittynyt
12.2.2006
Viestejä
4 894
Kaupunki
Helsinki
Jokaiselle vastaavassa keississä: tilatkaa se kunnan asumisterveystarkastaja. Ei tosiaan maksa mitään, antaa aiheesta tietoa, tulee paikalle, ottaa perus hiilidioksidit samantien, monilla kosteusmittarit mukana. Jos epäilee aihetta tutkia, määrää taloyhtiön siihen ja taistelu omalta osalta lakkaa siinä vaiheessa. Hän on virkamies ja uhkasakon nojalla voi määrätä taloyhtiön tutkimaan asian ja hoitamaan sen kuntoon.
 
Liittynyt
10.1.2007
Viestejä
1 635
käytän tätä häikäilemättömästi.

pk-seudulta edullista sisäilmantutkimus lafkaa? jos näissä asioissa voidaan edullisesta ylipäätään puhua.
 
Ylös