Hevosen liha

tätäku luki niin alkoi tekeen mieli syödä hevosta, ja ku centrumin postin luki niin alkoi tekeen mieli syödä kania, poroa ja hirven lihaa :kuola:

voisi olla hyvää vaihtelua näihin perus sika, kana ja lehmä lihoihin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tampereen lähellä Ylöjärveltä Lihan mestarit liikkeestä saa ainakin hyvää hevosenlihaa. Itse ostanut pariin kertaan sieltä.
 
Hevosen makkaraa tullut syötyä usesti. Pidän hevonsen lihaa varsinaisena herkkuna, jota syödään harvoin leikkeleenä. Pitäisi koittaa ihan piffinä, varmana herkullista!
 
Otetaanpa nyt päivitystä tilanteeseen näin jokusen vuoden perään.

Miten nykyään, löytyykö hevospihviä sen paremmin kaupoista? Ajattelin kävästä tuossa Oulun Makkarakaupassa tsekkaamassa ja kyselemässä asiasta. Kertokaa ihmeessä jos on tietoa, kokemusta tai huhuja hevosenlihan tarjonnasta Suomessa.
 
Eikös se ollut nimenomaan hevosen lihaa mitä Serge Nubret pisti päivittäisellä ateriallaan menemään kaksi kiloa kerralla+lisukkeet? Tulipahan vaan mieleen.
 
Otetaanpa nyt päivitystä tilanteeseen näin jokusen vuoden perään.

Miten nykyään, löytyykö hevospihviä sen paremmin kaupoista? Ajattelin kävästä tuossa Oulun Makkarakaupassa tsekkaamassa ja kyselemässä asiasta. Kertokaa ihmeessä jos on tietoa, kokemusta tai huhuja hevosenlihan tarjonnasta Suomessa.

En tiiä pihvistä enkä Makkarakaupasta mutta Oulun kauppahallista saa ainakin hevosen lihaa, oon ostanu monena syksynä hirvimetille evääksi semmosta kypsää hevosenlihaa jota sitten paistelen nuotiolla makkaran sijaan, on muuten rasvasta ja helvetin hyvää :kuola:
 
todella harvassa metukassa on enään hevosta!! koska jonkun mielestä ei ole suotavaa syödä hevosta :S ku se on niin ihana eläin :O

Tottakai mielummin sen hevosen tekis makkaraksi kuin hautaisi sen maahan....
 
Miten mahtaa olla Helsingin-seudun hevosenlihan tarjonnan laita nykyään? Kauppahalleista luulisi saavan, mutta mihin hintaan? Ainakin Turussa ja Tampereella hevosenlihaa saa kauppahalleista, ja kuvittelisi Helsingissä olevan kysyntää enemmän. Chef Votkinsilta saa ainakin kylmäsavustettua filettä, mutta hinta oli kysyttäessä jotain 39,90/kg.. Mielestäni aika suolainen hinta kun vertaa joihinkin maakuntien kauppiaisiin, mutta täällä nyt lähes kaikesta saa maksaa enemmän..
 
Suattaapi olla, että overeemin Aamupuurossa on jotakin muuta kuin pelkkää hevosen lihaa

Tiedossa on, mutta tämä ei liity roinaan mitenkään.:puntti: Niin ja Lidlin tuotteissa hevosenlihapitoisuudet ovat liian pienet, niin ei tarvi siitäkin kuittailla..:)
 
Paras tapa saada hevosenlihaa on tuntea joku heppatyttö/isäntä. Ne kuitenkin aika-ajoin teurastaa polleja. Säilykkeenä säilyy pitkään, eikä tarvi paljoakaan suolaa lisäillä. On se hyvää :kuola:

Suosittelen välttämään metukkaa jossa on hevosenlihaa.. Syitä en kerro :D
 
Joo pitää tästä sitten lähteä talleille iskemään heppatyttöjä!!

Suosittelen välttämään metukkaa jossa on hevosenlihaa.. Syitä en kerro :D
Vaikea vältellä kun parhaissa meetwursteissa on yleensä heppaa mukana. Kerro nyt syy kuitenkin!!? Silppuaako ne hevosenkyrvät sinne wurstiin vai?:urjo:
 
Hevosen palviliha on muuten aivan tajuttoman hyvää. Menee ihan pelkiltään kylmänä tai vaikka leivän päällä. Saatavuuden kanssa on ajoittain ongelmia, mutta yleisesti hyviltä lihatiskeiltä tai tilojen suoramyynti pisteistä saa ainakin tilaamalla etukäteen. :rock:
 
Tampereella ainakin herwoodin k-kaupassa ja ääsmarketissa myydään partasen lihan hevosen paistijauhelihaa. Iha normi speksit eli 10% rasvaa ja 15% sidekudosproteiinia ja hintaa ollu 2,5€/400g.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom