Hera proteiini - WHEY

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja viikinki_84
  • Aloitettu Aloitettu
  • Tags Tags
    hera
Meta title: 🔥 HERA PROTEIINI – WHEY VOIMAA JA PALAUTUMISTA 🔥

Meta description: Nopeasti imeytyvä proteiinilähde, joka tukee lihaskasvua, palautumista ja laadukasta päivittäistä proteiininsaantia.


iivili sanoi:
Jep, jos pitäisi valita Evon Whey2:n ja FASTin Whey3:n välillä, niin ensinmainittua ostaisin.
Joo Evon whey2 on laadukkaampaa ja hintaerokaan ei taida olla kovin suuri.
 
Urheilupiireissä on ollut paljon puhetta erilaisista heraproteiineista. Heraahan valmistetaan sekä konsentraattina että isolaattina. Suurimpana erona em. lopputuotteiden välillä on rasva- ja laktoosipitoisuus. Konsentraatissa rasvaa ja laktoosia on yleensä jäljellä, isolaatista ne on lähes poistettu.

Laadukas ja uudella teknologialla valmistettu herakonsentraatti on mainettaan huomattavasti parempi proteiini, koska sen sisältämissä lipideissä eli rasvoissa saattaa olla paljon kasvutekijöitä jäljellä. Kasvutekijöiden määrä vaihtelee eri konsentraattienkin välillä. Heraisolaateista lipidit on poistettu, samalla menevät kasvutekijätkin. Isolaattien etuna on mm. korkeampi proteiinipitoisuus.

Konsentraattien "haittana" on korkeahko laktoosimäärä. Tämä on kuitenkin ongelma vain noin 10-15%:lle suomalaisista. Havaintojemme mukaan monet perusmaidon laktoosista oireita saavat ovat kuitenkin pystyneet käyttämään laktoosia sisältäviä heraproteiineja ilman oireita. Syytä tähän emme lähde arvaamaan.

Tutkimustietoa rasvoista:
Rasvan määrä korreloi tutkimusten mukaan luonnollisen vapaan testosteronin määrän kanssa. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että jos miesurheilijan ruokavalion rasvamäärä putoaa alle 25%:n kokonaisenergiasta kovan voimaharjoittelun yhteydessä, vähenee myös luonnollinen testotuotanto. Vähärasvainen ruokavalio voi siis olla suorituskykyä heikentävä voimalajeissa.

Osa rasvasta pitäisi olla tyydyttynyttä eläinrasvaa, koska erään toisen tutkimuksen mukaan kasvissyöjillä testotasot olivat alemmalla tasolla kuin sekasyöjillä. Vanha kunnon voi sopii siis kovaa treenaavan ruokavalioon kohtuullisesti käytettynä. Oliiviöljyn (monotyydyttymättömien rasvahappojen) vaikutusta voimaurheilijan sisäeritykseen ei liene vielä tutkittu. Olisi kiinnostavaa tietää sen vaikutus "anaboliseen potentiaaliin" eli lihaskasvuun.

Myös laadukas herakonsentraatti saattaa vaikuttaa lipidien kasvutekijöiden ja luonnollisen "rasva-testo-reaktion" kautta voimaurheilijan palautumiseen ja lihaskasvuun. Pakkiksen gurut varmaan tietävät asiasta lisää...

Fast tiedotus
 
Moikka,

Vajaa kymmenen vuotta salitreeniä ilman lisäravinteita. parisen viikkoa sitten päätin ryhtyä naukkailemaan lisäproteiinia koska tuntuu siltä, ettei kotiruoka valkuaista tarpeeksi sisällä. Hörppään nykyisin protskudrinkin aamulla tyhjään mahaan ja toisen illalla treenin jälkeen. Nyt noin viikon ajan on vatsa ollut inhottavan kipeä ja olo hieman oksettava koko ajan. Johtuneeko herasta ja jo, niin tottuuko elimistö jossain vaiheessa vai voiko asialle muuten tehdä jotain?
 
Mites laktoosi? Sisältääkö se herasi sitä paljonkin ja miten vatsasi siihen muuten suhtautuu? Se nyt ekana tuli mieleen.
 
Koita pitää taukoa herasta...ja jahka olo paranee, niin koita varovasti aloittaa uudelleen...vaivan ja heran välillä ei välttämättä tarvitse olla mitään syy-yhteyttä...ja näinhän se selviää.

Jos olet tullut laktoosille herkäksi, niin heraa löytyy myös laktoosittomana...esim. tämä taikkapa tämä
Hintaahan noilla on kyllä reilummin kuin pelkillä perusheroilla, mutta onpahan sitten myös laadukkaampiakin.
 
Laktoosiongelmaa minulla ei pitäisi olla. Juon muutenkin aika paljon maitop/piimää, eikä kumpikaan aiheuta mitään kipuja. Täytynee kai jättää herat pariksi viikoksi ja katsoa miten tilanne kehittyy. Sillähän se sitten selviää.
 
Tilaan lisäravinteeni useimmiten isoissa erissä (koska tulee halvemmaksi), ja joskus etenkin heran kohdalla voi käydä niin että päiväys ehtii mennä vanhaksi. Mieleen välähti idea, josko herapusseja (ja miksei muitakin jauhoja) voisi pakastaa? Muuttaako pakastaminen jotenkin tuotteen bio- tms. arvoja, tai sen koostumusta kokkareiseksi tjsp.? Onko kokemuksia? Onko hommelissa mielestänne mitään ideaa?
 
Jokapaikastahan sitä saa isomman erän tilattua. Keisari laittaa vaikka meille tuhannella eurolla heraa ostoihin, niin katsotaan alennusta. Hintahan putoaa kun tarpeeksi ostaa. Esim Fast80 hera on isossa pussissa 10% halvempaa kilolta kuin 900g pussissa. Tommoisessa isossa vaikka 100 kilon satsissa joku säilyvyysongelma tulee jo eteen.
 
En kyllä lähtisi pakastamaan vaikka en kyllä tiedä vaikuttaako se millään tavalla itse jauhoon mutta kuitenkin(pakkaseen ei mahdu). Eihän ne jauhot kovin nopeasti mene pilalle vaikka ne olisivatkin ylittäneet parastaennen päivän, oma krea on 03 menny vanhaksi ja ihan hyvää se on vieläkin ja toimii ihan normaalisti.
 
keisari88 sanoi:
tiedätkö mistä sais noit lisäravinteita tilattua isommissa erissä?

Tiedän! Mutta koska Mike suuttuu niin en kerro! :D
Kerrotaan nyt kuitenkin että Boost4you -tavaramerkki on erittäin edullinen...heraproteiinin kilohinnaksi tulee 9,4e parhaimmillaan, kun ostaa isomman erän! Eli 8,5e 900g pussi!

Itse seurailen kuitenkin eri liikkeiden (mukaan lukien pakkiskauppa) tarjouksia ja kun löydän hyvän tarjouksen, ostan 50 kiloa kerralla :thumbs:
hommelissa säästää nopeasti satoja euroja. Aina ei tietenkään ole varaa ostaa kuin se yksi pussi jne.
Mutta tuo säilöntä hommeli kiinnostaa edelleen, eikö kukaan muka laita pusseja pakkaseen? Pitänee toimia pioneerina...
 
Dragon sanoi:
Kuiva proteiinijauho ei mene pakastuksessa miksikään.

Pakkaat ne tiiviisiin muovipusseihin ja pakastuksesta pois ottaessasi annat proteiinipussukan lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen avaamista.

Luulisi että kuitenkin paakkuuntuu. Vai onko joku kokeillut ja huomannut ettei paakkuuntuisi. Muuten en kyllä keksi että se mitenkään huonoksi menisi. Jos ei sitten se kova pakkanen tee sille proteiinille jotain "pahaa".
 
Timba79 sanoi:
Luulisi että kuitenkin paakkuuntuu.

Meillä on standardisuoran tekemiseen käytetty albumiini-proteiinia, joka on pakkasessa ollut jo vuosia. Ei ainakaan se ole paakkuuntunut. Tosin tämä on analyysipuhdasta tuotetta.

Timba79 sanoi:
Muuten en kyllä keksi että se mitenkään huonoksi menisi. Jos ei sitten se kova pakkanen tee sille proteiinille jotain "pahaa".

Pakkanen ei tee mitään proteiineille. Ainoastaan sekaan jäänyt vesi voi paakkuunnuttaa sitä ja ehkä rikkoa proteiinirakenteita mutta ns. pahaksi se ei mene, koska pakkasessa mikrobien toiminta on estynyt.
 
Se on lyofilisoitua se albumiini eli siinä ei ole yhtään vettä ja se säilyy kyllä vaikka kuinka kauan. Paperipussissa olevassa protskujauheessa voisi periaatteessa olla hippunen kosteutta mukana ja se saattaisi teoriassa aiheuttaa pientä paakkuuntumista sulattaessa, vaan epäilenpä sitäkin. Täältäkin siis ääni pakastamisen puolesta.
 
Back
Ylös Bottom