Halvin proteiinin lähde

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja jal8eni
  • Aloitettu Aloitettu
Olisi ihan jees, jos ilmoiteltaisiin kilohintoja, yksittäisen kappaleen hinnasta ei paljon päätelmiä tehdä.

Pähkinöistä sen verran, että jossain maapähkinöissä on melkein pelkkää linolihappoa, eli omega6:sta, ei sinänsä paras vaihtoehto, vaikka ovat halvimpia. Parempi vaihtoehto on esim mantelit omega profiililtaan, jonka jälkeen taas hinta pomppaa. Tai en toki tiedä, jos jotain muita pähkinöitä saisi muutamalla eurolla per kilo.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Edullisin on mielestäni edelleen milbona 500g 1€. 60g prodea, eli tästä syö sen 2 kertaa, 0,5€/annos. Halvempana tulee mieleen linssit soijarouheet pavut tms, mut siitä osastosta pysyn kaukana. Liha on kuitenkin välttämätön prodelähde ainakin omasta mielestä, ja erilaisia possupaisteja -30% ostamalla prismasta pääsee ihan ok prode-hinta suhteeseen.
 
Tyhmänä pitää kysyä, että kannattaako kanamunat syödä raakana vai voiko ne syödä esim. keitettyinä? Keitettäessähän proteiniit denaturoituvat, mutta oman järkeilyn mukaan onhan niissä vielä ne aminohapot solujen proteiinisynteesin käytettäviksi.
 
Tyhmänä pitää kysyä, että kannattaako kanamunat syödä raakana vai voiko ne syödä esim. keitettyinä? Keitettäessähän proteiniit denaturoituvat, mutta oman järkeilyn mukaan onhan niissä vielä ne aminohapot solujen proteiinisynteesin käytettäviksi.

Kuulemma jos syöt raakana, ei kaikki proteiini imeydy.
 
Tyhmänä pitää kysyä, että kannattaako kanamunat syödä raakana vai voiko ne syödä esim. keitettyinä? Keitettäessähän proteiniit denaturoituvat, mutta oman järkeilyn mukaan onhan niissä vielä ne aminohapot solujen proteiinisynteesin käytettäviksi.

Lihankin proteiinit denaturoituvat paistettaessa ;) eli kyllä ne käyttöön menevät, aminohapot kuitenkin pilkotaan vielä syömisen jälkeen.
 
Semmoinen tuote kuin "Leppäsavustettu Pikkukalkkuna" Maun ja muodon perusteella (vähänniinku järjettömän kokonen makkara) on samaa kamaa kuin mistä noita leivänpäällisiksi tarkoitettuja leikkeleitä tehdään. Lihasisältö ei ihan 100% mutta lähellä kuitenkin ja proteiinia parikymmentä grammaa/100g tuotetta. Hinta vähän päälle 8€/kilo, eli proteiinigramman hinnaksi tulee n. 0,04euroa.

Laskutoimitukset on hyvin karkeita koska just söin viimeset pois jääkaapista eikä pakkausta siis enää ole että voisin luvut tarkistaa.

Kananmuna olisi näköjään myös ilmastoystävällinen:
http://yle.fi/uutiset/tutkimus_kananmuna_on_ymparistoystavallisin_proteiinin_lahde/676046

Herneet ja pavut lienevät edullisia, tosin niissä tulee aika paljon hiilaria mukana niinkuin kasvikunnan tuotteissa ylipäätään. Soijarouhe on kätsy tuote pitää aina kaapissa, sitä sitten sekoittelee vaikka aamupuuroonsa jos sellaista syö.
 
Soijarouheesta sen verran, että villinä kiertävät huhut kertovat sen olleen vielä 70-luvulla hädin tuskin rehuksi kelpaavan potaskan maineessa. Nykyisten kasvissyöntikotkotusten saattelemana se on sitten todettu ihmisille kelpaavaksi koska hei, proteiinia kasvituotteessa! Lisäksi on kuultu, että samaisen rouheen sisältävät isoflavonit kiihottaa estrogeenin erittymistä ja edistää siten esim. ketunnokkien kasvua.

Jos ihan suutuntumalla menee, niin ei se kyllä oikein ruoalta maista.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom