Graavilohi hyvää vai ei?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu

Onko graavilohi hyvää?

  • On sikahyvää

    Votes: 1 100,0%
  • Ihan hirveetä shittiä

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    1
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Vitun hyvää shittiä!
 
Saatana, pro-kalamiehenä tiedän, että se on hirveintä mitä voi tehdä hyvälle kalalle.
 
Parasta, tota tuli aina Ruotsin laivalla vedettyä kilo huppuun!

PS. Jengi on samaa mieltä kuin Mike, koska ne haluu mielistellä sitä! :UFS: ;-))
 
lohi toimii kaikissa olomuodoissaan :jahas:

Siis oikeesti kalasafkat onloistavia ja graavatut kalat rulettaa, vaikka savukalat edelle meneekin...
 
On ihan sairaan hyvää:kuola: Muutenkin mä valmistan aina mökeillä kaikki kalasafkat, savustettu hauki/lohi aah:kuola:
 
en tykkää
 
Tietoisku:

Graavilohi on kuumentamatta kypsytettyä lohta. Lohifileiden väliin laitetaan karkeaa suolaa kymmenesosa kalan painosta, hiukan sokeria, valkopippuria ja tilliä ja haluttaessa myös muita mausteita kuten konjakkia, fileet kääritään pareittain nahkapuoli ulospäin ja säilytetään kylmässä 3-4 päivää. Suola pehmittää kalan lihan valkuaisaineita ja estää kalan pilaantumisen. Graavaus on keksitty suurten kalasaaliiden säilyttämiseksi ilman kylmätiloja, mutta nykyisin graavilohta valmistetaan ja syödään sen maun takia.

Graavilohta tehdään myös Ruotsissa. Japanilaisilla on vastaavanlaisia kalankäsittelytapoja, mutta erilaiset mausteet.
 
Tietoisku:

Graavilohi on kuumentamatta kypsytettyä lohta. Lohifileiden väliin laitetaan karkeaa suolaa kymmenesosa kalan painosta, hiukan sokeria, valkopippuria ja tilliä ja haluttaessa myös muita mausteita kuten konjakkia, fileet kääritään pareittain nahkapuoli ulospäin ja säilytetään kylmässä 3-4 päivää. Suola pehmittää kalan lihan valkuaisaineita ja estää kalan pilaantumisen. Graavaus on keksitty suurten kalasaaliiden säilyttämiseksi ilman kylmätiloja, mutta nykyisin graavilohta valmistetaan ja syödään sen maun takia.

Graavilohta tehdään myös Ruotsissa. Japanilaisilla on vastaavanlaisia kalankäsittelytapoja, mutta erilaiset mausteet.

Ja tässä vielä kuvaa:

Tässä on lohi :haart:
lohi.jpg


Tässä on graavilohi :haart:
graavilohimini.jpg
 
Mä oon yleensä tehny ton noin vuorokausi ennen suunniteltua syömäajankohtaa. Pappa-vainaalta saadut ohjeet EIVÄT voi olla väärässä.
 
Perkele, toinen pro taas tykkää. Kyllä!
Tuoretta ruisleipää, voita ja graavilohta...

Juuri näin. Leivän tilalla voi olla myös perunaa. Nämä ovat ihan maku- ja tottumuskysymyksiä. 10-vuotias poikani vetää graavia lohta lähes silmät kiiluen. Samoin erilaisia simpukoita, katkarapuja, hummeria etc.

On monia ruokia, joista en taas pidä lainkaan. Siksi ymmärrän ja hyväksyn täysin myös Miken kannan tässä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom