Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Saatana, pro-kalamiehenä tiedän, että se on hirveintä mitä voi tehdä hyvälle kalalle.
PS. Jengi on samaa mieltä kuin Mike, koska ne haluu mielistellä sitä! :UFS: ;-))
Tietoisku:
Graavilohi on kuumentamatta kypsytettyä lohta. Lohifileiden väliin laitetaan karkeaa suolaa kymmenesosa kalan painosta, hiukan sokeria, valkopippuria ja tilliä ja haluttaessa myös muita mausteita kuten konjakkia, fileet kääritään pareittain nahkapuoli ulospäin ja säilytetään kylmässä 3-4 päivää. Suola pehmittää kalan lihan valkuaisaineita ja estää kalan pilaantumisen. Graavaus on keksitty suurten kalasaaliiden säilyttämiseksi ilman kylmätiloja, mutta nykyisin graavilohta valmistetaan ja syödään sen maun takia.
Graavilohta tehdään myös Ruotsissa. Japanilaisilla on vastaavanlaisia kalankäsittelytapoja, mutta erilaiset mausteet.
Perkele, toinen pro taas tykkää. Kyllä!
Tuoretta ruisleipää, voita ja graavilohta...