Fitness tracker softat - mikä oiva valinta salitreeneihin?

Beastin treenisofta itsessään on todella alkeellinen verrattuna noihin em. parempiin. Hetken sitä hiplattuani tulin siihen tulokseen, että joko siirtyy tekemään yksijakoista ja silloin siihen softaan saa sen reenin valmiiks kirjoiteltua tai sitten käyttää sitä WoD tyylisesti 1-2 liikkeeseen per reeni. Mikä sekin sopii nykyiseen 531-ohjelmaan ihan hyvin, träkkäis tolla pääliikkeen ja noi avustavat sitten menis niinkuin aina ennenkin. Tarvii tutkia lisempää ku hardis saapuu.
 
Supermass Nutrition: Super Meal 1 KG -30%
Eli tuotekehitykselle olisi sijaa? Hmm, pitteepä tuumia...

Mitä on vilkuillut niin noi härpäkkeiden softat vaikuttaa järjestään semmosilta että ne on lähinnä tehty just juoksua ja muuta höntsää silmällä pitäen ja sitten mukaan on ympätty joku lukkoonlyöty kehonpaino-ohjelma.

Tietty kokeneet punttijyrät tuskin on kovin otollinen kohderyhmä, mutta silti.
 
Eli tuotekehitykselle olisi sijaa? Hmm, pitteepä tuumia...

Mitä on vilkuillut niin noi härpäkkeiden softat vaikuttaa järjestään semmosilta että ne on lähinnä tehty just juoksua ja muuta höntsää silmällä pitäen ja sitten mukaan on ympätty joku lukkoonlyöty kehonpaino-ohjelma.

Tietty kokeneet punttijyrät tuskin on kovin otollinen kohderyhmä, mutta silti.

~vuosi sitten juttelin parin tyypin kanssa joilla on firma los angelesissa. He tekevät algoritmia, joka tunnistaa punttisaliliikkeet. Silloin heidän softansa oli sellainen, että jos oli random liike niin se ohjelma pystyi tunnistamaan mikä liike on kyseessä. Jos käyttäjä syötti softassa suoritettavan liikkeen etukäteen algoritmi pystyi laskemaan toistot. Jollain hauiskäännöillä se tyyppi silloin demosi algoritmia ja ihan hyvin tuntui toimivan.

En millään pysty muistamaan mikä sen puljun nimi on, joka tuota algoritmia kehitteli. Jos en väärin muista niin taisivat sitä algoritmiansa ajaa pebble kellossa ja applari oli luurissa.
 
Ne tutorial-videot niiden webbisivuilla antaa hyvän kuvan ohjelmasta ja sen toimivuudesta sinänsä. Mutta vaikuttaa että siinä ei ole PT:tä ollut lähelläkään tuotekehitystiimiä. Rajuin esimerkki olisi vaikka se että valmisliikkeissä ainoa olkapäillä nostoliike oli jammer press, normi pystäri/soutu/jne puuttui vallan, viparit toki oli. Omia liikkeitä voi kirjoitella kyllä, eli sillai pankki on täydennettävissä. Se valmisliikevalikoima on hyvin suppea.

Mutta kyllä tuossa ois paljon tekemistä tuossa webbisaitti/applikaatio puolella, oman ohjelman saa kyllä kliksuteltua tonne. Kankeasti ja vaivalloisesti tosin. Se ei halua klassisesti sarjojen määriä vaan arvion tavoite toistomäärästä, samoin päivämäärä ja kilot pitää syöttää etukäteen. Käytännössä siis jos haluaa omaa ohjelmaa tehdä niin ennen reeniä tekee sen päivän ohjelman tuonne webissä ja sit synkkaa puhelimeen. Onneksi copy/paste löytyy, eli jos on samanlaisen päivän jo tehnyt niin siitä voi kopioida ja sit muutella vaan kilot/toistot/jne. Mutta mutta, webbisaitti on kovin kankea ja hidas moiseen, verrattuna siis miten muissa treeni-softissa onnistuu noiden teko.

Nooh, DHL:ää odotellessa.
 
Hauiskääntö on suht helppo varmaan tunnistaa. Tein testin raspberry pi:llä ja kiihtyvyys/asentoanturilla ja kun katoin graafina toteutuneita lukuja, niin ihan siisti aaltokuvio siitä syntyy. Moni muu liike missä esim. käsi pysyy paikallaan ja liikkuu vaan ylös alas samaa rataa on paljon vaikeemman olonen juttu.
 
3 kpl Basic Nutrition Whey (3 kg) -25%
Beastin kanssa jonkun verran nyt reenaillut. Hassuja käppyröitä antaa, tulkitsee välillä turhan herkästi toistoksi pienenkin heilahduksen. Omituisinta siinä on sen laskelmat voimankäytöstä; ilmeisesti se kiihtyvyyksien ja massan mukaan niitä ottaa. Kun itse ei ole mikään kone, niin välillä tuntuu hullulta kun "paremmin" onnistunut toisto onkin tehottomampi/huonompi sen mielestä kun omasta mielestä heikompi toisto.

Huvittavia käyriä sai kun laittoi mavettelun ajaksi sen tangon päähän. Kyykyssä samaa, muttei niin rajuja lukuja. Mukavempi sitä olisi käyttää tangossa kiinni, niin ei tarvitsisi muistaa pitää kättä paikoillaan kun sarja loppuu, tankohan pysyy kyllä. Nyt kun sitä on ranteessa käyttänyt niin painojen laittaminen takaisin telineeseen melkein liikkeessä kuin liikkeessä lasketaan toistoksi. Eli joutuu klikkaileen ja poisteleen.

Ei tuosta reenipäivyriksi ole, liian epätarkka jopa perusliikkeissä. Sellaiselle henkilölle joka käyttää vain ja ainoastaan koneita (painopakkoja), tuo toimiikin paljon tarkemmin, kuhan ei päästä vapaalla alas pompahtamaan. Rannelenkki joka siinä tulee mukana ei ole kyllä mitenkään hyvä, tälläiselle pieniä versoja käyttävällekin jo liian pieni.
 
Itselläni on android luurissa käytössä:

Sali treeneissä Progression (tähän törmäsin kuukausi sitten)
https://play.google.com/store/apps/details?id=workout.progression.lite&hl=en
jotenkin tykästyin tähän kun siinä saa tehtyä supersarjat ja muutenkin helppo muokata oman treeni ohjelman mukaiseksi myös kesken treenin..

Aerobisessa harjoittelussa Endomondo
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.endomondo.android&hl=en

Ja koska nuo kummatkin saa syncronoitua Google Fitin kanssa jossa on sitten yhteenvedot kummastakin..
 
Onko täällä StrongLifts käyttäjiä? Eli ohjelma Starting Strength -tyyppieen salitseeniin, eli 5x5 periaatteella. Tässä on se hieno ominaisuus että se kertoo mitä treeni sisältää, millä painoilla alkulämmitellään, millä painoilla tehdään treeni, paljonko lisätään painoja seuraavaan treeniin, ja jos ei onnistunutkaan saamaan 5 toistoa, miten sen kanssa edetään. Itselläni nyt 2vk ollut kokeilussa, ja on tää aika näppärä kiireiselle konsultille :) Siitä näkee vielä graafit etenemisestä.
 
Back
Ylös Bottom