Erot jenkkien ja suomalaisten ravinto-ohjelmien välillä

Liittynyt
31.8.2017
Viestejä
123
Oon tässä miettinyt, että mistä johtuu, että Suomessa ja Amerikan maalla on nii erilaiset ravintosuositukset kehonrakennukseen? Täällä tyypillisesti suositaan, että protskut on n. 2g/kg ja rasvat alhaalla ja hiilarit mahdollisimman korkealla. Jenkeissä taas suositaan, että protskut ovat ylhäällä, monesti suositaan yli 3g/kg ja rasvoja kans reilusti ja hiilareita kohtuullisesti. Mistä näin suuri ero johtuu? Mihin suositukset perustuvat?
 
Tosta liiasta proteiinista ei ole oikein hyötyä. Rasva ja hiilari ovat parempia energian lähteitä. Proteiini lähinnä rakennusaineeksi.
 
Tosta liiasta proteiinista ei ole oikein hyötyä. Rasva ja hiilari ovat parempia energian lähteitä. Proteiini lähinnä rakennusaineeksi.
"Liiasta proteiinista" ei ole myöskään terveellä ihmisellä mitään haittaa. Tätä on tutkittu syöttämällä koehenkilöille jopa +4g/painokilo proteiinimääriä muistaakseni vuoden verran. Pari hyötyä olisi proteiinin muita makroravinteita suurempi termogeeninen vaikutus ja se että proteiini pitää nälkää esim. dieetillä tosi hyvin. Eric Helmsin proteiinisaantisuositukset ovat 2-2,5kg / painokilo plussakaloreilla ja 2,5-3g / painokilo dieetillä (~10% jos mitataan tarve rasvattomasta massasta), silti totesi mielestäni hyvin että loppupeleissä aika pitkälti preferenssikysymys, jos tykkäät syödä enemmän proteiinia niin siitä vaan.

Ja mä siis syön itse ~2,4-2,6g protskua / rasvaton painokilo, eli en kuulu itse mihinkään överiproteeinikerhoon, silti näen tossa korkeassakin proteiinisaannissa omat puolensa.
 
Lähinnä meinasin, että miksiköhän sielläpäin tunnutaan suosivan korkeampia protsku- ja rasvamääriä. En itsekään usko, että protskusta on hyötyä kun mennään yli 3g/kg. Rasvaa kans uskon, että riittää kun saa riittävät rasvahapot, lopuista ei kehonrakennusmielessä sinänsä hyötyä. Esim nimet Pakulski, Centopani, Meadows ja monet, monet muut näin suosivat.
 
Meadows on ainakin viime vuodet vetänyt tosi pienillä protskuilla. ~200g ollut sekä offilla että dieetillä. Eli n. 2g/ rasvaton painokilo.

Aa, ok. Jossain vaan törmännyt dieettipohjiin, jossa esim 3400 kaloreissa protskut yli 300g, rasvaa reilu 100g ja hiilaria suht hintsusti.
 
"Liiasta proteiinista" ei ole myöskään terveellä ihmisellä mitään haittaa. Tätä on tutkittu syöttämällä koehenkilöille jopa +4g/painokilo proteiinimääriä muistaakseni vuoden verran. Pari hyötyä olisi proteiinin muita makroravinteita suurempi termogeeninen vaikutus ja se että proteiini pitää nälkää esim. dieetillä tosi hyvin. Eric Helmsin proteiinisaantisuositukset ovat 2-2,5kg / painokilo plussakaloreilla ja 2,5-3g / painokilo dieetillä (~10% jos mitataan tarve rasvattomasta massasta), silti totesi mielestäni hyvin että loppupeleissä aika pitkälti preferenssikysymys, jos tykkäät syödä enemmän proteiinia niin siitä vaan.

Ja mä siis syön itse ~2,4-2,6g protskua / rasvaton painokilo, eli en kuulu itse mihinkään överiproteeinikerhoon, silti näen tossa korkeassakin proteiinisaannissa omat puolensa.
Muisteleppa vähän enemmän tuota tutkimusta ja laita linkki tänne. Haluaisin sen nähdä. Paskapuhetta sanon minä. Kyllähän liiallisesta proteiinista on haittaa sekä maksalle, mutta etenkin munuaisille, kun se joutuu suodattamaan kaiken ylimääräisen typen kehosta pois. Pidempään jatkuneena liiallinen proteiinin käyttö taas heikentää munuaisten kykyä suodattaa typpeä, jolloin syntyy munuaisvaurio.
 
Muisteleppa vähän enemmän tuota tutkimusta ja laita linkki tänne. Haluaisin sen nähdä. Paskapuhetta sanon minä. Kyllähän liiallisesta proteiinista on haittaa sekä maksalle, mutta etenkin munuaisille, kun se joutuu suodattamaan kaiken ylimääräisen typen kehosta pois. Pidempään jatkuneena liiallinen proteiinin käyttö taas heikentää munuaisten kykyä suodattaa typpeä, jolloin syntyy munuaisvaurio.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27807480
Our investigation discovered that, in resistance-trained men that consumed a high protein diet (~2.51-3.32 g/kg/d) for one year, there were no harmful effects on measures of blood lipids as well as liver and kidney function. In addition, despite the total increase in energy intake during the high protein phase, subjects did not experience an increase in fat mass.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26778925
:
In resistance-trained young men who do not significantly alter their training regimen, consuming a high protein diet (2.6 to 3.3 g/kg/day) over a 4-month period has no effect on blood lipids or markers of renal and hepatic function.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26500462
Consuming a high protein diet (3.4 g/kg/d) in conjunction with a heavy resistance-training program may confer benefits with regards to body composition. Furthermore, there is no evidence that consuming a high protein diet has any deleterious effects.

Riittääkö? :)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24834017

Tossa vielä neljäs tutkimus jossa syötiin 4,4g/painokilo protskua. Tossa tosin tarkkailtiin vaan kehonkoostumusta.
 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27807480

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26778925

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26500462


Riittääkö? :)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24834017

Tossa vielä neljäs tutkimus jossa syötiin 4,4g/painokilo protskua. Tossa tosin tarkkailtiin vaan kehonkoostumusta.
Riittää, kiitos. Toisaalta yksi vuosi on helvetin lyhyt aika bodarin mittakaavassa... Eri asia jos vedetään prodea paljon se yli 15 vuotta putkeen. Löytyykö siitä mitään tutkimusta?
 
Riittää, kiitos. Toisaalta yksi vuosi on helvetin lyhyt aika bodarin mittakaavassa... Eri asia jos vedetään prodea paljon se yli 15 vuotta putkeen. Löytyykö siitä mitään tutkimusta?
Mutta siellä on muita juttuja mukana, joten bodarin maksa/munuais ongelmia on mahdoton seuloa proteiinin aiheuttamaksi.
 
Back
Ylös Bottom