Eksoottisemmat ruoka-aineet

Kastemadot, niitä pidetään vehnäjauho"terraariossa" niin kauan että ovat paskoneet mullat pihalle ja syöneet itsensä täyteen jauhoa. Sitten vaan kuumalle pannulle, nopea käristys ja suolaa päälle. Voihan ne leivittääkkin jos jaksaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Aikoinaan koulun kokkaustunneilla neuvottiin että munuaisia pitäs liottaa yks vrk ennen valmistusta ja huuhdella huolellisesti liotusvesi veks.

Ehkä laimenee 10%, eli ei siis mainittavaa vaikutusta. Ei maksa vaivaa. Lähinnä alkoi pelottamaan, että onkohan ne ton jälkeen enää miten tuoreita. Ei kylläkään mennyt pakki sekaisin.
 
Kiinalaisten kanssa kun on syömässä vähän "parempaa illallista", niin pöytään voi tulla melkeinpä mitä tahansa. Kokemuksia on sian päästä, sammakonreisistä, käärmeestä, kananjaloista. Koiraa olen nähnyt grillattuna, mutten ole maistanut. Pahinta on ehkä kuitenkin ajatuksena paikallinen superkuuluisa keitto, jossa on läheisestä (myös kovin kuuluisasta) järvestä jotain ruohoa, jota kasvaa vain tässä nimenomaisessa järvessä. Järven vesi on niin törkyistä ja järkyttävän näköistä, että mitään kovin suuria intohimoja ruohokeitto ei siis ole herättänyt.

Korealaisessa raflassa perussettiin kuuluu naudan kieli ja naudan sisäelimet. Ihan hyvää, kun ei ajattele ollenkaan mitä syö. :D Lihaslicet grillataan itse pöydässä olevalla parilalla, ihan hyvää.
 
Puolassa on flakisoppa (?) eli suolisoppa jonkinasteinen kansallisruoka. Näin kuulemma, ei lähempää havaintoa. Skoteillahan on sitten vastaavasti haggis... öö... nyytti tai joku. On syöty ja, no, tulipa maistettua sitäkin sitten.

Turkkilaisilla on myös melko makunystyröitä kiihottava gourméé eines jonka nimestä ei mitään havaintoa mutta lyhyesti sanottuna läskillä (ihan sitä itteensä l. laardia) täytetty lampaan peräsuoli (ihan sitä itteensä). On ystävällisesti tarjottu ja voin kertoo että jouduin kieltäytyyn. Pannulla paistettaessa lähti jo niin nokkaa hivelevä tuoksu että ei pystynyt. :(


E: haggis http://sco.wikipedia.org/wiki/Haggis

flaki on pikaisella guuglettelulla lehmän mahasta/satakerrasta valmistettu tsoppa.
 
Turkkilaisten peräsuoliherkku on näköjään ilmeisesti kokorec (tohon c:hen tulee väkänen mutten osaa). Erinäisiä hajamainintoja näköjään löytyy netistä halukkaille, valmistuskin näköjään varioi.
 
Haggishan on periaatteessa ryynimakkaraa lampaan pötsiin valmistettuna, ei ollenkaan vastenmielistä ainakaan ajatuksena. Valitettavasti en ole vieläkään päässyt Skotlantiin asti maistamaan vaikka suunnitelmissa on ollut :)
 
Kummallista verrata maksaa ja munuaisia, eiväthän ne maistu ollenkaan samalta. Maksa on aivan perseestä, mutta munuaiset herkullisia.

// ShoGun

Törkeää aliarviointia! Maksahan on suorastaan herkullista! Aika harvoin tulee kyllä laitettua, etenkään muuna kuin jauhemaksapihveinä. Valmistamisessa on pilaamisen vaara niin suuri, että mielummin menen äitin patojen äären.

Pakko matkustaa kaukomaille joskus, himottaa ne kaikki hyönteiset, suolaisesti ja makeasti valmistetut.
 
Kiinalaisten kanssa kun on syömässä vähän "parempaa illallista", niin pöytään voi tulla melkeinpä mitä tahansa.

Itselläkin Aasiaassa vähän vähemmän syödyistä pöytään on tullut koiraa, aasia ja apinaa. Kotimaassa sainkin sitten keitettyä pässin kivestä, joka oli melkosen muhkeen kokoinen pallukka. Itse liha sisällä oli ihan maistuvaa, mutta se kuorikerrosten järsiminen, että siihen pääsi käsiksi, oli tuskainen etappi.
 
Mun mielestä täällä oli joku vastaava ketju, mutta en löytänyt sitä.

Toisessa ketjussa mainostin jo munuaisia. Halpaa kuin makkara ja maistuvat reilusti paremmalta kuin maksa. Jos pitää maksasta, niin ei voi mennä vikaan.

Onko kukaan maistanut sydäntä? Jostain syystä rouva ei anna mun ostaa niitä:hyper: . Miltä maistuu?

sydän on ihan hyvää.. se ei edes maistu "sydämeltä", hinta kyllä on aika kaunis
 
Kuinka te valmistatte sydämmenne? =) Nyt heräsi mielenkiinto...

No en tiiä mutta voishan sellaisen lykätä uuniin kokonaisena sydämen muotoiseen Iloleipuri vuokaan. :D Kivampi sitten tarjota vieraille. Mitä mainioin ruokapöytäkeskustelun herättäjä! "Olikos sulla vielä niitä sydänvaivoja, mitenkäs verenpaine? Kuka haluaa oikeanpuoleisen eteiskammion? Huhhuh, tällä on ainakin ollu suonet tukossa ja ressi päällä! Toivotan kaikille hyvää ruokahalua ...täydestä sydämestäni!"

Onko tässä sisäelinten syönnissä mukana jotain sellaista alkukantaisuuden tavoittelua? Kovat äijät syö koko eläimen sorkkia myöten! :evil: Tietty jos sydän on halbaa niin mikäs sillä on protskuja tankatessa - siis periaatteessa...

Tiesittekö muutes että Lapista löytyy sellainenkin perinneherkku kuin poronaivokakkuset?

---

Syökö kukaan veriruokia ravitsemuksellisessa mielessä? Valmistaako joku omakätisesti? Itse vähän vierastan ajatusta sianveren kanssa läträämisestä. Mutta verihän sisältää (Finelistä luntaten) veden lisäksi lähes yksinomaan proteiinia. Ja rautaahan siinä on hurjasti, tiätty. Google löysi veren hinnaksi jotain 6 eur/litra, joten 12% proteiinikonzentraatiolla tuosta laskimella näppärästi näpytellen 30 g protskuannoksen hinnaksi tulisi 1,5 euroa joka tulee 2,5 dl:sta verta. Alkoholittomia "bloodymaryja" vaan sekoittelemaan!
:kippis1: :urjo:

Joo en oo syöny ku maksaa, kieltä ja mustaamakkaraa. Siinähän on verta, nääs.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom