- Liittynyt
- 20.1.2004
- Viestejä
- 1 667
- Ikä
- 38
mäki oon lukenu PAKKIKSELTA, että jos kananmunan syö raakana niin vain puolet siitä proteiinista imeytyy..?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ruuan kypsentäminen eli tässä tapauksessa munien keittäminen tai paistaminen saa aikaan proteiinien denaturoitumisen. Proteiinin tertiäärirakenne purkautuu eli sykkyrällä olevan aminohappoketjun rakenne avautuu, kun sitä koossa pitävät sidokset katkeavat. Tämä reaktio tapahtuisi joka tapauksessa ruuansulatuskanavassa.Powerhousu sanoi:Oho, huomasin nyt vasta että tähänkin ehkä pitäis jotain kommentoida, kun tää tredi hyppäs ylös. Nimittäin, pidän kyllä proteiinin pilkkoutumista ja tuhoutumista eri asioina. Tuhoutunut tarkoittaa sitä että keho ei voi enää käyttää sitä hyväkseen. En sitten tiedä miksikä proteiini muuttuu liikaa kuumennettaessa. Hiilihydraatti muuttuu pelkäksi hiileksi, entäs proteiini?
Tahvo Tohveli sanoi:Minä syön kyllä koko munan. Ärsyttää ruveta räpläämään sen munan kanssa, kokonaan vaan suuhun.
AnaMaki sanoi:Ruuan kypsentäminen eli tässä tapauksessa munien keittäminen tai paistaminen saa aikaan proteiinien denaturoitumisen. Proteiinin tertiäärirakenne purkautuu eli sykkyrällä olevan aminohappoketjun rakenne avautuu, kun sitä koossa pitävät sidokset katkeavat. Tämä reaktio tapahtuisi joka tapauksessa ruuansulatuskanavassa.
Tietenkin ruuan karrelle polttaminen/ylikuumentaminen voi tuhota proteiinin/aminohapot niin, ettei elimistö kykene hyväksikäyttämään niitä. Käsitin kuitenkin, että tässä threadissa oli kyse normaalista munan kypsentämisestä, jolloin ruokavaliostaan huolta pitävä treenaaja voi syödä huoletta munat keitettyinä/paistettuina saadakseen laadukasta proteiinia aterioilleen.
arni sanoi:paljos porukka vetelee kananmunia päivässä/viikossa...ite tulee syötyä n. 25 paistettua kananmunaa viikossa, tuskin vaarallista?...mutsi vaan varoittelee kananmunaa kolesterolipommina...