Eggs

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Tor
  • Aloitettu Aloitettu
mäki oon lukenu PAKKIKSELTA, että jos kananmunan syö raakana niin vain puolet siitä proteiinista imeytyy..?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Aamulla menee sen 5 munaa ja 8 illalla raakana lasista,keltuaiset menee koiralle tai viemäriin kun koiraa on keltuaiset alkanu jo tympii sen menuus.
 
Powerhousu sanoi:
Oho, huomasin nyt vasta että tähänkin ehkä pitäis jotain kommentoida, kun tää tredi hyppäs ylös. Nimittäin, pidän kyllä proteiinin pilkkoutumista ja tuhoutumista eri asioina. Tuhoutunut tarkoittaa sitä että keho ei voi enää käyttää sitä hyväkseen. En sitten tiedä miksikä proteiini muuttuu liikaa kuumennettaessa. Hiilihydraatti muuttuu pelkäksi hiileksi, entäs proteiini?
Ruuan kypsentäminen eli tässä tapauksessa munien keittäminen tai paistaminen saa aikaan proteiinien denaturoitumisen. Proteiinin tertiäärirakenne purkautuu eli sykkyrällä olevan aminohappoketjun rakenne avautuu, kun sitä koossa pitävät sidokset katkeavat. Tämä reaktio tapahtuisi joka tapauksessa ruuansulatuskanavassa.

Tietenkin ruuan karrelle polttaminen/ylikuumentaminen voi tuhota proteiinin/aminohapot niin, ettei elimistö kykene hyväksikäyttämään niitä. Käsitin kuitenkin, että tässä threadissa oli kyse normaalista munan kypsentämisestä, jolloin ruokavaliostaan huolta pitävä treenaaja voi syödä huoletta munat keitettyinä/paistettuina saadakseen laadukasta proteiinia aterioilleen.
 
paljos porukka vetelee kananmunia päivässä/viikossa...ite tulee syötyä n. 25 paistettua kananmunaa viikossa, tuskin vaarallista?...mutsi vaan varoittelee kananmunaa kolesterolipommina...
 
AnaMaki sanoi:
Ruuan kypsentäminen eli tässä tapauksessa munien keittäminen tai paistaminen saa aikaan proteiinien denaturoitumisen. Proteiinin tertiäärirakenne purkautuu eli sykkyrällä olevan aminohappoketjun rakenne avautuu, kun sitä koossa pitävät sidokset katkeavat. Tämä reaktio tapahtuisi joka tapauksessa ruuansulatuskanavassa.

Juu, juu. Eiköhän tämän nyt tiedä jokainen vähänkin ravintotiedettä lukenut.

Tietenkin ruuan karrelle polttaminen/ylikuumentaminen voi tuhota proteiinin/aminohapot niin, ettei elimistö kykene hyväksikäyttämään niitä. Käsitin kuitenkin, että tässä threadissa oli kyse normaalista munan kypsentämisestä, jolloin ruokavaliostaan huolta pitävä treenaaja voi syödä huoletta munat keitettyinä/paistettuina saadakseen laadukasta proteiinia aterioilleen.

Ja varsinkin paistamisessa sitä proteiinia todellakin tuhoutuu pieni määrä vaikkei se siinä ruuassa näykään palaneena. Ja tätä on ihan turha jatkaa, koska jo aiemmin totesin että se ei kiinnosta ketään. Johtuen siitä että se tuhoutuneen proteiinin määrä on kuitenkin sen verran pieni. Viilataanko vielä?
 
arni sanoi:
paljos porukka vetelee kananmunia päivässä/viikossa...ite tulee syötyä n. 25 paistettua kananmunaa viikossa, tuskin vaarallista?...mutsi vaan varoittelee kananmunaa kolesterolipommina...

Kun kaniksista puhutaan niin kannattaa katsastaa <a href="http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=10508&highlight=keltuaista+hyljit%E4%E4n" TARGET="_BLANK">miksi keltuaista hyljitään?</a>

TJ286
 
Viimeksi muokattu:
kananmuna

mites muuten on, olen vähän kattellut ja miettinyt, että eikös keitetty kananmuna+protskudrinkki ole aika optimi iltapala diettaajille jotka harrastaa?

yx lemppari on kans purkki saarioisen herneitä johon ruokalusikka-pari öljyä (auringonkukka mun tapauksessa).

joku ketä tietää voisi valaista vähän tässä iltapala kananmuna ja auringonkukkaöljy vs muut öljyt (rypsäri/oliivi/yms) asiassa?

nyt alko kiristely ;)
 
on sanottu että kananmunan keltuainen ei nosta kolesteroli tasoja, onko kellään tutkimuksia tästä? haluaisin muuten vaan lukea.
lisäksi tuola ylhäällä onkin jo kysytty että onko totta että raa´an kananmunan proteiinista vain puolet imeytyisi?
 
Jos keltuainen ei sitten nosta kolesterolitasoja, niin olisikohan siinä liikaa rasvaa, jos pistäisin ilta drinkkiin 4 kananmunaa keltuaisineen ja 1rkl rypsärii?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom