Tuntuu myös että hiilareita on saatava tasaisesti pitkin päivää. Paras hiilarin lähde on kuitupitoinen tärkkelys (ei kuitenkaan pelkät kasvikset vaan mieluiten viljatuotteet kuten kaurahiutaleet ja ruisleipä).
Mulla sama, tosin sillä erotuksella, että ne kaikkein kuituisimmat lähteet eivät käy, koska vatsa ei sulata niitä. Kaurapuuro, riisikakut ja peruna on hyviä, mutta ruisleipä sitten taas ei. Pyrkimys on tietysti noihin kuitupitoisimpiin. Sulla ei ilmeisesti ruoansulatus päässyt kuitenkaan kovin huonoon kuntoon sairastamisen aikana?
Intensiivisempi treeni tuntuu paremmalta. Hassua kun lenkin lämmittelyvaihe tuntuu raskaammalta kuin itse vauhti-kestävyys. Uskon että kroppani on vieläkin sekaisin sairaudesta ja tavallaan välttelee omien energiavarastojen käyttämistä ja varsinkin alussa se pyrki varastoimaan kaiken mitä sai.
Joidenkin lähteiden mukaan kannattaa sitten olla varovainen rankan liikunnan kanssa, sillä kun stressihormonituotanto pääsee taas jaloilleen, se helposti "kannustaa" taas käyttämään systeemin loppuun liikkumalla paljon, käyttämällä stimulantteja jne. En tiedä kuulutko sä tähän ryhmään, mutta tietyn tyypin ihmisillä on jotenkin aina taipumus piiskata itsensä äärimmilleen monella elämänalueella, ja tuo itsensä kuluttaminen tuntuu tavallaan jopa hyvältä. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että pitkäkestoinen ja rankka liikunta olisi kaikkeinta pahinta mahdollista.
En silti ymmärrä hedelmien aiheuttamaa sokeripiikkiä sillä samaa ei synny jos syön esim. tavallisella sokerilla makeutettuja juttuja. Hedelmät eivät ole hyvä yhdistelmä edes rasvan ja proteiinin kanssa. Voisiko se johtua fruktoosista? Jota ilmeisesti pilkkoo vain maksa (jos oikein muistan x/ ).
Kyllä kyse varmaankin on juuri siitä. Kuten muistelitkin, fruktoosi kierrätetään maksan kautta eikä se ole näin lihasten käytettävissä, ja verensokeriksikin vasta jonkin ajan kuluttua. Tuon verensokerin laskun selityksenä voi olla se, että monilla ihmisillä on fruktoosin imeytymisessä jotain ongelmaa, ja jos maksa on rasittunut, imeytyminen on varmaankin vielä huonompaa. Tällöin verensokeri pääsee laskemaan. Lisäksi fruktoosi ilmeisesti nostaa insuliinia ennen verensokeria, mikä tietysti vielä pahentaa tuota ongelmaa, jolleivät insuliinin vastahormonit osaa tehdä mitään asialle.
Glukoosihan imeytyy varsin hyvin eikä välttämättä esimerkiksi rasvan kanssa syötynä aiheuta mitään ongelmaa. Pelkästään syötynä sen kuitenkin periaatteessa pitäisi vaikuttaa epäsuotuisasti hormonivaivaisen (ja muidenkin) verensokeriin sekä pahentaa tilannetta. Lisäksi sen ongelmana on tietysti sen nopea muuntuminen rasvakudokseksi niillä, joilla lihakset ja maksa ovat täynnä glykogeeniä ja verensokeriakaan ei tarvita. Kaikenlaisissa toipumisvaiheissa tuo ei varmaankaan ole ongelma.