Diabeteksen ennaltaehkäisy sukualttiina?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Amnesiac
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
5.3.2010
Viestejä
215
Google ja muut lähteet tarjoaa vaikka minkälaista ohjetta, mutta bodarinalkuna karppaus ei tule kysymykseen päivittäisen hiilarikulutuksen ollessa siellä 400 hujakoilla. Sukualttius tosiaan löytyy vahvana, äidillä ja sen veljistä 3/5:llä vai oliko jopa 4/5 oli tauti. Sokerinhimoa löytyy, mutta rasvat ei yli 20% ole tarkoitus mennä missään vaiheessa elämää jos vaan voin välttää.

Onko täysjyvä yksiselitteinen vastaus kaikkeen? Tykkään vetää tummasta makaronista hiilarit, ja jos syö 150g vaikka kerralla niin hiilari pomppaan yli 100g:hen yhdeltä istumalta - luin lisäksi jostain, että täysjyvä aiheuttaa aivan samanlaisen insuliinipiikin kuin kuorittu tavara, ja ainoastaan vitamiinit ja kuitu on sitten plussaa. Voiko näin oikeasti olla?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Sukusi ei aiheuta yhtään mitään, vaan omat elintapasi.

Ja viljassa ei juurikaan ole muuta kuin hiilaria.

Syö rehuja.

Toki ruisleipä on hyvää voin ja muun hyvän kanssa, jos vilja sopii.
 
Perinteinen kasvis- ja kalapainoitteinen välimeren ruokavalio ehkäisee tehokkaasti diabetestä. Tärkeintä olisi välttää raffinoituja hiilihydraatteja, natriumilla (raffinoidulla suolalla) kuormitettuja sekä sokeroituja tuotteita. Ja täysjyvävilja tutkitusti ehkäisee diabetestä. Kunhan pitää suolistobakteerikantaa hyvässä kunnossa luonnollisella ruualla niin pysyy hömppäsairaudet kaukana. Toki myös ympäristösaasteet ja lääkkeet yms. voivat altistaa sille mutta tuossa nyt ravinnon kannalta.
 
Niin siis olihan nyt kyse nimenomaan 2-tyypin diabeteksesta? Silloin on tärkeintä säännöllinen liikunta ja normaalipainoisena pysyminen. Ei ne täysjyväviljat ole mikään yksiselitteinen ratkaisu (mikään ei ole) mutta kyllä ne voivat olla osa sitä täysipainoista ruokavaliota, joka liikuntaa ja painonhallintaa tukevat. Se glykeeminen indeksi (insupiikkijutut) ei suinkaan ole ainoa asia, mikä tulee ottaa huomioon, sillä siihen vaikuttaa nautittu ateriakokonaisuus.

Sukusi ei aiheuta yhtään mitään, vaan omat elintapasi.

Väärin. 2-tyyppiin liittyy n. 10% perinnöllinen komponentti, eli sitä kautta voi periä sairastumisalttiuden.

Ja viljassa ei juurikaan ole muuta kuin hiilaria.

Facepalm.png


Jos nyt vaikka katsotaan diabeteksen kannalta, siellä on paljon tärkeitä fytokemikaaleja, joilla on diabetestä ehkäisevää vaikutusta. Lisäksi täysjyvätuotteiden käyttö yleisesti ottaen assosioituu väestötasolla alhaisempaan sairastumisriskiin.

Toki ruisleipä on hyvää voin ja muun hyvän kanssa, jos vilja sopii.

[SARKASMI]Joo, koska insuliiniherkkyyden alentaminen tyydyttyneellä rasvalla on tosi fiksua diabeteksen ehkäisyhommissa[/SARKASMI]
 
Joka kolmannella on II-tyypin diabetesgeeni.

Geenit ei onneksi toimi tyhjiössä eli pelkkä geeni ei aiheuta yhtään mitään.

Viljan sijaan voi syödä rehuja, EI rasvaa eli sarkasmisi on ihan turha.

Mittaa sokerimittarilla paljonko ruis nostaa verensokeria.

Olet lukenut liikaa iltapäivälehtien otsikoita muka karppauksesta, jota en tarkoita.

Täysjyvän hyödyt on saatu esiin ainoastaan vertaamalla sitä valkoiseen vehnään.

Jopa 1/3 osa suomalaisista saa negatiivisia oireita viljasta, mutta eivät he syö rasvaa sen tilalla.

Meillä on vielä 100 000 diagnosimatonta keliaakikkoakin.
 
Ihan yksinkertaista. Harrastat sopivasti liikuntaa, syö säännöllisesti suht terveellistä ruokaa. Etkä päästä itseäsi repsahtamaan edes 50-vuotiaana.
 
eve68:n esoteeriset iskulauseet on kyllä pakkiksen ravintopuolen informatiivisinta antia vuosiin :haart: On kerta kaikkiaan niin vakuuttavaa settiä että uskon kaiken! :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom