Danger is my middle name - Raejuusto!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja muffy
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
20.5.2003
Viestejä
1 589
Jes jes, eli uteliaisuuttani kokeilin äsken juuri reseptiä raejuuston kanssa, joka on uskoakseni ihan uutta Suomessa!

1-avaa raeujuustopurkki
2-lisää siihen Currya (vahvaa)
3-lisää valkosipulijauhetta
4-mahd. myös thai-maustetta tms.
5-sekoita

Voila! Itselle maistuu ainakin! Ajatella, en olisi tätäkään keksinyt ellen olisi näin idiotti.
:thumbs:



EDIT!: Joo, lyökää siis sittenkin varovasti niitä mausteita sinne. Ei liikaa.
 
Valkosipulia ei voi lyödä sekaan varovasti, sitä pitää olla ns. tarpeeksi. Tämä on testattua tietoa. Ehkä puolet raejuustoa ja puolet valkosipulia on liioittelua, mutta suurinpiirtein siihen pitää pyrkiä. On nimittäin herkkua. Ehkä loraus sellaista makeanvahvaa chilikastiketta sen valkosipulin lisäksi, siinä mun herkkuversio raejuustosta.

Kaikenlaista pitää kokeilla.
 
Valkosipuli on ihan hyvaa, mutta kun se maistuu viela seuraavana paivana. Ja katku tulee ihon lapi. :urjo:
Ja kun tekee jotain fyysista niin se allotys maku kumpuaa jostain syvalta suuhun.
 
Ite oon syöny aina raejuustot ihan sellasenaan. Ei ihmekään kun rupee jo tulemaan vähän korvista ulos. :) Täytyy ehkä joskus kokeilla sen maustamista jollain...
 
Pyh.. mitä sitä nyt hyvää raejuustoa ruveta mausteilla pilaamaan :)
 
Ensinnakin valkosipulin haju lahtee kun lisaa sekaan tuoretta persiljaa tai ottaa yhen semmosen kardemumma nokareen...pienempi ku nuppineulan paa suuhun. Ei haise sipulit.

Sitte...ton curryn joukkoonlisaamisen kanssa oisin varovainen. Curry suoraan purkista on ns raakaa. Siks jotkii esim sanoo et ne on allergisia currylle kun sita Suomessa usein vedetaan suoraan purkista. Ja curryhan on maustesekotus...ma kerran yhelta 'allergigolta' kysyin ne mausteet erikseen ja testattiin ja ei ollu allerginen...miten ne sit yhessa ois. Sit valmistin kunnon currya missa curry on kunnolla kypsennetty ja voila...ei ongelmia.

Kokeilkaapa vaikka kanalla...laitat ensin lirauksen oljya pannulle tai jos pelkaat oljya niin sekoita tilkka vetta ja oljya ja siihen valkosipulit ja curry ja paistat ne ensin. Sitte joukkoon kanat. Oikeesti parempi ois jos valkusipulin kynsia ei pilko vaan muussaa...vaikka peruna nuijalla ni tulee ne parhaat nesteet mukaan. Ja jos rohkeutta riittaa niin siihen oljyn joukkoon ruokalusikallinen tummaasokeria ja chilia. Ootteko syony Jamaikan jerk kanaa? Vahan samanlaista tulee...ei vaan niin tulista kun Suomesta ei saa kunnon chileja. Mut stew versio kuitenki.

Mutta aiheeseen...ma tykkaan kylla raejuustosta ihan raejuustona...onkelmaksi vaan on tullu etta taalla se ei oo semmosta rakeista vaan yhteneisempaa. Tietysti valilla voi ostaa ruohosipuli, katkarapu, tonnikala, ananas, mango tai papaija raejuustoa.

Ma en kylla tiia ees etta miks ma aloin nyt tassa jauhamaan...tuli vaan mieleen tammosia. Ma oikeesti kulutan vaan aikaa et paasis nain perjantaina jo kotiin taalta toista... :lol2:
 
Onhan sitä tullut raejuustoa maustettua, tosin ei ehkä ihan noin rankalla tavalla. :D

Oma suosikki on n. ruokalusikallinen Kanian salsakastiketta (Lidlistä) ja n. 200 grammaa raejuustoa. Tosin menee se ihan pelkiltäänkin alas, mutta vaihtelu virkistää.
 
Back
Ylös Bottom