Hermoston ominaisuudet ovat siinä mielessä liikekohtaisia, että jos hermostoa aktivoidaan samoilla tavoin, se reagoi samalla tavalla. Tämä ei liity siihen tehdäänkö kyykkyä vai juoksua. Nopeilla kyykyillä voidaan siten hyvinkin vaikuttaa juoksunopeuteen ja varsinkin lähtönopeuteen. Pikajuoksijoiden treenityylin kopiointi monessa lajissa perustuu juuri siihen, että heidän tapansa aktivoida hermostoa toimii monessa muussakin yleisurheilussa. Sprinttereiden lihaskestävyys on myös lähes yhtä hyvin kuin pitkän matkan juoksijoilla, jonka vuoksi sprinttijuoksuja käytetään myös yleiskunnon parantamiseen.
Nopeiden lihassolujen aktivointi perustuu myös elastisuusominaisuuksien lisääntymiseen sekä lihaksen ja hermoston väliseen yhteistyöhön, jota oppii vain harjoittelemalla oikeanlaisia liikkeitä.
Bodarit oppivat painonnostoliikkeitä, mutta hitaasti ja haluttomasti, kun eivät edes ymmärrä miksi niitä pitäisi tehdä. Eikä tämä liity ihmisten erilaisiin "päämääriin".
Loput argumenteistasi tuntuu perustuvan siihen, että bodarit voivat treenata muutenkin kuin bodausideologian mukaisesti eli "fiksusti". Niin voivat, mutta eivät keskimäärin halua.
Bodaajalla on hyvin epätodennäköisesti suuremmat voimatasot kuin yhtä kauan crossfittia harrastaneella ihmisellä. Tämäkin on bodausideologian ominaisuus, koska vain voimakkaalta näyttämisellä on väliä.