Edelleen, onko aerobinen työkyky hyvän kunnon mittari?
Ja mitä on peruskunto vahvamieslajeissa?
Jos aerobinen kyky on huipussaan, ja lajissa käytetään hapetonta voimaa erittäin dominoivasti, niin millä tavalla se korreloi palautumiskykyyn?
Varsinkin kun työn rasittavuus on suhteessa omaan maksimiin, käytettävään kuormaan, sekä maitohapon puskurointikykyyn.
Enkä ole mielestäni missään vaiheessa sanonut että kaikkea muuta liikuntaa pitää välttää. Totta kai uiminen etc on hyvää kontrastia jo nivelten liikelaajuuden kannalta.
E: Ennenkuin joku tulee nillittämään, niin olen edelleen sitä vastaan että tehdään minuuttiakaan ylimääräistä aerobista työtä. Aktiivinen lepojakso on asia erikseen jolloin kannustan ihmisiä painimaan, uimaan etc.
Ja vieläkään ei kommenttia aerobisen negatiivisista puolista joita olen esittänyt.
Johtuuko siitä että kukaan ei keksi niihin mitään sanottavaa? Vai ovatko ne niin selvää paskapuhetta että ei tarvitse edes vastata?
Airwalk, luuletko todella että Jouko sen takia oli niin iskussa kun teki tarpeeksi aerobista?
Ja jos kehitys johtui siitä että paikat pysyivät auki niin sinun ongelmasi on liikkuvuudessa ja inhibitiomekanismeissa, ei aerobisen liikunnan puutteesta.
En lähde neuvomaan sen tarkemmin koska astman luokittelen erityistarpeisiin.
Mutta, kyllä. Anaerobinen treeni kehittää niitä aivan vallan mainiosti. Vai voiko joku sanoa että 800m spurtin jälkeen ei tarvitse happea enempää kuin sohvalla maatessa?
Itse jättäisin loikat erilliselle harjoituskerralle, jos mahdollista niin kyykkypäivän aamuharjoitukseksi, ja kyykyt illaksi. Ja muutenkaan en suosittelisi loikkatreenejä kuin n.4 viikon sykleissä. Ovat hermostolle hyvin kuormittavia vaikka näennäinen rasitusaste ei ole suuri.
En näe että tuommoisesta 45min hölkästä on painonnostoon mitään hyötyä, enemmänkin päinvastoin. Painonnosto vaatii kaiken mahdollisen nopeuden mitä ikinä pystyt kehostasi tuottamaan. Silloin kaikki mikä hidastaa on syytä unohtaa. Ja tämän aerobinen tekee - opettaa kehosta hitaamman ja tuottaa kortisolia ilman anabolista efektiä. Niinkuin aikaisemmin kirjoitin jo.
Painonnostossa eniten kestävyttä tarvitaan rinnallevedon kyykkyvaiheessa. Se kestää pahimmillaankin alle 5s. Mitä hyötyä on kymmeniä minuutteja kestävästä, erittäin submaksimaalisesta aerobisesta työstä?
Pyydetään vielä kerran, laittakaa jotain fysiologisia perusteluita mukaan vastauksiin. Ne ovat paljon hedelmällisempiä kuin mutuilut. Toki mutuilu on jees jos siinä on kunnon idea takana.