Carnivore Diet

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
P-Triglyseridit 0.81mmol/l.
1000058855.webp

Niin. Mikä noista sun mielestä oki koholla, ja mihin verrattuna?
 
Mitä luin tuosta projektista niin siellä oli oikestaan kaikki elintavat päin persettä. Rasvaakin epäiltiin toki, koska Ancel Keys oli mukana.

Mutta mitä voidaan koko Suomen osalta todeta tilastoista:

suomalaisten sydäntautikuolleisuus laski 40 prosenttia vuosina 1966-1985, vaikka eläinrasvan kulutus lisääntyi 10 prosentilla. Professori Kari Salminen liittyi arvostelijoihin vuonna 2007. Asiantuntijoiden aiemmin hellimä rasvahypoteesi oli hajonnut hänen mukaansa tutkimusnäytön puutteeseen. Mitään näyttöä tyydyttyneiden rasvojen haitallisuudesta ei ollut löytynyt, vaan maitorasvan oli päin vastoin havaittu suojaavan sydäntaudeilta.

Mutta luulis että nykyään monilla vielä pahempi tilanne kun sokeripitoista kamaa kaupat täynnä ja ei edes sitä fyysistä työtä.
Rööki on kyllä erittäin paha yksittäinen asia verisuonille. Nykyään harvempi röökaa, aika monet käyttää kuitenkin nikotiinia.

Jossain oli mainittu pannukahvin vaihtuminen suodatinkahviin tuona aikana. Ja yksi tutkimus millä LDL tippui 1.0 yksikköä tuolla vaihdoksella. Yllättävän paljon.
 
Niin. Mikä noista sun mielestä oki koholla, ja mihin verrattuna?
Kokonaiskolesteroli ja huono LDL olivat hieman viiterajojen yläpuolella. Olen tosiaan ollut viime aikoina maitorasvan suurkuluttaja. Pehmeät kasvirasvat eivät oikein maistu. Tiedä sitten onko maitorasva haitallista, vai tuleeko käsitys itäsuomiprojektista.

 
Viimeksi muokattu:
Kokonaiskolesteroli ja huono LDL olivat hieman viiterajojen yläpuolella. Olen tosiaan ollut viime aikoina maitorasvan suurkuluttaja. Pehmeät kasvirasvat eivät oikein maistu. Tiedä sitten onko maitorasva haitallista, vai tuleeko käsitys itäsuomiprojektista.

Yksittäisten arvojen viiterajoilla ei ole merkitystä, merkittävämpää ovat eri arvojen keskinäiset suhteet. Kuten kuvasta näet, sun arvoilla olet matalimmilla mahdollisilla riskitasoilla.

Maitorasva ei ole haitallista, monityydyttymättömät, helposti hapettuvat ja siten kehon matala-asteista tulehdusta lisäävät kasviöljyt ovat.

Jos keski-ikäinen, keskivartalolihava mies pudottaa painoaan vuodessa 12 kiloa, mitä sanoo työterveyslääkäri? "Hienoa, hyvä homma, kolesteroliarvotkin ovat parantuneet." Ja mitä kyseinen henkilö oli tehnyt? Käyttänyt kehostaan ravinnoksi niitä pahoja epäterveellisiä eläinrasvoja kilon kuukaudessa.

Kolesteroli on erittäin tärkeä osa elimistöä, korkeampi kolesteroli suojaa aivovaivoilta ja se viitearvokin on aikoinaan keskiarvoistettu nuorilta miespuolisilta yliopisto-opiskelijoilta ja otettu käyttöön kaikille sukupuolesta ja iästä riippumatta.

LDL:n määrää tärkeämpi on partikkelikoko, sokerisella SAD (standard american diet) arvo voi olla pienempi koska sairaat partikkelit ovat pieniä vaikka niitä on paljon, kun taas vähähiilarisella terveitä, isoja partikkeleita voi olla vähemmän mutta peruslabran lukuarvoksi tulee suurempi.
 
Viimeksi muokattu:
Yksittäisten arvojen viiterajoilla ei ole merkitystä, merkittävämpää ovat eri arvojen keskinäiset suhteet. Kuten kuvasta näet, sun arvoilla olet matalimmilla mahdollisilla riskitasoilla.

Maitorasva ei ole haitallista, monityydyttymättömät, helposti hapettuvat ja siten kehon matala-asteista tulehdusta lisäävät kasviöljyt ovat.

Jos keski-ikäinen, keskivartalolihava mies pudottaa painoaan vuodessa 12 kiloa, mitä sanoo työterveyslääkäri? "Hienoa, hyvä homma, kolesteroliarvotkin ovat parantuneet." Ja mitä kyseinen henkilö oli tehnyt? Käyttänyt kehostaan ravinnoksi niitä pahoja epäterveellisiä eläinrasvoja kilon kuukaudessa.

Kolesteroli on erittäin tärkeä osa elimistöä, korkeampi kolesteroli suojaa aivovaivoilta ja se viitearvokin on aikoinaan keskiarvoistettu nuorilta miespuolisilta yliopisto-opiskelijoilta ja otettu käyttöön kaikille sukupuolesta ja iästä riippumatta.

LDL:n määrää tärkeämpi on partikkelikoko, sokerisella SAD (standard american diet) arvo voi olla pienempi koska sairaat partikkelit ovat pieniä vaikka niitä on paljon, kun taas vähähiilarisella terveitä, isoja partikkeleita voi olla vähemmän mutta peruslabran lukuarvoksi tulee suurempi.
Ota tästä nyt sitten selvää. Olen kyllä lukenut täysrasvaisten maitotuotteiden terveyseduista, mutta entä jos sitä voita käyttää ihan kunnolla kastikkeisiin? Urheiluun usein suositellaan hiilihydraattipainotteista dieettiä, mutta en tunnu saavan enää HH:sta samanlaista buustia kuin nuorena.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom