Yksittäisten arvojen viiterajoilla ei ole merkitystä, merkittävämpää ovat eri arvojen keskinäiset suhteet. Kuten kuvasta näet, sun arvoilla olet matalimmilla mahdollisilla riskitasoilla.
Maitorasva ei ole haitallista, monityydyttymättömät, helposti hapettuvat ja siten kehon matala-asteista tulehdusta lisäävät kasviöljyt ovat.
Jos keski-ikäinen, keskivartalolihava mies pudottaa painoaan vuodessa 12 kiloa, mitä sanoo työterveyslääkäri? "Hienoa, hyvä homma, kolesteroliarvotkin ovat parantuneet." Ja mitä kyseinen henkilö oli tehnyt? Käyttänyt kehostaan ravinnoksi niitä pahoja epäterveellisiä eläinrasvoja kilon kuukaudessa.
Kolesteroli on erittäin tärkeä osa elimistöä, korkeampi kolesteroli suojaa aivovaivoilta ja se viitearvokin on aikoinaan keskiarvoistettu nuorilta miespuolisilta yliopisto-opiskelijoilta ja otettu käyttöön kaikille sukupuolesta ja iästä riippumatta.
LDL:n määrää tärkeämpi on partikkelikoko, sokerisella SAD (standard american diet) arvo voi olla pienempi koska sairaat partikkelit ovat pieniä vaikka niitä on paljon, kun taas vähähiilarisella terveitä, isoja partikkeleita voi olla vähemmän mutta peruslabran lukuarvoksi tulee suurempi.