Carnivore Diet

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tuossahan ei onneksi esitetty niitä keto- ja carnivorepiireissä suosittuja väitteitä siitä, että eläinravinto olisi optimaalista ihmisravintoa, saati runsaan rasvansaannin pitkäaikaisista terveysvaikutuksista. "Rasvalla kehittymisen" argumentti menee usein tarpeettoman yksityiskohtaiseksi väitteeksi siitä, että rasva olisi ajanut kehitystä sen sijaan, että se mahdollisti sen ja palkitsi jo tapahtuneet mutaatiot aivojen koossa. Yksinkertaistettuna riittävä kuvaus aivojen ja eläinravinnon suhteelle on: eläinten nappaaminen on fyysisesti ala-arvoiselle otukselle kuten ihmiselle niin vaikeaa puuhaa, että sitä varten täytyy olla järkeä, ja koska palkintona saatava energiamäärä on niin suuri, onnistumiset sillä saralla luovat valintapaineen järkevyyden (aivojen) kehittymiselle.
 
Miten ihminen onkaan menestynyt ja ollut ravintoketjun kärjessä näin vaarallisella ruokavaliolla?


Israeli researchers studying the nutrition of Stone Age humans say the species spent some 2 million years as hyper-carnivorous “apex predators” that ate mostly the meat of large animals.

The study at Tel Aviv University, in collaboration with Portugal’s University of Minho, challenges views that prehistoric humans were omnivores and that their eating habits can be compared to those of modern humans, TAU said in a statement.

“Our study addresses a very great current controversy – both scientific and non-scientific,” said Prof. Ran Barkai of TAU’s archeology department, one of the researchers. “We propose a picture that is unprecedented in its inclusiveness and breadth, which clearly shows that humans were initially apex predators, who specialized in hunting large animals.”
 
Sitähän me emme tiedä, minkä ruoka-aineen pois jättäminen on tilanteeseen auttanut. Vai onko asia tosiaan niin, että apu on tullut lihan syömisestä eikä ruoka-aineiden karsimisesta? Olisiko sama hyöty saatu perunadieetillä? Vastaan itselleni: ei varmaan, koska ihminen ei 2 miljoonaa vuotta sitten syönyt perunaa...
 
Sitähän me emme tiedä, minkä ruoka-aineen pois jättäminen on tilanteeseen auttanut. Vai onko asia tosiaan niin, että apu on tullut lihan syömisestä eikä ruoka-aineiden karsimisesta? Olisiko sama hyöty saatu perunadieetillä? Vastaan itselleni: ei varmaan, koska ihminen ei 2 miljoonaa vuotta sitten syönyt perunaa...
Juuri näin. Tossa kohtaa kun tilanne on korjaantunut, voidaan alkaa lisäämään muitakin ruokia yksi kerrallaan, halutessaan.
 
Vihdoinkin kiistatonta näyttöä. Seuraavaksi todistamme tupakoinnin vaarattomuuden esittelemällä 90-vuotiaan tupakoitsijan, jolla ei ole keuhkosyöpää.

PS: En pidä punaista lihaa vaarallisena, joskaan en myöskään pidä carnivorea kovin järkevänä. Aikaisemminkin olen täällä todennut, että 50 %:lla Bakerin ikäkohortista ei ole kalkkeumaa sepelvaltimoissa, joten en pitäisi tätä kovin merkityksellisenä voittona ottaen huomioon kuinka huonot elintavat ihmisillä keskimäärin on.
 
Offtopic, mä muistan vielä ajan (entisellä nickillä joka kuoli sähköpostin kuoltua) kun pakkis oli ykköspaikka mistä tietoa ravinnosta treenaajalle oli saatavilla. Usein mietin että onko tietotaito jo niin vakiintunut, että ainoa mikä on jäänyt jäljelle, on nämä ääridiettejä koskevat vänkäykset. Itse olin kovimmassa kunnossa kun söin pirusti rahkaa, kauraa, öljyä, maitoa, banaania ja marjoja niin kuin 15 vuotta sitten neuvottiin täällä.
 
Huvittais kyllä testata olla pidempi aika carnivorella ja katsoa mitä tapahtuu voimatasoille. Lyhyessä ajassa(3kk) maksimivoima parani suhteessa painon pudotukseen, mutta pidemmissä sarjoissa tuli takkiin ja lihaspaineet heikkeni.

Muutama kaveri ollu nyt pari vuotta carnivorella ja enkat alkanu paukkua nillä pidemmissäkin 10-12 sarjoissa ja pumpit parantunu . Onhan tuota spekuloitu, että voisi vaatia pidempiäkin aikoja, jotta keho osaa muodostaa glykogeenia muistakin lähteistä kuin hiilareista🤔.

Kesän jälkee vois alottaa carnin taas ja katsoa huvittaisko olla pidempäänkin.

Bakerilla kans liikkuu kyllä pidemmätki sarjat näköjää hyvin ja conseptilla soutaa kovia aikoja 500 ja 1000m.

10x220kg

View: https://www.instagram.com/p/CPBhk4FnfoX/?utm_medium=copy_link
 
Muutama kaveri ollu nyt pari vuotta carnivorella ja enkat alkanu paukkua nillä pidemmissäkin 10-12 sarjoissa ja pumpit parantunu . Onhan tuota spekuloitu, että voisi vaatia pidempiäkin aikoja, jotta keho osaa muodostaa glykogeenia muistakin lähteistä kuin hiilareista🤔
Kahdessa vuodessa kyllä toivoisi kehittyvän jo sen verran että enkat paukkuu, varsinkin jos lähtötilanne ei ole mikään kamala. Tuota nyt sitten voi halutessaan spekuloida joksikin adaptaatioksi, mutta kyllä se kehitys ihan maksimivoimankin kautta tulee sinne pidempäänkin sarjaan. Sitä, että kropalta menisi 2v tehdä jotain mikä hiilarien kanssa tapahtuu välittömästi, kertonee jotain.
 
Kahdessa vuodessa kyllä toivoisi kehittyvän jo sen verran että enkat paukkuu, varsinkin jos lähtötilanne ei ole mikään kamala. Tuota nyt sitten voi halutessaan spekuloida joksikin adaptaatioksi, mutta kyllä se kehitys ihan maksimivoimankin kautta tulee sinne pidempäänkin sarjaan. Sitä, että kropalta menisi 2v tehdä jotain mikä hiilarien kanssa tapahtuu välittömästi, kertonee jotain.

Ei se kehitystahti mitään älytöntä ole natikalla kun on yli 10v treenitaustaa. Kovia tuloksia on tullu ottaen huomioon sen, että paino on pudonnut.

Mikä tapahtuu hiilareilla välittömästi? Ei ainakaan teho-painosuhde parane omien kokemuksian mukaan samalla tavalla kuten carnivorella. Lihapainotteisella ketolla paukku itellä enkat ekaa kertaa painon pudotessa 1-3 sarjoissa jo 3kk aikana. Sen takia mietinkin, että miten kävis, jos olis vaikka vuoden, paranisko tehot myös pidemmissä suorituksissa.
 
Back
Ylös Bottom