Broilerin koipireisien punnitseminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja lej
  • Aloitettu Aloitettu

lej

Liittynyt
27.12.2003
Viestejä
2 841
Finelistä, kun ottaa ne tiedot, niin onko se jokin keskiarvo luineen ja jänteineen, vai pitääkö erotella lihat ja nahka kypsentämisen jälkeen ja sitten vasta punnita?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
eikös niissä paketeissa ole koko sisällön paino ja jossakin lukee pienemmällä mikä on lihapitoisuus (jotakin 80% luokkaa?) ja tästähän voi sen nopeesti laskea jos ei jaksa punnita.
 
Porkkanaraastin sanoi:
eikös niissä paketeissa ole koko sisällön paino ja jossakin lukee pienemmällä mikä on lihapitoisuus (jotakin 80% luokkaa?) ja tästähän voi sen nopeesti laskea jos ei jaksa punnita.

Ei voi. Siinä lihapitoisuudessa on mukana myös luut, ylimääräinen on sitä marinaadia sitten.

Helpointa on jos syöt lihat, punnitset luut ja vähennät luiden painon lihojen+luiden painosta. Esim. chicken wingseissä melkein puolet on luuta.
 
Tai helpompi jos "purat" kanasta ensin lihat irti ja punnitset ne lihat, mitkä aiot syödä. Ja jos syöt myös nahan, niin siitä tulee sitten tietty lisää rasvaa.
 
Kypsennetystä kahdesta koivesta tuli 180 g luiden poiston jälkeen. Tosin käristin ne aika kuiviksi. Mutta suuntaa antava määrä on tärkeämpi.
 
juffe sanoi:
Tai helpompi jos "purat" kanasta ensin lihat irti ja punnitset ne lihat, mitkä aiot syödä. Ja jos syöt myös nahan, niin siitä tulee sitten tietty lisää rasvaa.

Tuo on minusta helpoin tapa. Töihinkin kun teen ruoan niin edellisenä päivänä punnitsen kanan rasiaan ja voin merkata jo seuraavan päivän syöntilistaan eikä tarvitse tuoda luita kotiin ja mitata niitä ja laskea vähennyslaskuja.
 
Jonny sanoi:
Tuo on minusta helpoin tapa. Töihinkin kun teen ruoan niin edellisenä päivänä punnitsen kanan rasiaan ja voin merkata jo seuraavan päivän syöntilistaan eikä tarvitse tuoda luita kotiin ja mitata niitä ja laskea vähennyslaskuja.

Se voisikin olla varsin koominen näky kun duunissa pakkailet luut takas purnukkaan ja yrität selitellä työtovereille, että miksi niin teet :)

Asiasta haarukkaan, mähän voinkin näköjään käyttää sun tickeriä, kun sä etenet samaa tahtia ku mä ja tavotteetkin on samat ;)
 
juffe sanoi:
Asiasta haarukkaan, mähän voinkin näköjään käyttää sun tickeriä, kun sä etenet samaa tahtia ku mä ja tavotteetkin on samat ;)

No hyvä. Ei tarvihe Mikenkään hermoilla, että kaikilla on se kun me pojat käytetään yhteistä. Kuten varmaan huomasit niin kilo ollaan tultu alaspäin.
 
Tuotetiedot

Tää ny ei oo ihan aiheeseen, mutta.. Mistä sais esim. Kariniemen, Atrian jne kanaruokien tuotetiedot? Rasvapitosuuksia ei oo läheskään kaikissa pakkauksissa, eikä sit uskalla ostaa summassa ku diettaa.. Jotai nettisivuja?
 
Ok, kiitti!
Antakaas muuten jotai vinkkejä vähärasvasista kana- ja kalkkunatuotteista jotka on myös EDULLISIA? Opiskelijana ei pysty ihan tolkuttoman kalliilla ostamaan, ja mitä oon kattonu, ni hinnat on just noissa vähärasvasissa tuotteissa kaikkein korkeimmat:(
 
Tämä pitää valitettavasti paikkansa, myös muiden lihatuotteiden kohdalla - paistis on huomattavasti hinnakkaampaa kuin rasvainen sikanauta. Mutta mitä siivekkäisiin tulee, niin yksi vähän edullisempi vaihtis ovat broilerin rintaleikkeet (vai mitä rintapaloja ne nyt ovat, myydään about 4:n kappaleen pakkauksissa). Kanan rasvahan on siinä nahassa tai sen yhteydessä, joten kun nahan poistaa, jää jäljelle paljon hyvää ja terveellistä syötävää. Ja valmistuskin on helppoa, uuniin vaan. :)

Siis esim. näitä tarkoitan: http://www.ruokalinja.net/ruokavaliotuote.cfm?ID=532 tai http://www.atria.fi/asp/empty.asp?P...4962,setattribute:buf:tuotekuva:Y&S=3&C=50095
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom