Wombut
VIP
- Liittynyt
- 13.1.2012
- Viestejä
- 5 068
Ihan höpöjä taas mietin mutta voiko joku kertoa että onko biomassalla suolistossa muitakin etuja ihmiselle kuin
1. Aivot tajuaa paremmin että olet ruokaillut.
2. Erilaiset funktiot ruuansulatuksessa kai vaatii hyvään toimintaan sopivasti prosessoitavaa
Eli siis jos lähdetään ihan miettimään vain macrojen näkökulmasta ruokailua, poistetaan hypoteesista myös ruokailun kaikki positiivinen aspekti, yhteisöllisyys, hyvät maut yms. Niin jos vihdoin pääsen asiaan.
Onko seuraava hypoteesi oikein vai väärin.
Syöt 4 kiloa kaalia päivässä vs syöt patukan jossa olisi täysin vastaavat kalorit. Pysyt täysin yhtä toimintakykyisenä?
Eli ajattelin kun suositaan että lautasesta täytetään puolet kasviksilla, niin ymmärrän toki kasvisten terveellisyyden yms mutta joskus kun söin ylikorostetun paljon salaatteja yms niin olin ihan helvetin turvonnut ja ahdisti jatkuvasti vatsaa. Sillon aloin miettimään että onko tässä mitään järkeä syödä kaloriköyhää ruokaa ihan helvetisti, vai olisiko saman saavuttanut paljon energiatiheämmällä ravinnolla. Olen ymmärtänyt että aivot ei ymmärrä sitä että söisit pillerin missä olisi kaikki päivän tarpeen kalorit ja optimaaliset macrot, vaan se vaatii että suuhun tungetaan tavaraa, ja siksi myös hyvä lisätä ruokaan paljon kasviksia että saat pään uskomaan että nyt syödään ja samalla voit vähentää sitä varsinaista ruokaa, käytetään nyt vaikka esimerkkinä perunamuussia ja jauhelihakastiketta.
Eli sama kysymys loppuun millä aloitinkin. Onko runsaalla biomassalla suolistossa juurikaan muuta virkaa kuin nuo kaksi asiaa? Jos olo on tukala 4 kaalikilon jälkeen niin voiko koittaa alkaa syömään samat kalorit (ja terveelliset macrot) tiheämmällä ravinnolla vai nostaako aivot tai/ja suolisto kapinan kuinka äkkiä?
1. Aivot tajuaa paremmin että olet ruokaillut.
2. Erilaiset funktiot ruuansulatuksessa kai vaatii hyvään toimintaan sopivasti prosessoitavaa
Eli siis jos lähdetään ihan miettimään vain macrojen näkökulmasta ruokailua, poistetaan hypoteesista myös ruokailun kaikki positiivinen aspekti, yhteisöllisyys, hyvät maut yms. Niin jos vihdoin pääsen asiaan.
Onko seuraava hypoteesi oikein vai väärin.
Syöt 4 kiloa kaalia päivässä vs syöt patukan jossa olisi täysin vastaavat kalorit. Pysyt täysin yhtä toimintakykyisenä?
Eli ajattelin kun suositaan että lautasesta täytetään puolet kasviksilla, niin ymmärrän toki kasvisten terveellisyyden yms mutta joskus kun söin ylikorostetun paljon salaatteja yms niin olin ihan helvetin turvonnut ja ahdisti jatkuvasti vatsaa. Sillon aloin miettimään että onko tässä mitään järkeä syödä kaloriköyhää ruokaa ihan helvetisti, vai olisiko saman saavuttanut paljon energiatiheämmällä ravinnolla. Olen ymmärtänyt että aivot ei ymmärrä sitä että söisit pillerin missä olisi kaikki päivän tarpeen kalorit ja optimaaliset macrot, vaan se vaatii että suuhun tungetaan tavaraa, ja siksi myös hyvä lisätä ruokaan paljon kasviksia että saat pään uskomaan että nyt syödään ja samalla voit vähentää sitä varsinaista ruokaa, käytetään nyt vaikka esimerkkinä perunamuussia ja jauhelihakastiketta.
Eli sama kysymys loppuun millä aloitinkin. Onko runsaalla biomassalla suolistossa juurikaan muuta virkaa kuin nuo kaksi asiaa? Jos olo on tukala 4 kaalikilon jälkeen niin voiko koittaa alkaa syömään samat kalorit (ja terveelliset macrot) tiheämmällä ravinnolla vai nostaako aivot tai/ja suolisto kapinan kuinka äkkiä?