Avoimet yliopistot

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Saapas
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
25.9.2003
Viestejä
1 166
Haluaisiko joku ystävällinen sivistää minua avoimista yliopistoista? Onko se kaikille vapaata, sen kuin vaan ilmottautuu? häh? ei voi olla noin helppoo... Haluaisin opiskella hieman ravitsemustieteitä ym. kehonrakennukseen liittyvää asiaa, olisko suosituksia kursseista? Mieluummin netissä suoritettavia, ei viitsis ajelle treelle tms. kaupunkiin niiden takia. Onko jotakin hyötyä? Ilmeisesti vaikuttaa kyllä positiivisesti jos on hakemassa saman suuntaiselle alalla mitä on lukenut.
Lisäilen sitten aamulla jos jotain jäi pois, ei nyt luista järki kaikista kirkkaimmin, tuli senssillä "hieman" juhlittua :kippis1: :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ravitsemustieteenkin appro (15ov) on verkkokurssina.

Avoin yliopisto on kiva juttu ja kuulostaahan se helpolta, mutta ikävää on se, ettei siellä voi opiskella yhtä ainetta kovinkaan paljoa ja kaikki maksaa aika paljonkin.

Kasvatustieteen perusopinnot Jyväskylän yliopistossa on 300 euroa. Siitä saa 15 opintoviikkoa, joka on oikeastaan aika vähän.

Mutta siellä on paljon verkkokursseja, joten se helpottaa sitä opiskelua tosi paljon. EIKÄ YHTÄÄN TENTTIÄ! :)
 
Originally posted by Saapas
Onko jotakin hyötyä? Ilmeisesti vaikuttaa kyllä positiivisesti jos on hakemassa saman suuntaiselle alalla mitä on lukenut.

Avoimen kurssit ovat samoja kuin virallisen yliopistonkin puolella ja mikäli myöhemmin jatkaa yliopistossa niin opintoviikot ovat 1:1 liitettävissä tutkintoon, jos vaan ovat sopivalta aihealueelta.

Kuten tuossa yllä jo mainittiinkin niin avoimessa ei tosin järjestetä kuin alkupään kursseja eli kovin pitkälle tuolla ei pääse lukemaan.

Ja mitä siihen helppoon ilmoittautumiseen tulee niin Helsingissä ainakin ilmoittautumislinja oli kohtuullisen tukossa ja suosituimmat kurssit tulevat täyteen muutaman ensimmäisen ilmoittautumisminuutin aikana, joten kannattaa olla kärppänä telefooni kourassa kun ilmoittautumissysteemi aukeaa.
 
Approsta ja cumusta voi myös saada pisteitä, jos hakee yliopistoon.

Esim. opettajakoulutuslaitokseen saa approsta 2 pistettä ja cumusta 1 pisteen.
 
Originally posted by Hippa
Esim. opettajakoulutuslaitokseen saa approsta 2 pistettä ja cumusta 1 pisteen.

:confused: Miksi noin päin noi pisteet? Luulisi että cumusta hyvitetään enemmän?

Avoin yliopisto on hieno systeemi. Luin itse 26ov avoimessa ennen yliopistoon pääsyä ja sain korvattua kokonaan yhden sivuaineen 15ov ja pääaineopinnoista 6ov. Ei siis mitenkään turhaa touhua.

Ja koulutus kannattaa muutenkin aina. Turun Keskon yksi päälliköistä oli muistaakseni ihan tavallinen trukkikuski, kunnes luki johtamista avoimessa cumun verran. Yleni sen jälkeen terminaalipäälliköksi.
 
Originally posted by Dragon
:confused: Miksi noin päin noi pisteet? Luulisi että cumusta hyvitetään enemmän?


No siis jos on pelkkä appro suoritettuna saa 2p ja jos on cumu siihen päälle ni yhteensä 3p.

En tiedä miksi se niin on.
 
Mää luen amk-opintojen sivussa tietojenkäsittelyn aproa avoimessa yliopistossa. Ihan on ollut mukavaa vaihtelua amk-opinnoille. Ei se ihan läpihuutojuttu ole niinkun moni varmasti luuleekin, eli joutuu niihin oikeesti lukemaankin vaikka oliskin ns. oman alan juttuja.

Ite oon kokenu koko jutun aika antoisaksi, yliopistossa kun opetetaan asioita eri tavalla, varsinkin teoriapohjaa tulee ihan eri tavalla kun amk:ssa.

Se tosiaan maksaa, mutta ei loppujenlopuksi älyttömän paljon, ja ne ovarit tosiaan käyvät 1:1 jos joskus menee yliopistoon ihan "oikeasti". ja ainakin täällä on sellainen systeemi tietojenkäsittelyn laitoksella, että jos saa avoimessa apron läpi keskiarvolla "hyvä", pääsee suoraan sisään yliopistoon ohi pääsykokeiden! :)
 
Originally posted by metalman

ja ainakin täällä on sellainen systeemi tietojenkäsittelyn laitoksella, että jos saa avoimessa apron läpi keskiarvolla "hyvä", pääsee suoraan sisään yliopistoon ohi pääsykokeiden! :)

No huhhuh!
 
Pääseepäs tietojenkäsittelyyn helposti sisälle jos 15ov 2/3 kokonaisarvosanalla pääsee sisälle. Aika monessa aineessa joutuu lukemaan vähintään 60 ov:tä että pääsee avoimen väylän kautta sisälle.

Hyvä noin päin metalman. :)
 
joo, miun käsittääkseni tuo tietojenkäsittelyhärdelli on ikäänkuin poikkeustapaus. syytä en tiedä?
 
Originally posted by metalman
joo, miun käsittääkseni tuo tietojenkäsittelyhärdelli on ikäänkuin poikkeustapaus. syytä en tiedä?

Eikös tuo pikatie ollut käytössä silloin kun IT-alan veto oli kuumimmillaan ja piti saada uutta väkeä "tulevaisuuden alalle" mahdollisimman pian kaikenlaisten muunto- ja avoimen väylien kautta?

Ei kai enää kannata lisää porukkaa alalle haalia kun entisiäkin pistetään kilometrejä mittailemaan? Ettei tietosi olisi muutaman vuoden vanhentunutta?

Muuten sinänsä mielenkiintoinen ilmiö tuo miten koulutusta Suomessa pyritään ohjailemaan - jollakin alalla kun menee _NYT_ hyvin niin vuoden-kahden päästä aletaan kouluttaa kaikissa etäisestikin alaan liittyvissä koulutuslaitoksissa täydellä kapasiteetilla porukkaa joka valmistuu joskus 5+ vuoden kuluttua.

Ennakointi pikkasen hukassa ja junaa yritetään aina juosta kiinni silloin kun se menee jo naapuripitäjässä.
 
Originally posted by IronMind
Ettei tietosi olisi muutaman vuoden vanhentunutta?

Kyllä se on ihan tuoretta tietoa :)

"Haetun pääaineen approbatur (vähintään 15 ov) vähintään hyvin tiedoin (2/3). Edellisestä poikkeava säännös koskee lukiolaisille suunnatun tietojenkäsittelytieteen virtuaaliapprobatur -arvosanan vähintään hyvin tiedoin (2/3) suorittaneita. Heidät kaikki otetaan opiskelijoiksi, mutta heiltä edellytetään ylioppilastutkintoa. "
http://tkk.joensuu.fi/avoin/vaylamat.htm
 
Eeeeikä tässä vielä kaikki, jos keräät avoimesta yo:sta 60 ov, niin voit hakee yliopistoon avoimen linjan kautta. Sä tarviit siihen cumun verran pääaineopintoja ja loput jotain muuta. Ainakin monilla humanistisilla ja yhteiskuntatieteellisillä linjoilla ihmiset käyttää hyväkseen tota mahdollisuutta. Ja mikä parasta, sulla on jo parin vuoden opintojen verran opintoviikkoja sitten allasi, kun yliopistoon vihdoin pääset. Joitain eroja on yliopistokohtaisesta, esim muistaakseni JKL:n yliopistossa on aikamoisia sääntöjä mitä kaikkea pitää olla suoritettuna...mutta tosiaan toi on kätevä keino suoritella kursseja vaikkapa iltaisin työn ohella. Suåsittelen!
 
No voihan saakeli, toihan vaikuttaa tosi hyvältä keinolta! Itsensä sivistäminen lähinnä mielessä, mutta ei sitä ikinä tiedä. Onko niitä kurssejä kesälläkin? Kun ei viitsis nyt ennen kirjotuksia alottaa mitään, koska on muutenkin luettavaa ja kiirettä.

edit: huoh, yliopistojen sivuilta sen tietenkin näkee.. :nolo:
 
Originally posted by metalman
... ja ainakin täällä on sellainen systeemi tietojenkäsittelyn laitoksella, että jos saa avoimessa apron läpi keskiarvolla "hyvä", pääsee suoraan sisään yliopistoon ohi pääsykokeiden! :)

Meillä oli lukioaikana niin, että oli lukion kursseina mahdollisuus suorittaa tietojenkäsittelytieteiden approa, ja mikäli sen suoritti hyväksytysti läpi, oli jo varma opiskelupaikka ko. yliopistossa. Siitä sai siis kursseja lukioon, opiskelupaikan ja opintoviikkoja yliopistoon. Se oli kyllä tosi hieno vaihtoehto ko. alasta kiinnostuneille, valitettavasti en itse niihin kuulunut.
 
Nostetaan muinainen tredi kansan tietoisuuteen... :D

Eli oon nyt aika vahvasti sitä mieltä, että olen löytänyt oman alani ja pääsykokeissakin on käyty. Lukeminen töiden ohessa vaan jäi melko vähälle ja yliopistoon alaa on vaikea päästä lukemaan, niin veikkaampa, että ensi vuonna on uudet pääsykokeet edessä. Ajattelin käyttää ajan hyödyksi ja lukea alaa helsingin avoimessa sillä välin. Saa arvokasta tietoo, siitä millaista toimintaa yliopistoissa on ja millaista tietoa/taitoa ne siellä arvostaa. Lisäksi saan syvennettyä tietoja seuraaviin pääsykokeisiin ja kuka ties luen alaa niin paljon, että voin hakea jopa avoimen väylän kautta joskus pääaineopiskelijaksi (vaaditaan 48op ko. alalla).

Kysymys kuuluukin, että kuinka paljon normaali työssäkävijä pystyy opintopisteitä yhden lukukauden aikana haalimaan niin, että siitä vielä jäisi jotain käteenkin? Numeroiden tulisi olla hyviä, että avoimeen väylään pyrkimisestä tulisi mitään. Ja olisihan se ihan kiva oppiakin, eikä vain "käydä koulua"... :rolleyes:

Anyone? Tuli muuten monta kertaa kirjotettua "ala"... :D
 
Tota avointa yliopistoa muuten kannattaa mainostaa lukiolaisille, jotka pitävät lukiota liian helppona. Esim. matikasta ja tietojenkäsittelystä voi mainiosti lukiolaisena käydä suorittamassa jo pohjat, jolloin saa suoraan ekan vuoden opinnot käytännössä luettua hyväksi kun aloittaa. Saman pitäisi varmasti onnistua esim. bilsassa, kemmassa ja monessa muussakin aineessa. Helsingissä on vuosittain aika montakin lukiolaista esim. matikan kursseilla, koska nuo yliopiston kurssit aloittavat käytännössä niin nollasta, että pitkän matikan ensimmäinen vuosi riittää mainiosti taustaksi, kunhan pää vain kestää nopeampaa tahtia. Tietojenkäsittelyssä ei taas esitietoja ole yhtään, koska sitä ei koulussa opeteta, joten jos ohjelmoida tykkää, niin perusopinnot voi mainiosti suorittaa jo lukioaikana pois.

Jotkut valitti, että nuo opintokokonaisuudet ovat suppeat. Tämä pitää paikkansa, mutta ainakin matikan puolella Helsingissä on annettu anomuksesta suorittaa ihan laitoksen kursseja, vaikka ei ole opiskelija. Systeemi on silloin ollut sellainen, että tentti korjataan ja tulos laitetaan pöytälaatikkoon odottamaan. Jos hakeutuu jollekin yliopistolle opiskelijaksi, niin kurssi kirjataan sitten opintorekisteriin joko HY:n kurssina (jos HY:lle menee) ja muuten JOO-opintojen kautta suoritettuna kurssina. Tätä on erityisesti sovellettu matikassa lukiolaisiin, jotka ovat ryhtyneet takomaan alan kursseja ennen lukion suorittamista ja ehtineet suorittaa kaiken tuon avoimen yliopiston tarjoaman opetuksen ja ovat halunneet lukea lisää (se ei ole kovin laaja).
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom