Asenne, tahto yms. henkinen puoli

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
18.12.2002
Viestejä
171
Voiko noita jotenkin kehittää vaiko ovatko ne jotain jota jollain on ja jollain ei. Esim. voiko ottelijasta, joka ei luonteeltaan hirveän hyökkääväinen ole, saada agressiivisempaa?
 
Treenaus antaa aina itsevarmuutta.. Henkinen puoli ? kai se rohkeus siinä
sparratessa sitten kehittyy kun otat iskuja vastaan ja huomaat että et olekkaan kanveesilla :)
 
Taika-Jim sanoi:
Esim. voiko ottelijasta, joka ei luonteeltaan hirveän hyökkääväinen ole, saada agressiivisempaa?

Miksi ottelijasta pitäisi tulla hyökkääväinen jos hän ei ole luonteeltaan sen mukainen? Ennemmin hänen ottelutaktiikka ja tekniikkareservi pitää saada "luonteen" mukaiseksi.

Minulla kylla itsella oli alkuun hieman tyrmätyksi tulemisen pelkoa kun sparrailin seurassa mutta pelko meni hyvin ohi kun kävin ottamassa samantasoisen kaverin kanssa kovaa sparria. Lyonteja ei pahemmin rajoitettu ja erilla ei ollut pituutta. Tuossa kaverin pitaa olla kuitenkin tervepäinen ja tilanteen tasalla, kun lyönti/potku menee läpi niin antaa kaverilla aikaa kasata itsensa kunnes meno jatkuu. Tuolla tavalla opin, että tyrmääminen on vaikeaa ja tyrmätyksi tuleminen vielä vaikeampaa.

Noiden pieksämistreenien jälkeen seuran sparritreeneihin meneminen ei enää pelottanut ja uskalsi antaa välillä hieman sparrissa toisella tilaa tehdä tekniikkaa. Eli tekee välillä helppoja hyokkayksia joihin toinen pystyi vastaamaan. Sparrin ideana ei kuitenkaan ole olla ottelu vaan tilaisuus molemmille testata/syventää tekniikoita.
 
Sparraus tuo varmuutta. Myös 2-3 vs. 1 tilanteet kun ite on altavastaajana, toimii.

Shaolin Kung-fussa on harjote millä ehkäistään silmien kiinni menoa taistelussa. Hommaat jonkuin ison saavin ja täytät sen vedellä. Sitten meet sille etäisyydelle, et yletyt lyömään avokämmenellä veden pintaan ja alat mäiskiä samalla pitäen silmiä auki. Jos vesi on kylmää, ni homma toimii paremmin. Samassa lajissa tehään paljon staattisia lihaskuntoliikkeitä, ja vois kuvitella että niistä aiheutuva "ikävä olo" ja sen sietäminen lisää "asennetta".
 
Henkinen kovuus saavutetaan kokemuksella.

Kun menette treenaamaan, oli ne sitten laji- tai salitreenit niin syventykää ja keskittykää ennen salille lähtöä siihen, mitä olette menossa tekemään. Ellette keskity harjoituksen aikana niin kaikki liikkeenne esim varjonyrkkeilyssä ovat pelkkää aerobiccia. Eli silloin ei mietitä että katsooko joku tai miltä tää näyttää. siitä seuraavassa...

Mielikuvaharjoittelu on tärkeä osa oppimista. Kuvitelkaa mielessänne isku, potku, suojaus, torjunta tai vaikkapa heitto. Ensin miltä se näyttää sivustakatsojan silmin ja sitten miltä suorittajan näkökulmasta. Tälllä tavalla opitte itse analysoimaan suoritustanne. Sama pätee liikkumiseen ja esim voimanostoliikkeisiin. Kotona voi treenailla lyöntejä tai-chi tyyliin hitain liikkein, keskittyen pääkohtiin. Näitä ovat alkuasento, liike, painon siirtyminen ja loppuasento.

Agressiivisuudesta. Viha ja väkivalta eivät kuulu kamppailu-urheiluun. Rauhallinen valpas mieli ja rentous tuovat paremman tuloksen. Tunteille ei kannata antaa valtaa. Voiton tai tuloksen saavuttaminen ei ole haluamisesta vaan tahdosta kiinni. Lopuksi mietelause: "Se joka tahtoo, keksii keinot, se joka ei tahdo, keksii selitykset." Joe Louis

Lisää olis pukkaamassa mutta tässä vaiheessa.......BH out.
 
Bullhogan sanoi:
Agressiivisuudesta. Viha ja väkivalta eivät kuulu kamppailu-urheiluun. Rauhallinen valpas mieli ja rentous tuovat paremman tuloksen. Tunteille ei kannata antaa valtaa. Voiton tai tuloksen saavuttaminen ei ole haluamisesta vaan tahdosta kiinni. Lopuksi mietelause: "Se joka tahtoo, keksii keinot, se joka ei tahdo, keksii selitykset." Joe Louis

Sinällään ihan totta, mutta en nyt tiedä tarkoittiko kysyjä aggressiivisuudella tuota... hyökkäävyyttä on kamppailu-urheilussakin oltava, matseja tms kun ei yleensä pelkillä torjunnoilla tai blokeilla voiteta eikä sparrikaan ole kovin hauskaa jatkuvana potkutyynynä. Vähän sama ongelma ollut joskus aiemmin minullakin... asiaa on auttanut mielikuvaharjoitukset, asennoituminen ja harjoittelu.
 
Kun mä alotin ni _PELKÄSIN_ kyllä kaikkia kolhuja yms. oon aina ollu enempi puolustautuva kuin hyökkääjä. Ajan kanssa kuitenkin tuo muuttui ihan toisinpäin, nyt sitten tingitään omasta puolustuksesta ja käydään vaan päälle, ei siis hyvä näinkään. Tämä siis siitä kun jossain vaiheessa ymmärsin ettei siihen kuolekkaan jos vähän kolisee :D

Jokatapauksessa, itse olen sitämieltä että kun on suojaus ok kunnossa niin alkaa hyökkäävyyttä tulemaan lisää, ei kukaan viitsi vain blokkailla ja väistellä kehässä. Alussa luulisin että agressiivisempi kaveri on vahvemmilla (siis jos laitetaan hyökkäävä kaveri puolustautujaa vastaan), mutta ajan kanssa se blokkaaja tulee kovaksi kaveriksi.

Jos on hirvee hinku alkaa hyökkääjäksi niin omasta päästä se kaikki on kiinni.
 
Oletteko esim Jomhodin matseja katsoessa huomanneet että hän passailee ja hakee ns. laatuosumia eli sellaisia jotka uppoaa vastustajan suojauksen taakse. Usein kun ottelija on tarpeeksi osaava ja kokenut käy juuri näin. Hän saattaa vaikuttaa ajoittain jopa siltä että ottaa homman löysästi mutta kun paikka tulee niin silloin lähtee ja räväkästi. Tätä tarkoitin.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Back
Ylös Bottom