Alkoholin pitkäaikaisvaikutukset

Liittynyt
30.8.2021
Viestejä
269
Moi.
Sehän on tiedossa että alkoholi lihottaa, pitkässä juoksussa väärinkäytettynä pudottaa testosterooni tasoja,
ja varmaan aiheuttaa syöpääkin.

Mutta onko tutkimustietoa tai muuta tietoa aiheesta, että minkälainen vaikutus alkoholilla on tälleen tieteellisesti tutkittuna yksittäisen kännin kohdalla? Aiheuttaako jo yksittäinen känni parantumattomia vaurioita? Esim kognitiivisissa kyvyissä? Tai mielialapuolella.
Onko ihminen, joka on juonut yhdet kunnon kännit, loppuelämänsä jotenkin erilainen kuin että ei olisi juonut? Mikä on alkoholinkäytön pitkäaikaisvaikutus tässä mielessä? Tuleeko "kunnon kännistä" peruuttamattomia pitkäaikaisvaurioita?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Joskus oon oppinut uskomaan että kunnon kaatokänni vaikuttaa sen 3-4vko negatiivisesti hermostossa.
Tiedä sitten kuinka kauan, mutta kyllähän tuo tuntuu vanhemmalla iällä monta päivää 1 kunnon känni kun aloittaa selviämisen kelluvapää yöllä(et sammukkaan, siinä sitten makaat kykenemättömänä silmät auki vaan ja ihmettelet että pääsiskö jo autuaaseen pimeyteen) ja siitä warppaa sitten jo seuraavaan liskojen yöhön koska päivä on piloilla.
Sitten tulee ensimmäiset krapulaoireet jne... Melkein koko viikko menee selvitä siitä tahmasta ja masennuksesta ja treeni ei tietenkään luista eikä huvita, ihan siis fyysisten olojen puolesta.
Eriasia sitten jos vähän voimajuomaksi juo olutta, ei luulis olevan kovin vaarallista. Ennen jopa kuului elämään päivittäinen oluella läträys muka, tahdon uskoa todeksi, kuulostaa kivalta...
Tietämättä asiasta väittäisin että jos ei saa alkoholimyrkytystä niin se 1 kerta on ihan sama kuin 10, mennyttä aikaa kunhan vaikutuksista on selvitty. Mutta kyllä joku joka vklp dokaaminen ja välillä viikollakin aiheutti joskus junnuna selkeästi sitä että rupesi kieli kangeltelemaan, sanat vaan rupesi tulemaan väärin joskus. Uskoin että mikään muu ei sitä aiheuttanut kuin alko.
 
En tiedä pitkäaikaisvaikutuksista, mutta itsellä sellainen erikoisuus ettei tule krapulaa.
 
Niin että homma olis niin selkeetä, että juot kännit, ja sit maksa polttaa alkoholin, kärsit vähän voimattomuudesta ja päänsärystä, ja kaikki on ok.

Mutta mites esim aivojen hienojakoiset mielialareseptorit, eikös ne vaurioidu liuottimesta, tai testosteronin tuotto, entäs syöpä?? sehän on karsinogeeni pahimmasta päästä toi alkoholi....
Eli tavallaan mitä enemmän lipittää, niin kertautuu vauriot ja lähtee elinvuosia pois ja elämänlaatua sen puolesta
 
Riippuu pitkälti kuinka usein juo ne yhdet kännit. Jos juot kännit harvoin, niin ei vaikutukset ole mitenkään katastrofaalisia. Eriasia tässäkin on jos kännit pitää juoda viikottain, niin kyllä pidemmällä aikavälillä tulee enemmän haittavaikutuksia aivoille ja maksalle, maksasairaudet on suurin syy alkoholin aiheuttamille kuolemille.

Toki voi ne yhdetkin kännit olla kohtalokkaat.
 
Näihin on eri mittareita ja alla on yksi sellainen, useammankaan kerran rankempikaan dokaaminen ei välttämättä nosta käytännössä ollenkaan mutta jatkuva liikakäyttö sitten nostaakin. Itseltäkin on katsottu ja olihan se mittari jossain siellä kaakossa.
Jokainen voi miettiä miltä pitkään dokanneet ihmiset näyttää, sisäelimet paskana ja jalat ei enää kanna. Siinä ei nyt mistään pienistä määristä ja lyhyestä ajasta puhuta mutta ääriesimerkkinä.
Satunnainen dokailu tuskin tekee mitään, ellei sitten oli vaikka kaatumisen tai suunsoiton aiheuttama välillinen vaikutus omaan terveyteen.
 
No alkoholi ei muuta mitään pysyvästi aivoissa, se ei ole mikään lsd, josta saattaa tulla flash backeja. Se poltetaan maksan kautta elimistöstä pois ja sillä selvä. Eri asia jos on kännissä päivät pitkät.
Jatkuva dokaaminen tosiaan tekee pysyviä muutoksia aivoihin. Vasta pari viikkoa sitten tuttu sairaanhoitaja puhui, kuinka on nähnyt paljon alkoholin aiheuttamia haittoja ja kertoi alkoholin aiheuttavan pikkuaivojen atrofiaa. Se on aika peruuttamatonta käsittääkseni, kun ollaan tuohon vaiheeseen päästy.
Alkoholihan estää muistaakseni rem unta aika tehokkaasti ja sit näitä toistuvasti mukia ottaneita saattaa delirium kohdata jossain vaiheessa.

Itsellä jo yhden illan dokaaminen on nuoresta asti aiheuttanut aikamoiset mieliala hormoonien laskut seuraaville päiville. Vaikka olisi ollut kuinka kivaa, olo on kuin olisi ollut aivan paskaa. Aina on palauduttu muutamassa päivässä, mutta tuskinpa tuo hyvää on tehnyt ikinä.
 
Nojoo,
samapa tuo sinänsä. Baariin siis pitäis mennä, että sais p****a, mutta totuus on, ettei jaksa mennä. Joten ei pelkoa alkoholin haitoista.
Perjantai ilta kun tulee, vaikka on kuinka suunnitellut lähtevänsä baariin, niin mikään ei ole ällöttävämpi ajatus siinä vaiheessa kun on saanut työviikon pulkkaan, kuin se, että pitäis kapakkaan lähteä.
 
Mutta onko tutkimustietoa tai muuta tietoa aiheesta, että minkälainen vaikutus alkoholilla on tälleen tieteellisesti tutkittuna yksittäisen kännin kohdalla? Aiheuttaako jo yksittäinen känni parantumattomia vaurioita? Esim kognitiivisissa kyvyissä? Tai mielialapuolella. Onko ihminen, joka on juonut yhdet kunnon kännit, loppuelämänsä jotenkin erilainen kuin että ei olisi juonut? Mikä on alkoholinkäytön pitkäaikaisvaikutus tässä mielessä? Tuleeko "kunnon kännistä" peruuttamattomia pitkäaikaisvaurioita?
Miten tällaista asiaa voisi tutkia? Erinäisiä arvoja elimistössä voisi mitata ennen ja jälkeen kännin, ja luultavasti ne kaikki olisivat parin päivän (tai ainakin viikon) päästä jälleen jurria edeltäneellä tasolla.

En jaksa uskoa, että yksittäisen kännin alkoholi vaikuttaa loppuelämään. Sen sijaan jokainen valinta, mitä elämässäsi teet, vaikuttaa loppuelämääsi, joten kysymys on enemmänkin filosofinen. Tätäkään ei voi mitenkään tutkia, joten arvaamiseksi menee. Loppukaneetiksi laittaisin, että tällaisen murehtiminen on täysin turhaa. Asiaa voi pohtia, mutta tuskin siitä pääsee puusta pitkään millään tasolla.

Meinasitko vetää takaraivon perseeseen, vai etkö vedä, kun olet epätietoinen elimistön ehkä lopullisestakin reaktiosta? Haluaisitko ottaa ekat kännit? Miksi yksittäisen kohtuullisen hutikan seuraamukset ylipäätään kiinnostavat?
 
Mulla mielikuva, että krapula on se haitallinen. Alkoholin hajoamistuotteet vaurioittaa aivosoluja. Yksittäinen kerta ei toki missään tunnu, kun riittäähän sitä aivosolukkoa. Mutta liian tiheään toistuva vuosia jatkuva käyttö sitten alkaa tuntuakin.
 
Jatkuva dokaaminen tosiaan tekee pysyviä muutoksia aivoihin. Vasta pari viikkoa sitten tuttu sairaanhoitaja puhui, kuinka on nähnyt paljon alkoholin aiheuttamia haittoja ja kertoi alkoholin aiheuttavan pikkuaivojen atrofiaa. Se on aika peruuttamatonta käsittääkseni, kun ollaan tuohon vaiheeseen päästy.
Alkoholihan estää muistaakseni rem unta aika tehokkaasti ja sit näitä toistuvasti mukia ottaneita saattaa delirium kohdata jossain vaiheessa.

Itsellä jo yhden illan dokaaminen on nuoresta asti aiheuttanut aikamoiset mieliala hormoonien laskut seuraaville päiville. Vaikka olisi ollut kuinka kivaa, olo on kuin olisi ollut aivan paskaa. Aina on palauduttu muutamassa päivässä, mutta tuskinpa tuo hyvää on tehnyt ikinä.
Kyllä. Siitä kun pikkuaivoihin tulee rappeumaa ei oo enää paluuta. Hyvä on kuitenkin tiedostaa, että näiden peruuttamattomien muutosten aikaansaaminen edellyttää vuosia ihan spurgutason läträämistä. Leimallinen piirre tällä et aivot on oikeesti dokattu on tietenkin katkokävely. Edes vuosia jatkunut reipas alkoholismi ei aiheuta aivoille mitään peruuttamatonta, jos raitistuu ajoissa. Aivot ovat plastinen kokonaisuus, joka on oikeastaan koko ajan muutoksessa. Elämä itsessään muuttaa aivoja. Aivot muuttuu suhteessa kokemukseen, ja jos koko elämä pyörii viinan ympärillä niin muuttaahan se aivoja. Mutta ei sillä tavalla kuin esim. parkinson muuttaa, vaan sillä tavalla et ne aivot ei oo vuosiin tiennyt muusta kuin siitä, että alkoholi on numero yksi tän tyypin elämässä.

Aineenvaihdunnan tasolla aivot palautuu parista päivästä pariin viikkoon alkoholista entiselleen. Maltillisesti juovat huomaavat aineenvaihdunnan korjaantumisen siitä että toisena tai kolmantena päivänä jurreista ei enää masenna. Kokemuksen tasolla vaikea sanoo koska raitista elämää on takana niin pitkään, et aivoissa muut jutut kuin dokaaminen on ottanut ruorin, mut ei siihen nyt vuosia mene. Heitän hatusta että 6-8 kuukautta. Luin joskus jostain tutkimuksesta et raitistuneilla juopoilla oli aivojen kontrolli ja itsekurialueet tehokkaammin toimivia kuin verrokeilla. Raitistuminen edellyttää niin paljon itsekuria ja elämän kontrollia, et ne alueet jotka on ollu retuperällä vahvistuu paremmiksi, kun ihmisellä joka ei oo ikinä lätränny ammattimaisesti.

Delirium tulee krapulassa yleensä toisena päivänä dokaamisen lopettamisesta rapajuopolle. Juoppohulluus/delirium oli aikoinaan hengenvaarallinen tila. Kolmasosa deliriumin saaneista kuoli. Vielä nykyisinkin se tappaa jonkun verran ihmisiä. Deliriumissa keskushermosto menee niin pois raiteiltaan, et kun se "moottori" käy koko ajan täysii, ni väistämättä se jossain vaiheessa poksahtaa.

Alkoholi on erittäin voimakas hermomyrkky joka ei sitoudu reseptoreihin, vaan jää erittäin vittumaisella mekaniikalla leijumaan hermosolun pinnalle estäen normaalin välittäjäainetoiminnan. Jos alkoholi keksittäisiin tänä päivänä, se ei ikimaailmassa saisi myyntilupaa, vaan luokiteltaisiin kovaksi huumeeksi. Useimmilla ihmisillä on kuitenkin perustarve saada kohotettua arkea joskus, ja päihteet toimii tosi hyvin tähän tarpeeseen. Tärkeää olisi että näitä arjen ulkopuolisia hetkiä olisi suht harvoin ja harkiten.
 
Kyllä. Siitä kun pikkuaivoihin tulee rappeumaa ei oo enää paluuta. Hyvä on kuitenkin tiedostaa, että näiden peruuttamattomien muutosten aikaansaaminen edellyttää vuosia ihan spurgutason läträämistä. Leimallinen piirre tällä et aivot on oikeesti dokattu on tietenkin katkokävely. Edes vuosia jatkunut reipas alkoholismi ei aiheuta aivoille mitään peruuttamatonta, jos raitistuu ajoissa. Aivot ovat plastinen kokonaisuus, joka on oikeastaan koko ajan muutoksessa. Elämä itsessään muuttaa aivoja. Aivot muuttuu suhteessa kokemukseen, ja jos koko elämä pyörii viinan ympärillä niin muuttaahan se aivoja. Mutta ei sillä tavalla kuin esim. parkinson muuttaa, vaan sillä tavalla et ne aivot ei oo vuosiin tiennyt muusta kuin siitä, että alkoholi on numero yksi tän tyypin elämässä.

Aineenvaihdunnan tasolla aivot palautuu parista päivästä pariin viikkoon alkoholista entiselleen. Maltillisesti juovat huomaavat aineenvaihdunnan korjaantumisen siitä että toisena tai kolmantena päivänä jurreista ei enää masenna. Kokemuksen tasolla vaikea sanoo koska raitista elämää on takana niin pitkään, et aivoissa muut jutut kuin dokaaminen on ottanut ruorin, mut ei siihen nyt vuosia mene. Heitän hatusta että 6-8 kuukautta. Luin joskus jostain tutkimuksesta et raitistuneilla juopoilla oli aivojen kontrolli ja itsekurialueet tehokkaammin toimivia kuin verrokeilla. Raitistuminen edellyttää niin paljon itsekuria ja elämän kontrollia, et ne alueet jotka on ollu retuperällä vahvistuu paremmiksi, kun ihmisellä joka ei oo ikinä lätränny ammattimaisesti.

Delirium tulee krapulassa yleensä toisena päivänä dokaamisen lopettamisesta rapajuopolle. Juoppohulluus/delirium oli aikoinaan hengenvaarallinen tila. Kolmasosa deliriumin saaneista kuoli. Vielä nykyisinkin se tappaa jonkun verran ihmisiä. Deliriumissa keskushermosto menee niin pois raiteiltaan, et kun se "moottori" käy koko ajan täysii, ni väistämättä se jossain vaiheessa poksahtaa.

Alkoholi on erittäin voimakas hermomyrkky joka ei sitoudu reseptoreihin, vaan jää erittäin vittumaisella mekaniikalla leijumaan hermosolun pinnalle estäen normaalin välittäjäainetoiminnan. Jos alkoholi keksittäisiin tänä päivänä, se ei ikimaailmassa saisi myyntilupaa, vaan luokiteltaisiin kovaksi huumeeksi. Useimmilla ihmisillä on kuitenkin perustarve saada kohotettua arkea joskus, ja päihteet toimii tosi hyvin tähän tarpeeseen. Tärkeää olisi että näitä arjen ulkopuolisia hetkiä olisi suht harvoin ja harkiten.
"Edes vuosia jatkunut reipas alkoholismi ei aiheuta aivoille mitään peruuttamatonta, jos raitistuu ajoissa. Aivot ovat plastinen kokonaisuus, joka on oikeastaan koko ajan muutoksessa. Elämä itsessään muuttaa aivoja. Aivot muuttuu suhteessa kokemukseen, ja jos koko elämä pyörii viinan ympärillä niin muuttaahan se aivoja. Mutta ei sillä tavalla kuin esim. parkinson muuttaa, vaan sillä tavalla et ne aivot ei oo vuosiin tiennyt muusta kuin siitä, että alkoholi on numero yksi tän tyypin elämässä."

Mistä tiedät tämän? Siis että tämän perusteella aivoissa ikäänkuin alkoholi kävis vain vierailulla, eikä aiheuttais pysyvää haittaa käytyään siellä? Miten voit tietää, ettei elin iästä lähde yksiä kännejä kohtaan vaikkapa 37 päivää, ja/tai syöpäriski kasvaa 0.07%, ja älykkyysosamäärä tai muisti tuhoutuu 0,001% peruutamattomasti..tai mielialareseptorit...jne.
 
Aivosolut liukenevat pienissä määrin jo siitä yhdestäkin humalasta - eihän se tietenkään niin mene, että vasta se sadas känni tekisi tuhoa, mutta ne 99 ennen sitä olisivat haitattomia.
 
Aivosolut liukenevat pienissä määrin jo siitä yhdestäkin humalasta - eihän se tietenkään niin mene, että vasta se sadas känni tekisi tuhoa, mutta ne 99 ennen sitä olisivat haitattomia.

Hmm.. Haistan tässä suuren mahdollisuuden että tästä ketjusta kehkeytyisi "Syötkö roskaruokaa" ketjun kaltaista keskustelua. 😎
 
Aivosolut liukenevat pienissä määrin jo siitä yhdestäkin humalasta - eihän se tietenkään niin mene, että vasta se sadas känni tekisi tuhoa, mutta ne 99 ennen sitä olisivat haitattomia.
Tänää vedetty ja on jo reippaasti yli 100 känniä vedetty, tyhmemmäksi vaan tunnun menevän!:D mä veikkaan silti, että rapistutaan koko ajan ku ikää tulee lisää. PS. Oikesti ikä tuonut itselleni järkeä enemmän päähän...
 
faktoja mitä mä tiedän:
-b1 vitamiini, eli tiamiini vähenee aivoissa kun juo, aihjeuttaa muistiongelmia yms, jos ei kroonistu, b1 lisällä voi avittaa tätä
-jossain tutkimukses sanottu että' aivosolut uusiutuu kuitenkin vaik juominen tappais aivosoluja

mutta tosiaan noi muut hienojakoiset vaikutukset joista ei ole tarkkaa tietoa...ja se...että palautuuko niiden aiheuttama vahinko...vai huonontaako jokainen tippa peruuttamattomasti elämänlaatua ja omaa suorituskykyä ja elinaikaa tulevaisuudessa...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom