Tästä threadista selityksen löytää varmaan monesta eri kohtaa, mutta lyhyesti sanottuna kroppa opetetaan käyttämään rasvaa ensisijaisena energianlähteenä, jolloin varastorasvojen irrottaminen onnistuu helposti ja paino putoaa varsinkin alkuun kuin vahingossa. Asiaan kuuluu riittävä, muttei liiallinen proteiinin syönti.
Hiilarit pudotetaan alkuun n. 20 grammaan päivässä, myöhemmin voi nauttia hieman enemmänkin (40 - 50 g). Muutaman ensimmäisen päivän aikana kroppa väsyy aivan totaalisesti, kun se ei keksi mistä hiilarinsa repisi. Noin kolmessa päivässä se hoksaa ruveta polttamaan ravinnosta tulevaa rasvaa, minkä jälkeen varastorasva rupeaa hupenemaan myös.
Tyypillisin virhe on nauttia alussa liian vähän rasvaa, jolloin rasvanpolttoon siirtyminen viivästyy.
Rasvapohjainen dieetti säästää lihaksia, koska keho ei pyri käyttämään energianlähteenään glukoosia (jota voidaan tehdä lihaksistakin), kun ensisijaisena energianlähteenä on rasva ja ravinnosta saadaan riittävästi proteiinia (muttei liikaa, jottei ylimääräistä proteiinia polteta glukoosina.)
Jos pelkää kiinteitä rasvoja (mihin ei tietääkseni erityistä syytä ole), voi painottaa rasvansaannin pehmeisiin, kasviperäisiin.
Varo piilohiilareita, lue tuoteselosteet tarkasti ja tutustu kalorilaskureihin ja
www.fineli.fi elintarviketietokantaan.
Sitten selailemaan vanhoja postauksia. Luin itse läpi kaikki 1600+ viestiä, ei mennyt montaakaan päivää. ;)